Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Två assist av Rojo när Argentina gick vidare

Argentina är klara för kvartsfinal i Copa América. Detta då de tog sin andra raka seger genom att vinna med 5-0 mot Panama. Argentina tog ledningen redan efter sju minuter och när Godoy blev utvisad efter en halvtimme var matchen i praktiken över.

Panama stod emot tills Argentina bytte in Messi efter en timme. Messi satte 2-0 efter 68 minuter och 19 minuter senare fullbordade han, framspelad av Manchester Uniteds Marcos Rojo, sitt hattrick. Rojo noterades för sin andra assist då han spelade fram Agüero till 5-0-målet i den 90:e matchminuten. Rojo spelade, liksom målvakten Sergio Romero, hela matchen.

I Europa har EM inletts. Frankrikes förbundskapten Deschamps EM-förstöraren (läs som Vilhelm Erövraren) valde dock att starta turneringen utan Unitedspelare (om vi inte ska räkna Patrice Evra, förstås), då både Anthony Martial och Morgan Schneiderlin placerades på bänken.

Föga överraskande fick Frankrike utan Unitedspelare i startelvan problem mot Rumänien. Tidigt i andra halvlek kunde dock Frankrike göra 1-0 genom Giroud, framspelad av Payet, som spelade på Martials position. Efter en dryg timme gav Evra bort en straff (nej, vi ska nog inte räkna honom som Unitedspelare) och Rumänien kunde kvittera.

Deschamps fick panik och efter 77 minuter slängde han in Martial och tolv  minuter senare avgjorde Frankrike. Således åtminstone 99 procent Martials förtjänst att Frankrike vann.

Inte för att Martial hade någon del i segermålet, som var ett drömmål av Payet. Det kan mycket väl vara målet som utses till EM:s allra snyggaste.

Payet var förmodligen Frankrikes bästa spelare och därmed kan vi nog förutsätta att Martial fortsätter på bänken.

I Marseille beter sig de engelska fansen som de engelska fansen förväntas bete sig.

Men, som Guardian rapporterar bidrar den franska polisen till att trigga upp stämningen. ”Det var de mest förväntade våldsamheterna som jag har sett sedan 2007, med Manchester United-fans i Rom,” säger Geoff Pearson, som undervisar i kriminalrätt på universitet i Manchester.

England möter Ryssland i Marseille ikväll.

Samtidigt har det varit festival i Sverige.