Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Spansk trio men Rojo petad

Säsongens tredje landslagsuppehåll är här. Som vanligt kan vi erbjuda internets bästa genomgång av Unitedspelare på uppdrag. Den här gången fortsätter VM-kvalet och i Europa spelas det också ett gäng meningslösa träningslandskamper.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare till de olika landslagen. Den här gången listar vi 26 spelare, då inkluderas också en del ungdomslandskamper under andra halvan av oktober. Flera annars givna spelare har emellertid tvingats lämna återbud på grund av skador.

A-landslag

Den här gången är det bara tolv Unitedspelare som får chansen att representera sina a-landslag. Några som annars brukar vara med är petade medan flera annars givna spelare missar på grund av skador.

Argentina (Romero)

Argentina tog bara en poäng på två matcher under det senaste uppehållet och har gett sig själva ett dåligt utgångsläge inför avslutningen på kvalet. Efter tio matcher av arton är Argentina sexa i gruppen och en sjätteplats garanterar ledighet sommaren 2018.

Nu väntar en väldigt svår bortamatch mot Brasilien och sedan Colombia på hemmaplan.

Sergio Romero är som vanligt med i truppen men Marcos Rojo är petad. Edgardo Bauza tog över som förbundskapten i augusti och är uppenbarligen inte imponerad av Rojos fotbollsspelande.

Armenien (Mkhitaryan)

Landslagsuppehåll ger Henrikh Mkhitaryan chansen att spela fotboll. Tyvärr för Mkhitaryans del så har Armenien bara en match inplanerad, VM-kvalet hemma mot Montenegro.

Armenien har inlett kvalet med tre raka förluster och kommer inte gå till VM.

England (Lingard, Rashford, Rooney)

England ska spela VM-kval mot Skottland och sedan en träningsmatch mot Spanien. Båda matcherna på Wembley.

I VM-kvalet mot Skottland har både England och Skottland bestämt sig för att trotsa Fifas förbud mot att bära politiska symboler. De är så modiga! Och det är ju minsann en tradition som inte existerade före år 2000, så det är utan tvekan en väldigt viktig fråga att strida om.

Phil Jones gjorde heroisk comeback mot Swansea men han är inte lika heroisk som Cahill och får därför inte vara med i Southgates trupp.

Luke Shaw och Chris Smalling är inte alls heroiska och får därför inte vara med.

Jesse Lingard, Marcus Rashford och Wayne Rooney försvarar Manchester Uniteds färger i en mycket blek engelsk trupp. Men alltjämt en engelsk trupp som kommer att leverera en startelva som vinner mot Skottland.

Frankrike (Pogba)

Varken Anthony Martial eller Morgan Schneiderlin gjorde Paul Pogba sällskap till den franska landslagssamlingen. Men Pogba kan glädja sig åt att han återförenas med Patrice Evra, som är tillbaka i landslagstruppen.

För Frankrike väntar VM-kval mot Sverige och sedan en lite tuffare uppgift i form av en träningslandskamp mot Elfenbenskusten.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian får återigen plats i den italienska landslagstruppen. VM-kval i Liechtenstein och träningsmatch hemma mot Tyskland väntar. Darmian får förmodligen sparsamt med speltid.

Nederländerna (Blind, Memphis)

Träningsmatch först och tävlingsmatch därefter. Det är ju den naturliga ordningen. I Holland är det lagligt med vissa droger som är olagliga på andra håll. Därmed är holländarna lite smartare än de andra, som mestadels kör tävlingsmatchen först.

Holland har en träningsmatch mot Belgien och sedan VM-kval mot Luxemburg.

Daley Blind och Memphis är med i truppen. De slipper Marouane Fellaini i matchen mot Belgien, då Fellaini har lämnat återbud på grund av skada.

Spanien (De Gea, Herrera, Mata)

Spanien går all in på Manchester United. En titt i tabellen visar att det är ett vinnande koncept. David de Gea är självskriven i mål medan Ander Herrera och Juan Mata sannolikt får sitta bredvid varandra på bänken och mysa.

Spanien har hemmamatch mot Makedonien i VM-kvalet och sedan träningsmatch mot England. Borde vara två enkla segrar.

Ungdomslandslag

Inkluderat EM-kval under slutet på oktober har United 14 ungdomsspelare på uppdrag med diverse olika ungdomslandslag.

England U20 (Henderson, Tuanzebe)

Det engelska U20-landslaget laddar för VM 2017. Den här gången åker laget till Sydkorea för att spela träningsturneringen Continental Cup. Matcher mot Nigeria, Sydkorea och Iran väntar.

United har två representanter i målvakten Dean Henderson (just nu i Grimsby på lån) och mittbacken Axel Tuanzebe. Cameron Borthwick-Jackson är, precis som i oktober, utanför truppen.

England U19 (Williams)

Englands U19 ska spela EM-kval i Wales. Matcher mot Wales, Luxemburg och Grekland väntar. De engelska ungdomslandslagen brukar göra bra ifrån sig i dessa kval och lär lyckas nu också.

Ro-Shaun Williams är tillbaka i truppen efter skadefrånvaro. Får han speltid blir det debut i U19-landslaget. Som U18-spelare var han given i startelvan.

England U18 (Tanner)

Englands U18 ska möta Polen (i Stevenage) och Frankrike (i Peterborough) i träningsmatcher (inga mästerskap för U18-landslagen). George Tanner får sin första chans i U18-landslaget. Han har meriter från spel i U17-landslaget.

England U17 (Gomes)

Angel Gomes är lagkapten för Englands U17-landslag. I slutet på oktober säkrade laget avancemang till nästa runda i EM-kvalet. Gomes gjorde ett mål i 2-0-segern mot Azerbajdzjan och två assists i 3-0-segern mot Rumänien. Han vilades sedan mot Österrike, då avancemanget redan var klart.

Inga matcher under detta uppehåll.

Irland U21 (O’Hara)

Målvakten Kieran O’Hara är uttagen till den irländska U21-trupp som åker till Spanien för att spela träningsmatcher mot Tjeckien och Slovakien. O’Hara har varit med i truppen förut men har inte fått spela på nivån.

Irland U17 (O’Connor)

Lee O’Connor är en av de mest lovande spelarna i Uniteds juniorlag. Han är lagkapten för Irlands U17 och spelade varje minut i varje match i EM-kvalet i oktober. Det blev segrar mot Andorra, Kazakstan och Grekland och avancemang till nästa runda.

Inga matcher under detta uppehåll.

Kanada U20 (Doughty)

Om Mkhitaryan är i a-lagets frysbox så är det ingenting mot Josh Doughty i reservlaget (kanske blir ändring på det nu när Warren Joyce har lämnat?). Trots att han har svårt att ens få sitta på reservlagets bänk platsar han i Kandas U20-landslag. Nu väntar två träningsmatcher mot Honduras.

I februari och mars väntar Concacafmästerskapet, som även fungerar som VM-kval.

Nederländerna U19 (Chong)

Hollands U19 är redan klara för nästa runda i kvalet till U19-EM. De åker nu till Georgien för att spela en träningsturnering mot Frankrike, Spanien och Georgien.

Tahith Chong representerar Manchester United i truppen. I EM-kvalet var han yngsta spelaren i truppen och hade han varit några veckor yngre hade han fortfarande varit en U17-spelare.

Portugal U21 (J Pereira)

Portugals U21 ska spela träningsmatcher mot Tjeckien och Holland. Joel Castro Pereira (nu på lån i Belenenses) är en av tre målvakter i truppen. Pereira har varit ut och in i truppen, men nu när han spelar regelbunden a-lagsfotboll borde han ha en chans att ta en plats i EM-truppen sommaren 2017.

Schweiz U17 (Burkart)

Nishan Burkart gjorde mål i varje match när Schweiz U17 i oktober tog sig vidare till nästa runda i EM-kvalet. Burkart startade vinsterna mot Färöarna och Luxemburg men fick nöja sig med att vara inhoppare i den oavgjorda matchen mot Tjeckien.

Inga matcher under detta uppehåll.

Skottland U19 (Hamilton)

Ethan Hamilton debuterade i Skottlands U19-landslag med två matcher från start och ett inhopp i EM-kvalet i oktober. Skottland vann mot Liechtenstein och Andorra och gick vidare till nästa runda trots förlust mot Israel.

Inga matcher under detta uppehåll.

Slovakien U17 (Fojticek)

Målvakten Alex Fojticek är med i Slovakiens U17-trupp. De är sedan tidigare klara för nästa runda i EM-kvalet. Under detta uppehåll har de två träningsmatcher mot Ungern.

Wales U19 (Poole)

Regan Poole har den senaste tiden spelat med Wales U21-landslag. De har ingen match nu. Poole får då istället hjälpa U19-landslaget i EM-kvalet på hemmaplan. Wales har Grekland, England och Luxemburg i gruppen. Öppningsmatchen mot Grekland borde vara nyckelmatchen.

Poole är en av spelarna som är nominerad till årets unga spelar i Wales.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som har varit med i ungdomslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Indy Boonen platsar inte i Belgiens U19 och U18-landslaget har ingen match.

Ilias Moutha-Sebtaoui var med i truppen när Belgiens U19 spelade EM-kval i oktober (efter återbud), men han är inte med i truppen för träningsmatcherna under detta uppehåll.

Andreas Pereira har blivit för gammal för U20 och Brasilien tycks inte ha något verksamt U21-landslag just nu.

James Wilson är långtidsskadad.

Cameron Borthwick-Jackson är återigen utanför den engelska U20-truppen.

Joshua Bohui har meriter från U17-landslaget men har ännu inte fått chansen i U18-landslaget.

Sadiq El Fitouri har spelat a-landslagsfotboll för Libyen men var inte med senast och förutsätts vara utanför truppen tills vi upptäcker att han är tillbaka.

Timothy Fosu-Mensah fick inte plats i Hollands U21-trupp den här gången. Han är fortfarande tillräckligt ung för att spela med U19-landslaget, men ingen ser någon nytta med det.

Matthew Olosunde är inte uttagen till något av USA:s ungdomslandslag.

Dylan Levitt (som fortfarande är U16-spelare) har meriter från Wales U17. De har ingen match den här gången.

Övriga spelare

Rojo och Martial gör sällskap med spelare som Carrick och Young på listan över inte uttagna spelare.

Inte uttagna: Jones, Rojo, Martial, Carrick, Young, Schneiderlin, Johnstone, Januzaj
Skadade: Bailly, Smalling, Shaw, Valencia, Fellaini, Varela
Slutat: Ibrahimovic, Schweinsteiger

Listan inkluderar de 26 spelare som ingår i Mourinhos a-lagstrupp samt spelare som tidigare har varit med i a-landslag men exkluderar de som diskuteras under ungdomslandslag.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 15-20 oktober: Irland U17 (EM-kval) [O’Connor]
 • 21-26 oktober: Schweiz U17 (EM-kval) [Burkart]
 • 25-30 oktober: England U17 (EM-kval) [Gomes]
 • 25-30 oktober: Skottland U19 (EM-kval) [Hamilton]

Onsdag 9 november:

 • 09.00: Nigeria U20 – England U20 (träningsturnering, i Sydkorea) [Henderson, Tuanzebe]
 • 10.00: Nederländerna U19 – Frankrike U19 (träningsturnering, i Georgien) [Chong]
 • 20.45: Nederländerna – Belgien (träningsmatch) [Blind, Memphis]

Torsdag 10 november:

 • 09.00: Sydkorea U20 – England U20 (träningsturnering, i Sydkorea) [Henderson, Tuanzebe]
 • 16.00: Wales U19 – Grekland U19 (EM-kval, i Wales) [Poole]
 • 18.00: England U19 – Luxemburg U19 (EM-kval, i Wales) [Williams]
 • 20.00: England U18 – Polen U18 (träningsmatch) [Tanner]

Fredag 11 november:

 • 00.45: Brasilien – Argentina (VM-kval) [Romero]
 • 10.00: Spanien U19 – Nederländerna U19 (träningsturnering, i Georgien) [Chong]
 • 18.00: Armenien – Montenegro (VM-kval) [Mkhitaryan]
 • 18.15: Portugal U21 – Tjeckien U21 (träningsmatch) [J Pereira]
 • 20.45: England – Skottland (VM-kval) [Lingard, Rashford, Rooney]
 • 20.45: Frankrike – Sverige (VM-kval) [Pogba]

Lördag 12 november:

 • 09.00: Iran U20 – England U20 (träningsturnering, i Sydkorea) [Henderson, Tuanzebe]
 • 18.00: England U19 – Wales U19 (EM-kval, i Wales) [Williams | Poole]
 • 18.30: Irland U21 – Tjeckien U21 (träningsmatch, i Spanien) [O’Hara]
 • 20.45: Liechtenstein – Italien (VM-kval) [Darmian]
 • 20.45: Spanien – Makedonien (VM-kval) [De Gea, Herrera, Mata]

Söndag 13 november:

 • Honduras U20 – Kanada U20 (träningsmatch) [Doughty]
 • 18.00: Luxemburg – Nederländerna (VM-kval) [Blind, Memphis]

Måndag 14 november:

 • 13.00: Georgien U19 – Nederländerna U19 (träningsturnering, i Georgien) [Chong]
 • 20.00: England U18 – Frankrike U18 (träningsmatch) [Tanner]

Tisdag 15 november:

 • Honduras U20 – Kanada U20 (träningsmatch) [Doughty]
 • 11.00: Ungern U17 – Slovakien U17 (träningsmatch) [Fojticek]
 • 14.00: Irland U21 – Slovakien U21 (träningsmatch, i Spanien) [O’Hara]
 • 18.00: Luxemburg U19 – Wales U19 (EM-kval, i Wales) [Poole]
 • 18.00: Grekland U19 – England U19 (EM-kval, i Wales) [Williams]
 • 18.30: Nederländerna U21 – Portugal U21 (träningsmatch) [J Pereira]
 • 20.45: Italien – Tyskland (träningsmatch) [Darmian]
 • 21.00: England – Spanien (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Rooney | De Gea, Herrera, Mata]
 • 21.00: Frankrike – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Pogba]

Onsdag 16 november:

 • 00.30: Argentina – Colombia (VM-kval) [Romero]

Torsdag 17 november:

 • 11.00: Ungern U17 – Slovakien U17 (träningsmatch) [Fojticek]