Henke Larsson om Zlatan; Mkhitaryan om sin far; diverse om Pogba

Henrik Larsson gjorde ett mycket gott intryck under sin korta tid i Manchester United. Nu är han glad att även Zlatan Ibrahimovic får chansen att spela i världens vackraste klubb.

Zlatan är gigantisk i Sverige,” säger Larsson till Uniteds hemsida. ”Han är nummer ett. Alla känner till honom och alla vet om honom. Det kommer att vara många människor som är intresserade av att se honom också. Jag tror att alla har sett honom spela, men att som en man som är så stor ha den teknik han har och de färdigheter han har, det är en glädje att titta på. Så jag hoppas att allting går bra nu när han kommer till Manchester United. Förhoppningsvis kan han föra United tillbaka där klubben hör hemma. Han är Sveriges största fotbollsspelare någonsin och att se honom gå till United, ja, det var en glädje.

Zlatan själv gör sin första träning med sina nya lagkamrater imorgon. Spelarna som var i Kina åkte direkt till Carrington för ett två timmar långt träningspass när flyget från Kina landade tidigt på tisdagsmorgonen. [Guardian]

Premier Leagues VD Richard Scudamore bekräftar i Sky Sports att det förs diskussioner om att införa ett vinteruppehåll i ligan.

Henrikh Mkhitaryan har pratat med engelsk media. ”[Min pappa] var min drivkraft, han var min motivation,” säger Uniteds första armenier. ”När jag var ung spelade han fotboll professionellt och jag drömde alltid om att åka med honom till träningsplanen. […] Det var min dröm att fortsätta hans arbete och också bli en fotbollsspelare. [Han död] var trist men sådant är livet och livet fortsätter. Jag hoppas bara att han är stolt när han ser ner på mig från himlen för jag försöker göra allting för att göra honom stolt.

Rekommenderad läsning på Telegraph.

Gruppspelet i EFL Trophy har nu lottats och därmed får vi en officiell bekräftelse på att United tackar nej till inbjudan att spela i turneringen. Av de största klubbarna är det bara Chelsea som tackade ja till inbjudan. Storklubbarnas ointresse uppges bero på att matcherna ska spelas när det är landslagsuppehåll, varför klubbarna kan få svårt att få ihop ett konkurrenskraftigt lag.

Nya regler i FA-cupen: Om det blir förlängning i kvartsfinalerna, semifinalerna eller finalen i FA-cupen kommer det den här säsongen att vara tillåtet för lagen att göra ett fjärde byte. Intressant test, men jag tycker att det är mycket märkligt att testet börjar först i kvartsfinalerna – det naturliga är att experimentlustan minskar längre in i turneringen. Sedan tidigare är det klart att det inte längre blir omspel ifall det blir oavgjort i kvartsfinalerna. Istället blir det, som i semifinalerna och finalen, förlängning och eventuellt straffar.

Timothy Fosu-Mensah har gjort en intressant intervju för Youth Academies. Han säger att flytten till England var svår inledningsvis, då hans mamma var kvar i Holland. ”Men mina lagkamrater som jag började med […] fick mig att känna mig väldigt bekväm och välkommen. Spelare som Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Ro-Shaun Williams och Cameron Borthwick-Jackson. Nu känner jag mig hemma i England.

Han hoppas på mer speltid den här säsongen.

Jag tycker att det engelska spelet är mycket snabbare och mer fysiskt än vad jag var van med från Holland. Att träna med spelare som Wayne Rooney, Michael Carrick och Juan Mata […] hjälper dig att utvecklas som spelare och du lär dig mycket av dem. […] Mitt mål förra säsongen var att göra min debut för Manchester United och det hände. […] Jag spelade tio matcher och tror att jag utvecklades bra av det och lärde mig mycket av det. […] Den här säsongen har jag satt upp mål, jag vill spela de flesta matcherna.

Paul Pogbas framtid är fortfarande oskriven. Turintidningen La Stampa, som uppges ha bra koll på Juventus, skriver att övergången till United i stort sett är klar. Parterna ska vara överens om övergångssumman, Mino Raiolas arvode inkluderat. United sägs betala 115 miljoner euro, det som återstår är att komma överens om hur betalningen ska struktureras. [Sport Witness]

Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport trodde nyligen att det bara var en fråga om timmar innan övergången är klar. Vi får se…

Samtidigt blandar sig Real Madrid i igen. ”Jag vet inte om [Pogba] kommer. Till den 31 kan allting hända,” säger Zinedine Zidane. ”Han är en fantastisk fotbollsspelare och när du är Madrid vill du alltid ha det bästa. Men nu är han inte en Real Madrid-spelare, han är en Juventusspelare. Jag kan inte säga något mer.

Pogba själv gör reklam.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   |   OM MUSS & MUSCS   |   HJÄLP MUSS   |   OM MUSS.SE   |   BLI SKRIBENT   |   INTEGRITETSPOLICY   |   KONTAKTA OSS