Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Finalförlust för Martial och Schneiderlin

Anthony Martial och Morgan Schneiderlin hade chansen att bli historiska som första Manchester United-spelare att vinna EM* men de fick nöja sig med en förlorarmedalj då Frankrike föll mot Portugal i EM-finalen.
Uppdatering: Detta var förstås falskt, Manchester United-spelaren Peter Schmeichel vann ju EM 1992.

Stor fransk syndabock blir förstås förbundskapten Didier Deschamps, som oförklarligt valde att bänka Martial. Deschamps försökte desperat rädda sig genom att skicka in Martial efter det portugisiska målet men då var det för sent. Schneiderlin satt på bänken under finalen, som han har gjort under hela EM.

Även om ingen nuvarande Unitedspelare vann EM så var EM-mästarna förstås inte utan Unitedinfluens. Cristiano Ronaldo fick äran att som lagkapten lyfta EM-bucklan.

Embed from Getty Images

Ronaldo missade stora delar av finalen skadad. När Ronaldo gick ut lämnade han över kaptensbindeln till en annan före detta Manchester United-spelare, nämligen Nani. Att Nani skulle vinna EM som lagkapten förutsåg vi förstås alla när vi såg honom ta de första stapplande stegen i United hösten 2007.

Efter finalen fick Ronaldo en kram av Sir Alex Ferguson.

Om vi gläds med Ronaldo och Nani så lider vi förstås med Patrice Evra, som fick uppleva ännu en tung finalförlust.

* Åtskilliga Unitedspelare har förstås vunnit EM  före eller efter sin tid i United. Till exempel Nani och Cristiano Ronaldo.