Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson om Mourinho och Giggs

I veckan har Sir Alex Ferguson pratat med Sky Sports och BBC (båda artiklarna inkluderar videoklipp) om José Mourinho och Ryan Giggs.

Jag tror att det blir en massiv förbättring [under Mourinho],” säger Ferguson. ”Jag tyckte att José gjorde fel som återvände till Chelsea. […] Men förmågan, karisman, personligheten, framgångarna han har haft […] du kan inte ignorera hans historia. Jag tycker att Manchester United är rätt sorts klubb för honom, det gör jag verkligen. Jag tror att vi kommer göra det bra.

Ferguson tycker att Mourinho gör rätt som väljer Rui Faria som assisterande manager.

Du måste ha, i din assisterande, någon som du har litat på hela livet. När jag kom till United tog jag med mig Archie Knox för han var en ovärderlig person för mig. Jag litade 100 procent på honom. José Mourinho har haft sin assisterande i många år och det är rätt att han behåller sin man. Om José inte hade haft en assisterande vet jag att han skulle ha tagit Ryan.

Den förre Manchester United-managern tror på Giggs som manager i framtiden.

Tiden var inne för Ryan att stå på sina egna fötter, kliva ut och acceptera utmaningen.

Ferguson ser likheter mellan sig själv och Giggs.

Jag talar om hans pokeransikte. Han har stål runt sig. Det är en sådan väldigt intensiv resultatindustri, du behöver stål i folket som ger sig in i den, lite karaktär och personlighet.

Nu tycker Ferguson att det är viktigt att Giggs väljer rätt klubb, en klubb som inte sparkar managers i tid och otid. Giggs själv har pratat i CNN och har bara gott att säga om Mourinho.

José Mourinho är givetvis en toppmanager. United handlar alltid om att vinna och han har bevisat att han vinner.

Giggs ser fram emot att prova lyckan på egen hand.

Jag är uppspelt. I min karriär har jag aldrig varit någon som har tittat bakåt, jag har alltid tittat framåt. Jag har njutit av de två senaste åren som tränare och jag vill att det ska fortsätta.