Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Northampton väntar i cupen

Embed from Getty Images

I förmån av europacupspel kliver United in i Ligacupen (EFL Cup) först nu, i sextondelsfinal eller tredje rundan som en del föredrar att kalla den. Under onsdagskvällen avgjordes de sista matcherna inför just sextondelsfinalerna, och i sedvanlig ordning lottades de kvarvarande lagen fritt omedelbart efter att sista matchen avlutats. Denna gång föll Uniteds lott på Northampton och match borta på Sixfields Stadium.

Förra säsongen avancerade United till åttondelsfinal efter en klar seger mot Ipswich, men väl där tog det stopp efter en makabert usel insats mot Middlesbrough. United hade då svårt att passera, dåvarande, Championship-lagets solida defensiv och matchen gick till straffar där Premier League-nykomlingarna drog det längsta strået och vann efter en rad usla United-straffar.

Årets första hinder i jakten på Ligacup-titeln blir alltså Northampton, vilket stod klart sent på kvällen då lottningen försköts på grund av förlängningar. Northampton ligger alltså i League One och har inlett ligaspelet med idel oavgjorda matcher och infinner sig på en femtondeplats i tabellen efter fyra matcher. I Ligacupen har de däremot ångat på och slagit ut både Barnsley och West Bromwich. Speldatum är inte fastställt men matchen kommer spelas antingen 20 eller 21 september.

Senast United mötte Northampton var i FA-cupen 2004, då vann United med 3-0 efter mål av spelare som Mikael Silvestre och Diego Forlan. Noterbart är även att George Best, 1970, gjorde sex mål i en och samma match i FA-cupen mot Northampton.

I övrigt möts vi av en rad godbitar där en del Premier League-lag blev lottade mot varandra, där det hetaste mötet ändå får anses vara matchen mellan Leicester och Chelsea.

Lottningen i sin helhet

Nottingham Forrest – Arsenal
Leeds United – Blackburn
QPR – Sunderland
West Ham – Accrington
Southampton – Crystal Palace
Swansea – Man City
Fulham – Bristol City
Bournemouth – Preston
Tottenham – Gillingham
Everton – Norwich
Derby – Liverpool
Northampton – Manchester United
Brighton – Reading
Newcastle – Wolves
Stoke – Hull
Leicester – Chelsea