Matchdag: Manchester United – Arsenal

11:11

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer matchen mellan Manchester United och Arsenal i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Mikael Österdahl | 16:08 Wenger: Ett positivt resultat

Arsène Wenger var rätt nöjd när han snackade med Sky Sports efter matchen.

Resultatet i slutändan är positivt för oss för vi låg under med två minuter kvar. Det var en match med två välorganiserade lag. Vi var inte tillräckligt snabba i vårt spel. I första halvlek hade vi bollinnehavet men inga chanser. I andra halvlek hade vi problem i 20 minuter och förtjänade att ligga under.

Wenger tycker att den dåliga prestationen gör att poängen känns bättre. Han tycker att hans lag saknade skärpa och att United var mer aggressiva.

Är det en mental spärr på Old Trafford?Jag funderade på det under matchen. Man vet aldrig.

Vad tar du med dig?Förra året hade vi förlorat den här matchen.

Wenger fick ingen fråga om straffsituationen. I en annan intervju säger han dock att det inte var straff. Förmodligen med förklaringen att Arsenal bör få fuska.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 15:59 Mourinho: Vi har mest otur av alla

Det mest otursamma laget i Premier League. Det är kontentan av José Mourinhos analys då han pratade med Sky Sports efter matchen.

Är du besviken?Givetvis. Det klart bästa laget. Jag vill inte säga att de inte ville vinna. Jag föredrar att säga att de inte hade några chanser att vinna. Vi var fenomenala defensivt. Sättet vi pressade och kontrollerade deras kontringar. När vi hade bollen var vi kreativa. Vi gjorde ett fantastiskt mål, vi hade chanser att göra mål. Enda gången de går dit, enda gången vi har en situation vi inte kunde lösa gör de mål. Vi hade otur, de hade tur.

Är du besviken på det insläppta målet?Nej inte alls. Chamberlain är snabb och kommer mot en unge som alla vill ska spela varje minut i varje match men det är inte möjligt. De har inte bara strikers utan även Koscielny i straffområdet. Vi hade inte den bästa storleken för att konkurrera.

Var det straff för Valencia?Jag vill inte prata om det. Jag har en väldigt bra känsla med Andre Marriner. Jag vet att om han gör ett misstag mot vårt lag så är det ett ärligt misstag. Han vill inte vara matchens stjärna. Jag vill inte säga om det var ett misstag. Han är en bra domare.

Hur spelade Martial och Rashford?Jag föredrar att säga att laget spelade bra. De är en del av laget, de var på planen när laget spelade så bra. Du förväntar dig så mycket av en spelare med Martials talang. Han gjorde sitt bästa, då vill jag inte kritisera. Jag tycker att vi är det mest otursamma laget i ligan. Laget spelar bra, spelarna jobbar hårt. Jones har spelat fler matcher den här säsongen än de tre senaste säsongerna. Rojo hoppade från mittback, vänsterback, läktaren. De spelade båda matcherna så bra. Jag är nöjd med spelarna. Jag är jättenöjd med fansen. De förstår att applådera ett lag som spelar oavgjort hemma. Men för tillfället är vi laget i ligan som har mest otur.

Mikael Österdahl | 15:38 Mata: Väldigt frustrerad

En frustrerad Juan Mata gav en mycket kort intervju med Sky Sports efter matchen.

Väldigt frustrerad för att vara ärlig. Vi var väldigt nära att vinna. Men så här är Premier League.

Var det straff för Valencia i första halvlek? ”Jag vet inte. Valencia är ingen spelare som ramlar utan anledning. Jag vet inte, jag såg inte.

Mikael Österdahl | 15:31 United – Arsenal 1-1

United fick nöja sig med en poäng mot Arsenal i en match där hemmalaget var totalt dominanta.

United tog ledningen genom Mata mitt i första halvlek och såg ut att ha vunnit matchen. Efter ledningsmålet fick Arsenal knappt röra bollen. Då fick Mourinho för sig att byta in Schneiderlin för Mata. United föll ner i eget straffområde och som ett brev på posten kom kvitteringen genom Giroud.

Det här borde ha varit en säker seger för United. Två bortkastade poäng.

Mikael Österdahl | 13:24 Senast det begav sig

Förra gången United spelade mot Arsenal hade Marcus Rashford en hygglig dag.

På sin tid sköt Eric Cantona mål på frispark.

Mikael Österdahl | 13:18 Mourinho: De låter motståndarna spela

José Mourinho har snackat med Sky Sports inför matchen.

Valencia är tillbaka. Herrera är tillbaka efter avstängning. Rashford och Martial, vi har inte Ibra. Och jag bestämde mig för att lämna Wayne på bänken. Allt är en process. Martial har tränat bra, han har visat stor vilja att höja sin nivå.

Mourinho säger att Rooney är i bra fysiskt skick. Han har bara valt Martial, inte mer än så.

Vi spelade så, så bra mot Burnley och Stoke. Jag vill inte jämföra dem med Arsenal. Mot ett lag som Arsenal måste vi vara bra defensivt. När vi har bollen låter de motståndarna spela och vi måste njuta av det.

Tre, fyra vinster i rad kommer att ge vilket lag som helst en bra position i tabellen. Det är viktigt för oss med de två hemmamatcherna mot Arsenal och West Ham.

Mikael Österdahl | 12:56 8-2

Så var de den där gången i augusti 2011. Fergie satsade på Cleverley och Anderson på mittfältet. Welbeck  gav United ledningen. Wayne Rooney slog till med ett hattrick. Ashley Young gjorde sitt livs match med två mål och tre briljanta assists*. Park och Nani skrev också in sig i målprotokollet.

Robin van Persie missade straff. Men det var positivt, för han spelade för Arsenal på den tiden.

* Hey, att trampa på bollen så att den lägger sig perfekt är en konstform.

Mikael Österdahl | 12:45 Önskemålen uppfyllda

Carrick, Herrera och Pogba på mittfältet. Det är ju det vi har skrikit efter. Och nu har Mourinho också levererat. Upp till bevis för pojkarna.

Anfallet med Mata, Rashford och Martial lovar gott. Nu gäller det att pojkarna levererar.

Ryan Giggs sitter i Sky Sports studio och han gillar Uniteds offensiv. Defensiven sätter han frågetecken för. Men med Jones och Rojo i mittförsvaret, vad kan gå fel?

Graeme Souness sitter också i studion, förmodligen för att de vill ha nån där som får tittarna att känna sig smarta. Souness tycker att Arsenal är ”outstanding favourites”.

Gary Neville tror att United kan kickstarta säsongen med en seger. En förlust skulle däremot kunna ge några mörka månader. Neville tycker att det är dags att sluta snacka om Rooney och börja fokusera på Rashford. Uniteds legendariska högerback tycker också att det är dags för Martial att börja leverera efter en lång formsvacka.

Mikael Österdahl | 12:34 Sanchez startar för Arsenal

Arsène Wenger väljer att starta med Alexis Sánchez idag. Notabelt i Arsenals startelva är också att Elneny startar på mittfältet och Ramsey får chansen tillsammans med Özil och Walcott bakom Sánchez. Xhaka, Iwobi och Giroud är petade till bänken.

Mikael Österdahl | 12:32 Carrick, Herrera och Pogba på mitten

José Mourinho har idag valt en startelva som många supportrar sannolikt kommer att uppskatta. (Åtminstone om vi bortser från backlinjen.)

United kommer till spel med Carrick, Herrera och Pogba på mittfältet. Äntligen! I anfallet spelar Rashford centralt med Mata och Martial på kanterna.

I backlinjen gör Valencia comeback efter skada. Jones och Rojo fortsätter i mittförsvaret och Darmian tar hand om vänsterbacken.

Mikael Österdahl | 12:11 6-1

Det var skoj den där gången när United spelade mot Arsenal i februari 2001. Framför allt var det roligt att vara Dwight Yorke just den dagen. Thierry Henry förstörde förvisso hans äkta hattrick men Yorke struntade nog rätt mycket i det.

Yorke gjorde sitt första mål efter tre minuter. Han fullbordade sitt hattrick efter 22 minuter och fyra minuter senare spelade han fram Roy Keane till 4-1. Ole Gunnar Solskjaer och Teddy Sheringham skrev också in sig i målprotokollet innan matchen var över.

Mikael Österdahl | 11:32 Matchdag!

Så är det match igen. Äntligen!

Och framför allt är det slut på landslagsuppehåll i flera månader. Årets allra bästa månader.

José Mourinho ska spela mot Arsène Wenger. Även om båda managerna var väldigt tydliga med att det inte är en match mellan två managers. Men det är klart att det har betydelse att Wenger bara har en seger på 15 försök mot Mourinho.

På gårdagens träning hade Unitedspelarna snöbollskrig.

Det är upp till bevis för Mourinhos pojkar nu. United måste visa att ett av topplagen kan besegras. Som tur är brukar Arsenal inte vara bra på Old Trafford.

I väntan på match tycker jag att du ska beställa en t-shirt!

Mikael Österdahl | 11:21 Valencia med i truppen?

Enligt Manchester Evening News är Antonio Valencia med i Manchester Uniteds matchtrupp idag. Ecuadorianen var överraskande en av spelarna som checkade in på Lowry Hotel igår. Om Valencia kommer till spel skulle det betyda en väldigt snabb comeback. Tidiga rapporter pekade på en comeback först i mitten av december.

Enligt tidningen är Marouane Fellaini emellertid inte tillgänglig. ”Inte illa men inte okej,” ska José Mourinho ha svarat på en fråga om belgarens status.

En som däremot är okej är Wayne Rooney och lokaltidningen tror att han kommer att starta.

Tidningen fick bara syn på tolv spelare, då laget kom till hotellet igår. Det var De Gea, Romero, Valencia, Rojo, Herrera, Mata, Lingard, Young, Memphis, Martial, Rashford och Rooney. Både Pogba och Mkhitaryan bor på hotellet.