Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Telegraph: United och Juventus överens om Pogba

Transfersagan Paul Pogba fortsätter framåt i snigeltakt. Enligt James Ducker på Telegraph ska Manchester United och Juventus nu äntligen ha kommit överens om övergångssumman, som förväntas vara runt 100 miljoner pund, för Pogba. Ducker bevakar Manchesterklubbarna för Telegraph, medan rapporteringen tidigare främst har kommit från Italien.

Då förhandlingarna har varit utdragna vill United inte sätta någon tidpunkt för när övergången kan presenteras men det finns viss optimism om att det ska kunna ske före Community Shield på söndag. I alla avseenden förväntas överenskommelsen annonseras innan Pogba genomgår den obligatoriska läkarundersökningen.

Duncan Castles, med tveksam trovärdighet, skriver för Daily Record att övergången är klar. United och Juventus ska till slut ha kommit överens under söndagen. Övergångssumman ska landa på 108,9 miljoner pund, varav 25,1 miljoner pund går till Mino Raiola.

Blind, Jones och Rojo tillgängliga

Castles skriver i en annan artikel på Daily Record att Marcos Rojo har nobbat ett erbjudande från Kina. Det är en aningen märklig historia, med tanke på att det kinesiska transferfönstret stängde den 15 juli.

Phil Jones ska ha fått ett erbjudande från Hull, i en övergång som i så fall skulle vara ett säsongslångt lån.

José Mourinho uppges vilja förstärka försvaret men innan han kan göra ytterligare värvningar måste han minska storleken på truppen. Ytterligare en spelare som ska vara tillgänglig är Daley Blind. Återigen tycker jag att det verkar ologiskt, varför skulle Mourinho ha gett Blind så mycket speltid under försäsongen om holländaren inte finns i managerns planer?

Rooney siktar på nytt kontrakt

Wayne Rooney fick sin testimonial igår. Hans nuvarande kontrakt löper ut först 2019 men Rooneys agent Paul Stretford har redan börjat diskutera en förlängning (Telegraph).

Wayne har gjort det offentligt att hans intention är att se ut sitt nuvarande kontrakt,” säger Stretford. ”Skulle Man United göra det klart att de vill att han ska stanna längre tror jag att vi kommer sätta oss ner väldigt snabbt för att se till att det sker.

Nu är det väl föga troligt att United i detta skede skulle vara intresserade av att förlänga kaptenens kontrakt. Med tanke på Rooneys ålder är det rimligen först under kontraktstidens sista år som en förlängning diskuteras.

De Gea om Rooney och gårdagens match