Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Om Mourinho, ungdomslistan och lögnen

Vet ni hur många unga spelare jag har flyttat upp från akademier? 49. 49. 49,” sa José Mourinho på gårdagens presskonferens. Inte nöjd där förklarade han att det bara är lögn när han anklagas för att vara dålig på att ge unga spelare chansen.

49 är mycket. En lögn som upprepas många gånger ser till slut sann ut. Det är alltid en lögn. 49. Vill ni ha namnen ger jag er dem, jag kan bevisa att det jag säger är rätt.

När journalisterna så skulle få listan råkade mannen från BBC hälla vatten över listan men senare under onsdagen fick journalisterna till slut tag på listan. Då hade Mourinho adderat sex nya namn. Bland de nya namnen på listan fanns Arjen Robben, som hade gjort tio landskamper, spelat EM och gjort mer än 100 seniormatcher i Holland när han värvades till Chelsea.

Listan visade sig innehålla många namn som redan var etablerade och många av de ickeetablerade fick bara en eller två chanser av Mourinho.

Med andra ord har Mourinho ingen anledning att vara stolt över vad han har gjort med unga spelare. Hans egen lista bevisar att han inte har varit bra på att ge unga spelare chansen.

Att managers ljuger eller tummar på sanningen är ingen nyhet. Men det är meningslöst att göra det när sanningen är så lättkontrollerad. Att göra det samtidigt som en anklagar någon annan för att ljuga förefaller vara väldigt korkat.

Mourinho kunde ha nöjt sig med att säga att hans lag alltid har varit skadefria och alltid har varit med i titelstriden och att han av den anledningen inte har kunnat ge unga spelare chansen. Nu blir han istället hånad i de engelska tidningarna.

Vidare från Mourinhos presskonferens så rapporteras Ryan Giggs vara förbannad över vad Mourinho sa. Giggs påstås ha varit villig att fortsätta jobba i United om han hade erbjudits en roll i Mourinhos tränarstab. Återstår att se om Giggs väljer att lämna den diplomatiska vägen när han ikväll är expert i ITV:s sändning under EM-semifinalen mellan Portugal och Wales.


Källor: Guardian, Telegraph