Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dortmund bekräftar förhandlingar om Mkhitaryan

Borussia Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke har nu bekräftat att den tyska klubben överväger att sälja Henrikh Mkhitaryan till Manchester United.

Situationen är nu annorlunda,säger Watzke till Bild. ”Manchester har kommit med ett klart förbättrat erbjudande. I situationer som den här är det alltid många saker att överväga och i slutändan måste vi någon gång fatta ett beslut.

Och då vi är tillbaka i träning på måndag kommer vi att besluta under helgen. Jag har kontaktat de relevanta personerna och vi kommer att överväga saker under helgen. Och sedan kommer styrelsen att fatta ett definitivt beslut under helgen.

Det mesta tyder alltså på att Henrikh Mkhitaryan kommer att spela för Manchester United den kommande säsongen. Enligt James Ducker på Telegraph har United erbjudit armeniern ett fyraårskontrakt. Övergångssumman sägs kunna bli 31,7 miljoner pund, vilket inkluderar prestationsbaserade klausuler.

Mkhitaryan representeras av Mino Raiola och det mesta tyder på att han inte är den enda spelaren i Raiolas stall som kommer att flytta till Manchester United. Nummer två är förstås Zlatan Ibrahimovic och enligt Ducker kan Zlatan skriva på redan på fredag.

En tredje Raiolaspelare som José Mourinho vill värva är Paul Pogba. Här är det emellertid fortfarande många bitar som ska falla på plats. Juventus kommer sannolikt att kräva en övergångssumma som skulle göra Pogba till den dyraste spelaren någonsin och United har också konkurrens från Real Madrid.

Manchester Evening News Rob Dawson tror också att Zlatan och Mkhitaryan snart är Unitedspelare.