Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial utbytt, Frankrike vidare

Embed from Getty Images

Albanien kämpade tappert men orkade till slut inte stå emot. Griezmann nickade in 1-0 för Frankrike efter 90 minuter och på tilläggstid gjorde Payet 2-0. Därmed är Frankrike klara för åttondelsfinal i EM. För att vinna gruppen behöver de undvika förlust mot Schweiz på söndag. Albanien måste besegra Rumänien i avslutningen för att ha en chans att gå vidare som trea.

Anthony Martial fick chansen från start, till vänster i det franska anfallet. Martial hade emellertid ingen rolig dag på jobbet, han misslyckades med det mesta han företog sig. Långt ifrån godkänd och jag kan inte minnas att jag har sett honom sämre. Det var ingen överraskning att han fick lämna planen efter den första, mållösa, halvleken.

Förhoppningsvis får Martial fler chanser i turneringen.

I Copa América behövde Argentina, redan klara för kvartsfinal, i natt undvika en femmålsförlust mot Bolivia för att vinna sin grupp. Det var förstås inga problem. Argentina sprang ifrån till 3-0 första halvtimmen och sedan blev det inga fler mål i matchen.

Sergio Romero vaktade, som vanligt, det argentinska målet. Marcos Rojo sparades dock till kvartsfinalen, då han spelade med avstängningshot efter en varning i den första matchen.

Argentina var turneringens klart bästa lag i gruppspelet: idel segrar (som enda lag), flest gjorda mål (tre fler än Brasilien och Chile) och, tillsammans med Venezuela, färst insläppta. Det är just Venezuela som är Argentinas kvartsfinalmotstånd, i en match som spelas natten mot söndag. I eventuell semifinal väntar vinnaren mellan Ecuador och USA.