Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Topplagen ångar på

Topplagen i norr fick ingen hjälp av toppen från London på lördagen. Tottenham vann, Arsenal vann och Chelsea vann. Imorgon är det så dags för Manchester city, Manchester United och Liverpool att försöka haka på.

United behöver en seger imorgon, för att inte avståndet uppåt ska bli sådär läskigt stort igen.

Tottenham imponerade stort

Tottenham – West Brom 4-0

Åttondeplacerade West Brom på hemmaplan. Det låter ju som en tuff uppgift. För Tottenham blev det inte det. Från avspark var det spel mot ett mål.

Harry Kane slog till med ett hattrick, då han gjorde 1-0, 3-0 och 4-0. McAuley sprang emellan med ett självmål.

Om något var segersiffrorna i underkant. Foster i West Broms mål gjorde elva räddningar, varav flera kvalificerade, och var gästernas klart bästa spelare. Lloris i Tottenhams mål behövde inte göra en enda räddning.

I Tottenham var de flesta bra. Kane gjorde hattrick, Eriksen styrde spelet, Wanyama dominerade mittfältet och vingbackarna Walker och Rose på kanterna.

Embed from Getty Images

Ja, det var verkligen en regelrätt utklassning. 21-3 i avslut, 11-0 i skott på mål, 73-27 i bollinnehav. Efter förlusten mot United i december har Tottenham radat upp sju raka segrar med målskillnaden 21-3.

Allt var emellertid inte frid och fröjd för Tottenham. Mittbacken Vertonghen tvingades kliva av med en skada som enligt manager Pochettino ser allvarlig ut.

Arsenal vann stort utan att imponera

Swansea – Arsenal 0-4

Arsenal gjorde som Tottenham och vann med 4-0. På bortaplan dessutom. Men Arsenal var inte alls lika imponerande.

Länge var det jämnt och det hade inte varit orättvist om Swansea hade gjort matchens första mål. Första halvtimmen hade lagen varsitt avslut på mål.

Sedan fick Giroud en chans och så ledde Arsenal. Anfallaren signalerade sedan för byte men blev kvar på planen. Han kom också till spel i andra halvlek. Även om han blev utbytt efter en timme får det förmodas att det inte rör sig om något allvarligt.

Matchen avgjordes när Swansea bidrog med två självmål under första halvan i andra halvlek.

Embed from Getty Images

Sánchez fastställde slutresultatet till 4-0. Han blev därefter utbytt, något han inte alls uppskattade.

Carroll sköt säsongens mål

West Ham – Crystal Palace 3-0

Payet strejkade. Då klev Michail Antonio fram som framspelare. Först till Feghouli, sedan till Carroll och därefter till Lanzini. West Ham tog en viktig hemmaseger.

Men den enda anledningen till att den matchen får ett eget avsnitt är Carrolls sanslösa 2-0-mål. På Antonios inlägg drar Carroll en sträck volleyvrist (ingen cykelspark dock, en cykelspark innebär att en liggandes i luften skjuter bollen över eget huvud) upp i krysset.

Embed from Getty Images

Säsongens bästa mål enligt mig.

Om det var kul för West Ham så var det mindre kul för Palace. Nu är det bara målskillnad som håller dem över nedflyttningsstrecket. Sam Allardyce-effekten har inneburit noll segrar, två oavgjorda och tre förluster, med målskillnaden 2-8 (0-0 mot Bolton i cupen inkluderat).

Ingen Costa, inget problem

Leicester – Chelsea 0-3

Det tändes ett hopp om en begynnande kris i Chelsea, då det tidigt igår rapporterades att Diego Costa hade bråkat med Antonio Conte och en fystränare. Conte valde att peta Costa inför lördagsmatchen borta mot Leicester.

Dra till Kina,” ska en arg Conte ha skrikit till Costa enligt Telegraph. Anfallaren är föremål just för ett bud från Kina. Det verkar emellertid som att det hela kan blåsa över snabbt. Telegraph rapporterar vidare att Costas lagkamrater ska ha uppmanat anfallaren att be om ursäkt. Igår kväll postade också Costa ett positivt meddelande på Instagram.

Och att vara utan Costa tycks inte vara något problem för Chelsea. Efter förlusten mot Tottenham svarade Chelsea upp med en imponerande enkel seger i Leicester. Det var spännande i sex minuter, sedan satte Alonso 1-0.

Embed from Getty Images

Sedan försvarade sig Chelsea effektivt. Leicester skapade ingenting och sex minuter in på andra halvlek gjorde Alonso sitt andra mål. Därefter adderade Pedro ett mål.

Just nu har Chelsea sju poäng till tvåan Tottenham. Förhoppningsvis är de sju poäng före tvåan även imorgon kväll.

Några korta

Watford – Middlesbrough 0-0: Tror inte den behöver kommenteras.

Burnley – Southampton 1-0: Burnleys hemmaform håller i sig. Nu trea i hemmatabellen (de har dock spelat flest hemmamatcher av alla). Det räcker till en plats på övre halvan i tabellen!

Hull – Bournemouth 3-1: Marco Silva vann sin första Premier League-match som manager. Detta trots att hans lag bjöd Bournemouth på en straff och ett ledningsmål efter tre minuter. Hernández satte två mål i sin första match från start sedan comebacken.

Sunderland – Stoke 1-3: Sunderland åkte på en tung förlust hemma mot Stoke och missade därmed chansen att klättra över strecket.