Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Bromwich Albion – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United åkte till West Bromwich och hämtade tre säkra poäng i Premier League mot formstarka och svårspelade West Brom. Efter ett tidigt ledningsmål av Zlatan var det aldrig något snack om saken. Zlatan punkterade sedan matchen då han gjorde 2-0 tidigt i andra halvlek. Uniteds seger var kontrollerad, klar och rättvis.

Mourinhos lag är nu tvåa i formtabellen. Efter jul finns goda möjligheter att bygga på segersviten med hemmamatcher mot Sunderland och Middlesbrough.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

West Brom hade tio avslut under matchen. Trots det kunde De Gea ha spelat den här matchen med förbundna ögon och ändå hållit nollan.

Antonio Valencia: 7

Öppnande boll till Lingard före 1-0-målet. Har matchen igenom full kontroll längs högerkanten.

Phil Jones: 7

Bra match igen av firma Jones och Rojo. Det var aldrig planerat men så länge inget händer kommer Jones och Rojo fortsätta tillsammans. Idag var Jones den mindre involverade av mittbackarna.

Marcos Rojo: 8

Varnad. Inga idiotgrejer från Rojo den här gången. Istället var det en aktion mot Rojo som borde ha renderat rött kort för Rondón. Full möjligt att Rojo idag gjorde sin bästa match som Unitedspelare. Han hade 14 undanrensningar och tycktes alltid vara där när bollen kom in i Uniteds straffområde. Slog även flera fina långbollar.

Matteo Darmian: 7

Rejäl uppryckning av Darmian som dominerade oavsett vilken ytter han mötte. Inlägg och nick skulle ju vara segerreceptet för West Brom men Darmian såg till att det inte blev några inlägg. När han väl blev passerad tog han genast en taktisk frispark. Bidrar dock fortfarande för lite i offensiven.

Ander Herrera: 6

Utbytt 90+1. Jag gissar att Herrera är den som är gladast för att det nu är mer än en vecka till nästa match. Hans energinivå har dippat de senaste matcherna och idag kändes han trött. Har ändå ett stort defensivt bidrag idag.

Michael Carrick: 7

Har Manchester United kontroll kan en förutsätta att Michael Carrick har varit bra. Så också idag. Står sådär läskigt rätt att han vinner bollar till synes utan att anstränga sig.

Paul Pogba: 7

Bra insats igen av Pogba. När lagkamraterna är trötta så ger de bollen till Pogba. Det spelar ingen roll att han är omgärdad av två spelare, han tar sig ur situationen ändå.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 77. 1 assist. Varnad. Uniteds bästa spelare i första halvlek, mattas sedan av betänkligt i andra halvlek. Briljant assist till Zlatan. Kunde ha fått en till när han hittar Rooney. Borde ha gjort mål på friläget i slutet på första. Lingards löpningar är genomgående oerhört nyttiga. I Mkhitaryans frånvaro är det egentligen bara Lingard som har de löpningarna i det här laget. Rooney försöker men är för långsam, Martial och Rashford har snabbheten men inte viljan eller förmågan att löpa rätt.

Zlatan Ibrahimovic: 8,5

2 mål. Varnad. Målformen håller i sig, tio mål på nio matcher nu. Idag är det inget snack om att han är matchens bästa spelare. Intelligent knuff för att skapa sig yta för 1-0, bara briljans före 2-0. Mindre intelligent är tacklingen mot Dawson. Jag tycker att gult kort är korrekt men det är inte långt till ett rött kort. Där riskerar han väldigt mycket och den potentiella belöningen är väldigt liten.

Wayne Rooney: 6

Utbytt 84. 1 assist. Rooney har den här säsongen en förmåga att få en assist genom att bara vara där. Idag får han sin assist efter en soloprestation av Zlatan. Sir Bobbys målrekord är mycket nära att tangeras men målvakten gör en mycket bra räddning. Offensivt är det ungefär allt Rooney bidrar med idag. Defensivt förtjänar han ändå beröm för ett gediget arbete.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 77. Såg piggare ut än han har gjort den senaste tiden, först med en lång löpning som slutar i ingenting och sedan i en lång löpning där han stoppas fult av Brunt. Det påminner mycket om Zlatan på Dawson, jag tycker att Brunts är fulare (mer medveten) men inte lika farlig (Rashford är på marken).

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt 84. Får en sång av Red Army. Inte mer än rätt.

Chris Smalling: n/a

Inbytt 90+1. Får komma in för att känna doften av fotbollsmatch. När säsongen startade var han givet förstaval som mittback, när Bailly är tillbaka är Smalling sannolikt fyra i hierarkin. Så kan det gå.