Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frisläppt Pogba en framtida kapten; Jones om skadorna

[Mourinho] pratade med mig, han gjorde mig bekväm och självsäker,” säger Paul Pogba till BBC inför matchen mot Liverpool imorgon.

Han sa ’du vet hur du spelar, du vet vad du vill’. Han släppte mig fri på planen. Han sa bara till mig att njuta. Det är allt. Det är allt jag behöver höra från managern.

Pogba tror fortfarande att det är möjligt för United att vinna ligan: ”Du måste tro, vi är inte långt efter.

Han säger att matchen mot Liverpool är den största: ”Historien, Liverpool – Manchester United, stort derby. Mer än Man city, tycker jag. För sättet du känner atmosfären är större. Det är bra, du spelar fotboll för sådana matcher.

Pogba pratar också om Zlatan och säger att svensken är en skämtare och lagets pappa.

Igår blev Paul Pogba den första fotbollsspelaren med en egen emoji på Twitter.

Emojin syns inte på hemsidan, men så här ser den ut:

Mourinho: Pogba kan vara en framtida kapten

Samtidigt menar José Mourinho att Pogba kan vara en framtida lagkapten.

Jag tycker att han har [kvaliteterna för det],” sa Mourinho enligt Manutd.com.

Han har karisman, ambitionen, mentaliteten och han är ett bra proffs, så jag tycker att han har det. Att vara så ung och ha alla de ingredienserna, jag tror att han kan göra det.

Det är inte rättvist att säga att en spelare måste vara dominant, dock. Han spelar otroligt bra, det är ingen tvekan om det, men laget spelar också bra. Vad jag förväntar mig är att laget ska spela bra och att Paul är på en sådan nivå att han spelar regelbundet.

Mourinho: United är störst i landet

José Mourinho vet vad som gäller.

Jag vet att Manchester United är den största klubben i det här landet. Det vet jag, ni vet. Alla vet, jag är ledsen.

Jag är inte säker på om detta sades på gårdagens presskonferens eller tidigare.

Jones om skadorna och Mourinho

Phil Jones har pratat med Times Henry Winter i en lång intervju.

Jones kommer bland annat med passiv kritik i riktning Moyes och Van Gaal.

[Mourinho] stöttade mig. Han ger mig alltid självförtroende. Jag har haft tre managerns som har fått mig att känna mig som att jag verkligen är önskad. Sam Allardyce var en. Jag är skyldig Sir Alex Ferguson mycket. Mourinho är den andra.

Mer intressant är ändå när Jones pratar om sina skador och vad som är annorlunda nu.

Jag lärde mig från Rio [Ferdinand] och såg vad han gjorde. Nu gör jag yoga och Pilates. Kanske gjorde jag förut saker som fungerade men inte gjorde det, bara gå till gymmet, lyfta vikter och biffa upp mig. Nu är jag på träningsanläggningen före alla andra.

Mycket av det är i huvudet. Även om jag har lte ont, är lite trött, säger jag till mig själv: ’Gå ut på planen.’ Jag känner mig alltid bättre när jag gör det. Förr kanske jag skulle ha sagt: ’Jag känner mig stel, jag stannar inne.’

Vidare säger försvararen att han har justerat sin spelstil. Förr gick han in stenhårt i alla dueller, försökte vinna alla boller.

Jag försöker att inte gå lika hårt nu. […] Givetvis oroar jag mig för att bli skadad. Varje gång jag går in i en duell tänker jag. ’Jag måste komma in rätt här.’ Förr kanske jag tänkte ’jag måste vinna bollen’, gick rakt igenom och fick det värre i slutändan. Jag försöker anpassa mig, jag vet att jag inte kan storma in i dueller och förvänta mig att vinna alla.

Om att möta Liverpool: ”Det här är matchen. Det här är mer än en match. Atmosfären är inte som på någon annan match.

Om Kina