Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Det är sinnessjukt irriterande

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds segersvit tog slut i söndags men den förlustfria sviten är fortfarande intakt. Vi behandlar den matchen och blickar samtidigt framåt.

Några dagar senare, hur ser du på poängen mot Liverpool – är det en poäng vunnen eller två poäng förlorade?

Björn Appelgren: Fullt godkänt och ganska rättvist med 1 poäng med tanke på hur matchen utvecklade sig. Vi gick in i matchen med bättre form och något större favoritskap, men en match mot Liverpool är aldrig given på förhand.

Mikael Österdahl: I kontexten att vi ligger under efter 80 minuter är det givetvis en vunnen poäng. Men prestationen är underkänd. Vi tycktes vara överraskade över att Liverpool spelade med intensiv press. Ser vi hur Liverpool tog sig an matchen – de var uppenbart nöjda med en poäng på förhand och började maska långt före 1-0-målet – är det också två förlorade poäng.

Sarah Svensson: Poäng är alltid poäng och poäng behövs men med tanke på Uniteds framgångar den senaste tiden kontra ett desarmerat Liverpool hade man hoppats på mer.

Johannes Johansson: Det är två förlorade poäng. Det laget Liverpool ställde upp med ska vi köra över.

Åke Karlsson: Känner att detta var ett tvåpoängstapp. Vi hade några bra chanser i första och i andra var vi inte riktigt på plast när bollen kom in i straffområdet. Sen var det tråkigt att se hur Liverpool berikas med 1 poäng med ett defensivt spel.

Mikael Krekula: Jag ser det som två förlorade – det var en match United skulle vinna och kanske säsongens viktigaste match men laget svek och gjorde en svag insats.

David Sundgren: Vi spelade helt ärligt inte tillräckligt bra för tre poäng tycker jag, men likväl är det två förlorade poäng.

Kent Yxell: Två poäng förlorade, hjälper ju inte att Flopp står och ordbajsar om att de var bäst…

Herrera drog på sig en varning med en väldigt tydlig tröjdragning. Vad tycker du om den övertydliga typen av fult spel? Är det okej, kanske till och med beundransvärt eller är det cyniskt fusk som inte hör hemma i United?

Björn Appelgren: Han är medveten om vad han gör och att han kommer att få gult för det. Beundransvärt, nej. Viktigt ibland, ja. Tycker det är mer okej med liknande tilltag när spelet pågår än att ge sig på någon när spelet är pausat.

Mikael Österdahl: Egentligen ligger jag väl närmare att det är cyniskt fusk, som Fergie också påpekade när Solskjaer tog sin utvisning. När det sker kan jag emellertid inte låta bli att jubla.

Sarah Svensson: Det var ett tydligt desperat drag av Herrera där han insett att han inte hade kontroll över situationen. Generellt gillar jag det mer grisiga spelet och särskilt i matcher mot lag som Liverpool som involverar mycket känslor. Men jag skulle inte påstå att insatsen är beundransvärd.

Johannes Johansson: Klart det är okej, men då får man acceptera ett gult kort och frispark. Fusk är det ju inte i och med att spelaren blir bestraffad för det. Hade en sådan företeelse resulterat i rött kort så hade Herrera lika gärna kunnat sparka ner honom.

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Tycker det här inte bara är ett problem i United utan i hela ligan

Mikael Krekula: Det är sinnessjukt irriterande att få sådana grejer emot sig så jag säger att det enbart är cyniskt fusk som inte hör hemma i United.

David Sundgren: Tycker sånt är helt okej, finns olika grader av fusk. Rena filmningar har jag fortfarande vansinnigt svårt att acceptera t.ex.

Kent Yxell: Egentligen är det fusk sju dagar i veckan oavsett vem som gör det, men som när Ole gjorde sin berömda kapning mot Newcastle kan det bli en grej av det…

United kommer med största sannolikhet gå till final i ligacupen. Föredrar du en match mot Southampton eller Liverpool i en eventuell final?

Björn Appelgren: Southampton den här gången. Även om matcherna mot Liverpool är typ allt. Jag tänker dock att enklare motstånd i matcher utanför PL ger oss större chans att avancera i tabellen. Och för mig är det prio.

Mikael Österdahl: Hade jag fått frågan före helgen hade jag sagt Southampton. Men nu vill jag ha en seger mot Liverpool omgående. Hade det varit en Champions League-final eller en match som avgör ligatiteln hade jag föredragit Southampton. Segern mot Chelsea i Moskva hade inte varit bättre om vi hade mött Liverpool men förlusterna mot Barcelona hade varit mycket värre om det istället hade varit Liverpool på andra sidan. En seger i en ligacupfinal skulle emellertid vara bättre om Liverpool besegras.

Sarah Svensson: Är jag garanterad en vinst så vill jag självklart hellre möta Liverpool än Southampton.

Johannes Johansson: Det har ingen betydelse. Vi ska spöa båda lagen!

Åke Karlsson: Skulle kännas skönt att få fälla Liverpool i en final

Mikael Krekula: Southampton, lättast möjliga väg till titeln helt enkelt.

David Sundgren: Liverpool, då vi inte fick besegra dem i ligaspelet vore det riktigt underbart att besegra dem i en cupfinal.

Kent Yxell: Southampton, unnar inte de bittra och missförstådda något över huvud taget!

Inför matchen mot Liverpool lyfte Mourinho fram Pogba som en framtida kapten. Sedan var Pogba kass mot Liverpool. Ser du på Pogba som en framtida Unitedkapten? Om ja, är han då också den som ska ta över redan när Rooney lämnar?

Björn Appelgren: Framtida kapten är han möjligtvis. Dock inte självklar enligt mig. Han måste bli stabilare i sitt eget spel och mindre upptagen av sig själv först.

Mikael Österdahl: Jag ser egentligen inget annat alternativ. Vi har ingen Vidic, Keane eller Gary Neville som bara väntar på att få bindeln. Vi har inte ens en 27 år gammal Wayne Rooney. Det är väl Herrera som kommer närmast. Men han är lite för dålig och lite för lite Neville för att kompensera det. Har du ingen självklar ledare ger du bindlen till den bästa spelaren.

Sarah Svensson: Idag ser jag absolut inte Pogba som en framtida kapten. En kapten för mig är en spelare som har helikopterperspektivet och rutinen. Pogba är idag en fotbollsprodukt som fokuserar på sig och sitt.

Johannes Johansson: Han behöver mogna några år först. Skulle Rooney lämna nu till sommaren är han inte redo att axla uppdraget, men ge honom 2-3 år så är han absolut rätt man (om han är kvar).

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Visst skulle Pogba varit utbytt i sista matchen, men på sikt tror jag han mycket väl kan axla kaptensbindeln i vårt United

Mikael Krekula: Pogba är onekligen en stor profil men jag får lite för mycket pajas-vibbar från honom så säger nej. Men onekligen en stark profil som sagt och som kommer vara framträdande under en lång tid i klubben.

David Sundgren: Ser han inte riktigt som kaptensmaterial i dagsläget, men på sikt kan det nog bli bra, kommer troligtvis vara hos oss länge och kommer säkert att utveckla sig som person/sina ledaregenskaper ytterligare de kommande säsongerna.

Kent Yxell: Ja varför inte, det finnes inte så många i dagens trupp förutom Zlatan med den pondusen som krävs… Men hade helst sett en mittback som kapten, t.ex. Bailly framöver.

Luke Shaw friskanmäldes runt jul men har inte ens varit med på bänken. Vad händer?

Björn Appelgren: Ingen aning. Ser gärna honom (eller Blind) få ett par matcher i rad. Vår offensiv behöver överlappningar av en vänsterfotad spelare. Darmian följer med på tok för sällan (vilket i och för sig verkar vara order från Mourinho).

Mikael Österdahl: Högst märkligt, ingen verkar veta. Om han var i speldugligt skick mot Reading är det obegripligt att han inte spelade. Vänsterbacken är också den förlorade positionen i laget, vi har inte mycket att förlora på att ge Shaw chansen.

Sarah Svensson: Det skulle gärna jag också vilja veta.

Johannes Johansson: Väldigt märkligt och framförallt väldigt synd. På sikt är han vår i särklass bästa vänsterback och jag kan inte förstå vad som händer. Men det kan vända tvärt med Mourinho har vi lärt oss.

Åke Karlsson: Tyvärr vet vi inte vad som hänt på vår träningsanläggning och JM har lagt på locket för att inget ska komma ut angående Luke Shaws framtid i United

Mikael Krekula: Fan vet. Dålig attityd? Svårigheter efter skadan rent psykiskt? Han har ju varit mindre bra den här säsongen även om han inledde rätt lovande. Känner ändå att han behöver tid för att komma tillbaka på riktigt.

David Sundgren: Lite som med vår armeniske Henrikh, Mourinho sparar honom. Han får säkert chansen senast i FA-cupen nästkommande helg.

Kent Yxell: Stagnerat i utvecklingen! Svårt att komma tillbaka efter svåra benbrott, se många spelare t.ex. Smith … de blir inte sig själva igen, men vi hoppas såklart att tiden läker alla sår.

United utnyttjade optionsåret på Fellainis kontrakt. Var det rätt agerat?

Björn Appelgren: Ja. Men han är fortfarande ingen startspelare.

Mikael Österdahl: Självklart! Han fyller en funktion i truppen. Och även om den funktionen kanske kan ersättas i sommar så är det i så fall bättre att sälja honom än att släppa honom på fri transfer. Det är också talande att alla tränare han har jobbat med tycks uppskatta honom.

Sarah Svensson: Jag lever kvar i övertygelsen om att Fellaini är en bra spelare att ha att tillgå, att kunna stoppa in i en match där man behöver förändra en matchbild. Med detta som argument ser jag gärna att han stannar kvar, om än att han är placerad en större del av tiden på bänken.

Johannes Johansson: Klart det är bättre att utnyttja det oavsett om han blir kvar eller om han säljs. Nu behöver vi inte oroa oss för att tappa honom som Bosmanfall på ett tag i alla fall. Pengar är alltså säkrade ifall han säljs, annars har vi ytterligare ett år med Fellaini på Uniteds bänk.

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Detta känns som ett misstag då vårt spel blir allt snabbare för varje år och då finns ingen plats för Fellaini. Hans chans är större i lag som kämpar i mitten och nedåt i tabellen.

Mikael Krekula: Ja, det tycker jag ändå. Mourinho tror på honom och det är det viktiga men framför allt är det en spelare som ger allt och som är användbar i nästan varenda situation och match så han fyller definitivt en funktion i truppen.

David Sundgren: Tycker fortfarande att han är väldigt begränsad som spelare, jag hade inte utnyttjat det, dock ska sägas att han gjorde ett väldigt bra inhopp senast, fortsätter han lika bra över tid så kanske jag får ångra mig.

Kent Yxell: Ja, lättare att sälja honom när det passar för en hyfsad summa.