Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho älskar jobbet; Martial lär av Zlatan; julens domarval; United på sjukhusbesök

Inför julen har José Mourinho pratat med Sky Sports. Manchester Uniteds manager säger att han utan vidare skulle skriva på en kontraktsförlängning med klubben. Han lockas dock av pengarna i Kina, men det är bara för äldre managers.

De har inte [kommit med ett nytt kontraktserbjudande] och jag räknar inte med att de ska göra det. De gav mig ett treårskontrakt och gav mig superstöd. Jag hade alltid känslan att det skulle vara mer än tre år.

De vet att jag älskar det. Jag älskar mitt jobb i Manchester United på alla nivåer. Om de en dag kommer med ett kontrakt skriver jag på. Jag behöver inte mina rådgivare för jag älskar det.

Pengarna [i Kina] är attraktiva för alla. Men jag vill ha min fotboll på den högsta nivån. För ung. 53 år. För många år av fotboll för att gå till en plats som Kina. Jag vill stanna på den svåraste platsen.

Mourinho säger också att han känner sig dålig då han inte har gett ”spelare som Ashley Young och Memphis Depay” mer speltid.

Martial lär av Zlatan

Trots [Zlatans] ålder har han varit en otrolig hjälp för vårt lag,” säger Anthony Martial enligt Manutd.com. ”Han gör massor för oss. Låt oss hoppas att hans form kan fortsätta för det är vad som kan hjälpa oss att klättra i tabellen, vilket är vårt mål.

Martial menar att United kan uträtta mycket om målen börjar trilla in.

Pardew sparkad

Så fick Alan Pardew sparken.

Eftersom det är jul är vi snälla och håller oss borta från skadeglädjen…

https://twitter.com/doronsalomon/status/811950415591985152

As if!

Atkinson dömer på annandagen

Premier League tror uppenbarligen att matchen mellan Manchester United och Sunderland kommer att bli svårdömd. Det är nämligen Martin Atkinson som kommer att döma den matchen och han brukar normalt få de svåraste matcherna. Burt och Nunn är assisterande domare medan Mason ska stå mellan Mourinho och Moyes.

Atkinson har gjort 33 Unitedmatcher (19-6-8). Senast dömde han Uniteds 4-0-förlust mot Chelsea. Den gången vägrade han visa ut David Luiz för säsongens fulaste tackling. I år har Atkinson också dömt 1-1-matchen mot West Ham i FA-cupen i mars.

Atkinson har gjort 42 Sunderlandmatcher (8-17-17). Den här säsongen har han dömt deras förluster mot Arsenal och Middlesbrough, båda på hemmaplan.

Redan 2007 dömde Atkinson United mot Sunderland på Old Trafford. Då vann United med 1-0 efter mål av Louis Saha. Atkinson dömde också 1-1-matchen i Sunderland i augusti 2014. Juan Mata gav United ledningen men Rodwell kvitterade.

Mason dömer på nyårsafton

Mourinho får se till att smöra för fjärdedomare Lee Mason på annandagen. Mason är nämligen huvuddomare när United tar emot Middlesbrough på nyårsafton. McDonough och Cann går på linjen, med Swarbrick som fjärdedomare.

Vi noterar att Craig Pawson – trots horribla insatser i Uniteds bortamatch mot Crystal Palace och i matchen mellan Stoke och Leicester – får döma Liverpools hemmamatch mot Manchester city.

Mason har gjort 17 Unitedmatcher (13-3-1). I Premier League har United 11-2-0 med Mason, så det bådar gott. Senast vi hade Mason var i april, då vi vann med 2-0 mot Crystal Palace.

Mason har dömt Middlesbrough 15 gånger (5-4-6). Den här säsongen har han dömt deras bortamatcher mot Leicester (2-2) och Everton (förlust 3-1).

Förra säsongen dömde Mason Uniteds ligacupmatch mot Middlesbrough. Matchen slutade mållös men Middlesbrough vann på straffar.

Dean dömer West Ham-matchen

Den 1 januari reser United till London för Premier League-match mot West Ham. Då får vi Mike Dean som domare, med Long och Holmes på linjen och Tierney som fjärdedomare.

Dean har gjort 56 Unitedmatcher (31-10-15). Matchen mot West Ham blir hans första Unitedmatch 2017. Den här säsongen har han dömt 4-1-segern mot Leicester och segern mot Manchester city i ligacupen.

West Ham har haft Dean 49 gånger (18-15-16). Senast Dean dömde West Ham var i november, då de förlorade med 3-2 mot Tottenham på bortaplan.

Dean har gjort två matcher mellan United och West Ham, båda i London och båda slutade med seger för West Ham. I december 2007 vann West Ham med 2-1 trots att United ledde med 1-0 efter 77 minuter. I den senaste matchen, i maj 2016, ledde United med 2-1 efter 75 minuter, men det räckte inte, då West Ham vände till 3-2-seger.

United på sjukhusbesök

Organiserat av Manchester United Foundation var Uniteds spelare igår på sjukhusbesök i Manchester.