Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mkhitaryan redo; Lingard varnas; gemensam sak med Liverpool

José Mourinho är säker på att Henrikh Mkhitaryan ska vara redo för spel när Manchester United på måndag åker till Anfield för match mot Liverpool, det skriver James Ducker på Telegraph.

Det har varit trögt för Mkhitaryan under säsongsstarten. Först spelade han inte tillräckligt bra för att inleda säsongen i startelvan och sedan blev han skadad. Mourinho ska ändå se Mkhitaryan som en viktigare spelare den här säsongen.

Lingard måste sluta med det där

Jag fick höra att [Jesse Lingard] reagerade på att någon lyfte sin hand mot Marcus [Rashford]. Det är något han måste sluta med,säger Gareth Southgate enligt Independent. Anledningen är att Lingard skyndade sig fram för att försvara Marcus Rashford när England mötte Slovenien.

Southgate menar att Lingard riskerade att bli utvisad och passar i samma veva på att kritisera domaren för ”inkonsekvens i många av besluten”.

Även Joe Hart var arg: ”Jag bryr mig egentligen inte [om vad som gjorde honom upprörd]. Du kan inte förlora ditt huvud på det sättet.

Men Lingard tycks ha för avsikt att stå upp för Rashford i framtiden också. Förra säsongen minns vi att han gjorde samma sak i derby mot city, vilket kanske förklarar Harts upprördhet.

Gemensamt uttalande med Liverpool

Manchester United och Liverpool är trötta på supportrar som går över gränsen.

Båda klubbarna, deras supportrar och fotballsfans världen runt ser fram emot den här historiska och passionerade matchen mellan två av idrottsvärldens största och äldsta rivaler,” skriver klubbarna i ett gemensamt uttalande.

Det finns en fantastisk rivalitet mellan våra fans och vi ber alla supportrar att vara respektfulla och hjälpa till utrota alla former av kränkande och diskriminerande beteende från sporten.

Åskådare som bryter mot detta kommer att kastas ut från arenan och riskerar att bli arresterade och åtalade.

Ofta när klubbarna har mötts har supportrarna sjungit osmakliga sånger om katastrofer som motståndaren varit inblandad i. United har sjungit om Hillsborough och Liverpool har sjungit om München.

Mirror: United gör sig av med Rooney efter säsongen

Wayne Rooney gör sin sista säsong som Manchester United-spelare. Det påstår David McDonnell på Mirror.

Rooney har dock en väldigt hög lön och det är troligt att United måste betala för göra sig av med sin lagkapten. Det troliga ska vara att Rooney söker sig till USA och MLS men även Kina ska vara ett alternativ.

Träningsmatch för reserverna

Giggs i Facebooksamtal

Ryan Giggs var idag gäst på GQ:s Facebook för en lång videointervju. Resultatet kan ses här.


Bruce tar över Villa

Steve Bruce har av okänd anledning valt att acceptera jobbet som manager för Aston Villa.

Phelan fick äntligen jobbet

Steve Bruces senaste jobb var som manager för Hull. Bruce lämnade jobbet i somras och först nu har Hull gjort klart med en permanent ersättare. Det kommer inte som någon överraskning alls att Mike Phelan får jobbet. Phelan har ju haft jobbet på tillfällig basis i flera månader och han har lett laget till två segrar i Premier League, vilket är två segrar fler än förväntat.