Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Mkhitaryan och Shaw är tillgängliga

José Mourinho har idag snackat med media inför måndagens Premier League-match mellan Liverpool och Manchester United. Uniteds manager säger att Henrikh Mkhitaryan och Luke Shaw är tillgängliga igen och att alla spelarna återvände från landslagsuppehållet utan skador.

Vi får också några ord från Liverpools manager Jürgen Klopp.

Skadeläget: Mourinho bekräftar att Henrikh Mkhitaryan och Luke Shaw är tillgängliga trots att de missade landskamperna under uppehållet.

Om Herrera och Lingard: ”Jag gillar att mina spelare åker med landslagen. Jag är alltid stolt när mina spelare blir uttagna. Och framför allt de två du refererar till. En var en debutant och den andra kallades upp till det spanska laget. Det är givetvis viktigt för dem och det är bra för mig och jag tror också att klubben känner sig stolt över det.

Om United mot Liverpool:Jag måste känna det, jag måste spela. Sedan drar jag min slutsats. Jag har varit i England länge, givetvis har jag inte spelat den här matchen men jag har spelat mot Liverpool många gånger och Manchester United många gånger. Det är två historiska rivaler. Men säsongen för mig är inte om Anfieldmatchen och matchen på Old Trafford i januari. Det är många matcher.

Är Liverpool en titelkandidat?Du måste fråga dem. De är ett bra lag.

Ser du fram emot matchen:Jag ser fram emot det, ja. Jag gillar alltid att spela på Anfield. Jag har vunnit många gånger där och förlorat många gånger. Jag gillar att åka dit, jag gillar atmosfären. Jag gillar normalt sett karaktären på matcherna. Som Unitedmanager betyder det mer, för du kan inte jämföra rivaliteten med min förra klubb och Liverpool mot United och Liverpool. Det är en stor match, jag gillar det.

Är det fel att sjunga om tragedier? ”Givevis. I fotboll har vi några fotbollstragedier, om du kan säga så. Det är matchen vi förlorade eller ett misstag en spelare gjorde. Det kan du skämta om. Men en mänsklig tragedi är något mycket allvarligare och det sista som ska användas på en fotbollsplan. Det ska inte glömmas utan respekteras.

Om stämningen på Anfield:Det gör ingen skillnad. Jag åker dit för att spela min match, göra mitt jobb. Normalt gör jag det. Jag tycker att fansen ska åka dit för att ha kul, för att stötta sitt lag och skapa en negativ atmosfär mot motståndaren, men på ett respektfullt sätt.

Vad tycker du om Jürgen Klopp: ”Jag har inte mycket att säga.

Om Wayne Rooney:England är inte mitt problem. Han är redo, han tränar bra, han är positiv.

Klopp: Ingen normal match

Om spelschemat: ”Nu har vi en match med två dagar emellan. Jag vet inte varför vi spelar på måndagen. Är det speciellt? En dag ledigt från skolan? Vi sitter här, du frågar mig: skador. Sedan kommer den här holländska killen, den roliga atletiska tränaren och säger att det inte är bra.

Den holländska tränaren är Raymond Verheijen, som alltid uttalar sig kritiskt när spelare blir skadade. Min personliga uppfattning är att Verheijen inte är den vassaste kniven i lådan. Däremot är det ju rätt märkligt att Klopp helt plötsligt upptäcker att Liverpool ska spela på nyårsafton och den 2 januari när det har stått så i spelschemat sedan i juni.

Skadeläget: Georginio Wijnaldum och Adam Lallana är aktuella för spel. Lallana lämnade återbud till landslaget medan Wijnaldum klev av skadad när Holland mötte Frankrike.

Om måndagens match: ”Du kan inte och ska inte ignorera de speciella omständigheterna för en sådan här match. Du måste vara redo. Du behöver vara emotionell men lugn, direkt men tålmodig. Som i alla matcher, givetvis, men också de bästa matcherna.

Om United: ”Ibrahimovic var inte där, Pogba. Det är inte möjligt att prata med journalister om det, för de [säger inte vad jag säger]. Det är båda världsklasspelare, när de är i ditt lag är de inte sämre än förra året, det är säkert.

Oturligt nog är detta ett stark lag från Manchester. De vet allt om fotboll, de är erfarna, lugna i rätt lägen, de behöver inte världsklassprestationer för att vinna en match. Även på regninga dagar är det möjligt att göra mål och vinna, de har de typerna i laget. Men det betyder inte att de kommer att vinna matchen. Det betyder bar att de har en chans.


Tolkat via MUTV och Manutd.com. Klopps tankar från Liverpool Echo.