Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: West Ham United – Manchester United (andra halvlek)

14:53

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot West Ham United i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

West Ham United – Manchester United 0-2 (0-0)
RK (15) Sofiane Feghouli
0-1 (63) Juan Mata (Rashford)
0-2 (78) Zlatan Ibrahimovic (78)

Manchester United: De Gea; Valencia [GK], Jones, Rojo, Darmian [GK] (Mata 46); Herrera, Carrick, Pogba; Lingard (Rashford 58), Ibrahimovic, Mkhitaryan (Smalling 65)
Avbytare: Romero, Fellaini, Young, Martial

West Ham: Randolph; Nordtveit [GK], Reid, Ogbonna, Cresswell; Kouyaté (Fernandes 82), Obiang, Lanzini (Ayew 89); Antonio, Feghouli [RK], Payet [GK] (Carroll 69)
Avbytare: Adrián, Noble, Fletcher, Quina

Mikael Österdahl | 20:44 Mourinho: Grattis till alla på planen

José Mourinho pekade på svårigheten att spela två matcher på kort tid när han pratade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Ja, jobbet gjort. Grattis till alla på planen, för jag förstår att det var svårt. Det var många misstag men det är typiskt med utmattningen. [Ännu svårare för dem med tio mot elva.] För oss vara det bara en fråga om att hålla nollan, vilket vi gjorde tack vare att De Gea gjorde en superviktig räddning. Jag hade fräscha spelare på bänken att ta in, jag hade även Martial men föredrog Smalling. Jag visste att de skulle spela Carroll på slutet och det är inte för Carrick.

Om utvisningen:Jag gör inte, jag var långt borta och har inte sett det på teve. Vi hade så många kontroversiella beslut första delen av säsongen och var tvungen att utbilda mig själv att inte visa frustration. Jag tycker att den här perioden också är svår för domarna. Det är svårt för mig också och jag springer inte.

Vad gick fel i första halvlek?Vi använde inte överlägsenheten [av en man mer]. Vi spelade ibland tre mot noll, Jones, Carrick och Rojo mot ingen. De hade nio mot sju där bak. Vi bytte in Mata i en position där han kunde skapa problem.

Hur visste du att Rashford skulle ha övertag på Nordtveit? ”Jag visste för [Nordtveit] spelade 90 minuter i lördags. Han hade första halvlek mot Lingard och Mkhitaryan. Rashford är ung och fräsch och det var bara en tidsfråga om vi skulle göra mål. Problemet var om de hade gjort mål.

Har ni momentum nu?Nej, jag har känslan att vi kan vinna nästa match. Vi vet att Chelsea eller Tottenham tappar poäng. Som förra veckan, då skulle Liverpool eller Man city tappa poäng. Nu har vi 18 poäng på sex matcher, det var exakt vad vi behövde.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 20:28 Mata och Rashford om segern

Inhopparna Juan Mata och Marcus Rashford blev matchvinnare mot West Ham. De var förstås nöjda när de talade med Sky Sports efter matchen.

Juan Mata: Vi behövde vinna, vi visste hur det gick för våra direkta rivaler.

Det dröjde tills målet kom: ”Det började kännas som en sån kväll. Marcus gjorde ett bra jobb på kanten och jag satte den i nät.

Vad sa Mourinho till dig? ”Försök göra mål, försöka skapa något, det fanns ytor mellan deras försvarare. Med allas hjälp vann vi.

Marcus Rashford: [Mourinho] sa bara till mig att hålla mig på kanten. Det var vad jag gjorde. Jag följde bara order [och utmanade ständigt]. Det var tre viktiga poäng.

Om ligan: ”Vi är nära topp fyra, det är tight upp till andra plats. Vi tar det match för match.

Mikael Österdahl | 20:17 West Ham – Manchester United 0-2

Manchester United tog sjätte raka segern via 2-0 borta mot West Ham. Mata och Zlatan sköt målen i en dålig fotbollsmatch. Uniteds seger var i slutändan bekväm och kom med stor hjälp från domare Mike Dean. Först visade Dean, felaktigt, ut Feghouli efter en kvart och sedan var Uniteds 2-0-mål offside.

Med en man mer större delen av matchen var det förstås United som kontrollerade tillställningen. Gästerna hade dock svårt att skapa vassa chanser och West Ham hade två bra lägen vid 0-0, men då stod De Gea i vägen. Dessförinnan hade Valencia och Lingard missat öppet mål för United. När Mata, framspelad av Rashford, så satte 1-0 efter en dryg timme var matchen över.

Mikael Österdahl | 17:39 Lingard mot trötta försvarare

Att Jesse Lingard får chansen från start idag är kanske inte så överraskande ändå. West Hams försvarare har matchen mot Leicester i benen. Då slänger Mourinho in sin löpstarkaste spelare för att springa dem trötta. Även Mkhitaryan springa ordentligt, liksom Herrera.

Defensivt inga konstigheter. Viktigt att Carrick är tillbaka, vilket frigör Herrera.

Och Timothy Fosu-Mensah får inte ens plats i matchtruppen på sin födelsedag.

Mikael Österdahl | 17:19 West Hams lag

West Ham gör tre förändringar inför dagens match. Obiang, Lanzini och Feghouli får chansen i startelvan, medan Noble, Ayew och Carroll börjar på bänken.

Mikael Österdahl | 17:17 Carrick tillbaka, Lingard för Martial

José Mourinho gör som väntat en del förändringar inför dagens match. Michael Carrick är spelklar och går in istället för Fellaini. Darmian, Jones och Rojo är tillbaka i backlinjen och Lingard går in i anfallet istället för Martial.

Som väntat ingen Fosu-Mensah i matchtruppen.

Mikael Österdahl | 16:43 Mål på Upton Park

Det gjordes inte jättemånga snygga mål på Upton Park. Men då och då hände det ändå. Idag får London Stadium sin första chans att se ett snyggt mål. Beckham, Giggs (givetvis med högerfoten) och Rooney kan fungera som inspiration.

Rooneys mål är så klart det mest spektakulära men jag skulle nästan säga att Beckhams är det snyggaste.

Mikael Österdahl | 15:55 Webb: Crazy call

Lee Mason dömde på Sir Alex Fergusons födelsedag bort Zlatan Ibrahimovics mål. Alla är överens om att det var ett horribelt beslut (ja, alla förutom Ola Andersson i alla fall).

Crazy call,” säger Howard Webb och skakar på huvudet. ”[Zlatan] är inte inom två meter från Víctor Valdés och han sänker sin fot omedelbart. Han skyddar målvakten. […] Valdés kommer in i honom, efter att bollen har placerats förbi målvakten. Det är bara ett mål, det är ett uselt beslut att döma bort det.

https://twitter.com/semperfiunited/status/815603829169393664

Samtidigt skriver den förre domaren Keith Hackett för Telegraph att Lee Mason borde petas efter sitt beslut att döma bort Zlatans mål. Hackett är inte förtjust i domare Mason:

Lee Mason har haft en fin domarkarriär men han har passerat sitt bäst före-datum och hans beslut att döma bort Zlatan Ibrahimovics försök mot Middlesbrough var ytterligare bevis på att han ska plockas bort från Premier League-matcher på permanent basis. […] Jag är övertygad om att Lee helt enkelt gissade och det var ett beslut han hade väldigt fel på.

Mason får klockan fyra idag en ny chans att misslyckas, då han ska döma Manchester citys match mot Burnley.

Hackett rankade före jul domarna i Premier League (Telegraph). Mason kvalade in på en fin 13:e plats av 14 domare. Bara Roger East bedömdes vara sämre.

Mikael Österdahl | 15:40 Mike Dean show

Välkommen till Mike Dean show. Start 18.15. Vi minns Lee Masons uppvisning i förrgår (mer om den i nästa inlägg). Idag är det Mike Dean som bestämmer. Det brukar inte bli bra men det brukar bli spektakulärt.

Mikael Österdahl | 15:29 On the ninth day of Christmas

On the ninth day of Christmas my true love gave to me,
Nine Cantonas,

Eight Cantonas,
Seven Cantonas,
Six Cantonas,
FIVE CANTONAS!
Four Cantonas,
Three Cantonas,
Two Cantonas,
And an Eric Cantona.

Mikael Österdahl | 15:08 Andra halvlek

Säsongens andra halvlek är här. Första halvlek var en besvikelse och United fick nöja sig med en sjätteplats. Avslutningen var dock fantastisk och det pekar uppåt, trots att sjätteplatsen tycks vara konstant.

Efter dagens match följer cupnonsens, innan det är dags för Liverpool att spela Premier League-fotboll på Old Trafford den 15 januari. Då får vi en bra indikation på hur bra det här laget verkligen är.

För West Ham ska besegras. Så är det bara. Motståndarna är mestadels fokuserade på inbördes slagsmål på London Stadium. United har aldrig varit där förut, tyvärr lär dagens besök inte bli det sista.

Just idag fyller Timothy Fosu-Mensah år. Han inleder sitt sista år som tonåring och var snabb med att gratulera sig själv på Twitter.

Det tog lite tid men till slut upptäckte även ansvarig på Uniteds Twitter att Timmy fyller år.

Någon speltid lär det väl inte bli för Fosu-Mensah. Idag heller. Men han ska, som jag berättade i införrapporten, åtminstone vara med i matchtruppen. Förmodligen får han se matchen från läktaren, Mourinho brukar ju jobba så.

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Fosu-Mensah, Valencia, Darmian, Smalling, Jones, Rojo
Mittfältare: Herrera, Carrick, Pogba, Fellaini, Young, Mata, Lingard, Mkhitaryan
Anfallare: Martial, Ibrahimovic, Rashford