Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Feyenoord

Embed from Getty Images

I torsdags gjorde Manchester United entré i Europa League mot Feyenoord på De Kuip. En match som slutade 1-0 till ett Feyenoord som verkligen ville vinna.

Det var en match där båda lagen spelade taktiskt och låg rätt i sina positioner. Detta ledde till en ganska statisk match med få chanser. Det blev dock tidigt i matchen uppenbart att Feyenoord spelade för att plocka tre poäng, United spelade mest för att de var tvungna.  Vinnarinstinkten var den som tillslut betalade av sig. I 79 minuten fick hemmalaget chans som fick matchen att tippa över då Vilhena tryckte dit det första och enda målet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 5,5

Det säger en del om de båda lagens disciplinerade spel när man i efterhand ser statistiken som visar 2-2 i målvaktsräddningar. De Gea var den som tillslut fick släppa en boll förbi sig. En boll som han enligt mig hade kunnat göra mer för att rädda.

Rojo: 5

Rojo fick komma till start ute på vänsterkanten. Han känns emellertid stressad vid flertalet tillfällen, tillfällen då han hade haft tiden att göra ett mer avvägt beslut. Han tenderar också att tappa de täta markeringar som behövs på ett väl disciplinerat Feyenoord.

Bailly: 6

Bailly hade hämtat upp sig efter sin katastrofmatch mot Manchester City. Han var inte lika bra som vi har sett honom men han var bättre än sist. Hård i sitt fysiska närspel och ett mycket bra samarbete mellan honom och Herrera emellanåt då de samarbetar 2 mot 1.

Smalling: 6

Smalling tillbaka som mittbacksgeneral och visar sin betydelse när det kommer till att leda och spelfördela. Han visar emellertid också att han inte varit i spel under en längre tid och rör sig tämligen långsamt vilket visar sig i situationen som föranleder Feyenoords mål.

Darmian: 7

Gör en bra insats. Han är alert och bryter motståndarnas spel vid flertalet viktiga tillfällen. Han har en beundransvärd spänst och är duktig både i fasta situationer och vid inläggsbollar.

Herrera: 5

Jobbar hårt men utan resultat. Han täcker stora ytor med sitt ettriga spel men är inte tillräckligt distinkt när han väl får bollen. Herrera blir i matchen länken mellan topp och försvar vilket innebar att Mata inte behövde ta sig ner lika djupt i planen.

Schneiderlin: 6

Är ganska osynlig i stora delar av matchen men gör jobbet när det behövs. Han styrka ligger i hans snabba sidledsförflyttningar där han täcker upp bra. Det är tydligt att han ska ta det defensiva jobbet när Pogba går offensivt.

Martial: 5

Hade Uniteds verkliga målchans under första halvlek men lyckades inte förvalta läget. I övrigt var han för mig i princip osynlig och får fortsatt kämpa hårt med det mesta.

Pogba: 4

Visade en otrolig, nästa desperat vilja att göra mål under matchen. Hans desperation ledde dock till frustration både för spelare och åskådare då han inte lyckades att producera mål och istället tog okloka och förhastade beslut.

Mata: 6

Fortsätter att tugga på och han gör det fortsatt bra, om än inte lika bra som vid tidigare matcher. Han är påstridig och utmanar motståndarna vilket sätter press och får de att backa hem. Mata täcker fortsatt stora ytor på planen men med avlastning från Herrera skonas vi från hans, emellanåt något bleka defensiva spel.

Rashford: 7

Rashford var på hugget och sökte ständigt boll. Han utmanar sina motståndare och stressar både målvakt och försvarare. Hans hårda arbete får inte utdelning då han inte får tillräckligt understöd från sina lagkamrater vilket syns i hans gestikulerande mot dem.

Ibrahimovic: 6

Inbytt 63. Zlatan kommer in och driver upp tempot i spelet. Han söker ständigt position mellan mittfältet och boxen och utmanar i fasta situationer.

Young: 7

Inbytt 63. Young kommer in som den offensiva kraft som jag under matchen saknat på högerkanten. Han visar vid flera tillfällen vilken otroligt skicklig inläggsspelare. Detta spel kan bli ett farlig vapen när vi får fyrtorn som Zlata och Fellaini på plats i straffområdet.

Depay: 6

Inbytt 63. Han springer mycket och sliter upp ytor centralt. Däremot finns det brister i hans förmåga att läsa spelet. Han tar inte sällan förhastade beslut och slarvar därmed bort viktiga chanser.