Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De kommer älska Fellaini; Zlatan poppis i matsalen; mer England i Champions League; ryktesrunda

Många trodde att Marouane Fellaini skulle få en mindre roll i José Mourinhos Manchester United. Hittills är emellertid alla indikationer att Mourinho litar på belgaren.

Med Fellaini har jag alltid haft känslan att han inte var älskad av det allmänna Röda folket,” säger Mourinho (Manutd.com). ”Men om han spelar som han spelar nu måste de älska honom för han är så viktig för oss.

Pirlo arg på Daily Mail

Daily Mail är inte min favorit bland de engelska tidningarna. Långt därifrån. En annan som inte är förtjust i blaskan är Andrea Pirlo. Den italienska mittfältaren tog till Instagram för att kritisera tidningen.

Mourinho: Vi har två system

Under försäsongen och i de två första försäsongsmatcherna har José Mourinho spelat 4-2-3-1. Det är emellertid inte det enda systemet vi kommer att se under säsongen.

Jag kommer att ha två system. Till slut, under en match, pushas du ibland till olika situationer. Men i grunden är spelprinciperna vi arbetar på varje dag om system med många likheter, där spelarna är bekväma med det.

System är anpassade till deras kvaliteter så att vi får ut det bästa av dem. Och så kan vi anpassa till motståndarnas kvaliteter om så är fallet. Så vi kommer inte att spela tre, fyra, fem, tio system.

Han lovar också speltid för Marcus Rashford: ”[Han] är en av mina viktiga spelare. Han kommer att spela mycket.

Mer på Mirror.

Fördel för de bästa ligorna i Champions League

Från och med säsongen 2018/19 kommer de fyra största ligorna att vara garanterade fyra platser var i Champions League. Det skriver journalisten Gabriele Marcotti på Twitter. Detta kan jämföras med det som gäller idag, då de tre bästa ligorna har tre garanterade platser och en kvalplats medan den fjärde bästa ligan har två garanterade platser och en kvalplats.

Idag är den spanska ligan överlägset högst rankad. Därefter följer Tyskland, England och Italien medan övriga ligor är långt efter.

Mourinho: De unga tyr sig till Zlatan

[Zlatans] bord på middagar är omgivet av ungar, Luke Shaw, Marcus Rashford,” sa José Mourinho efter Uniteds seger igår. ”De är killarna med honom vid bordet. Han vet vad han kan vara för dem.

Mourinho tycker också att det är otroligt att Zlatan aldrig har vunnit Ballon d’Or och hävdar att det finns politiska orsaker bakom det hela. ”Den gick alltid till två grabbar med en bättre politisk omgivning.

Mer på BBC.

Pereira hem från OS

Joel Castro Pereira lämnade OS utan medalj och utan speltid. I kvartsfinalen var Portugal chanslösa mot Tyskland och Pereira får nu återvända till Manchester United.

Zlatan har ett optionsår på kontraktet

När Zlatan Ibrahimovic skrev på för Manchester United meddelade United aldrig hur långt kontraktet var. De flesta rapporterna sa då att det var ett ettårskontrakt men nu skriver BBC:s Simon Stone att anfallaren har ett optionsår på kontraktet.

Zlatan har själv sagt att han kan tänka sig att stanna längre än tre år, under förutsättning att han fortfarande presterar på topp. Samtidigt har José Mourinho pratat om att Zlatan ska prestera för United i två år.

Ryktesrunda

José Fonte: José Mourinho har nu fått sina fyra önskade värvningar. Men det är inte uteslutet med ytterligare värvningar. En spelare som kopplas samman med en flytt till Manchester United är Southamptons portugisiska mittback José Fonte.

Jag har ingen större koll på Vincent Rodríguez men hans tweet retweetades av BBC:s Simon Stone, som inte borde ha gjort det om det var taget helt ur luften.

Blind och Mata: Två spelare som blir kvar i United är Daley Blind och Juan Mata, i alla fall enligt Duncan Castles på Daily Record. Samma Castles som nyligen skrev att Mourinho ville göra sig av med de båda spelarna. Men de ska tydligen ha imponerat på den nya managern.

United har ännu inte lyckats göra sig av med en enda spelare över 23 år under sommaren. Spelarnas lön ska vara en faktor, likaså att spelarna själva ogärna vill flytta till mindre klubbar.

Castles menar att Mourinho vill ha en mittback till men att ett ytterligare nyförvärv bara är möjligt ifall United först säljer en a-lagsspelare.

Nya regler för lån: Hittills är det bara Adnan Januzaj och Guillermo Varela som har lämnat United på lån. Reservtränaren Warren Joyce säger dock (Manutd.com) att han räknar med att några spelare till försvinner innan transferfönstret stänger.

Nytt för den här säsongen är att möjligheten att låna ut spelare när transferfönstret är stängt försvinner. Spelarna som är kvar i United när fönstret stänger kommer således att vara det åtminstone tills fönstret öppnar i januari.

Spelare som Andreas Pereira, Cameron Borthwick-Jackson och James Wilson torde lämna på lån.