Inför: Manchester United – Hull City

Embed from Getty Images
Så här med dryga timmen kvar av det första övergångsfönstret 2017 har sju matcher spelats i Premier Leagues 23:e omgång. Denna dag är dock irrelevant eftersom United inte spelar förrän imorgon, dessutom verkar vi inte göra någon affär idag heller för den delen. Däremot släpper vi denna inför-Hull-artikel, vilket förgyller denna Deadline day. 

Manchester United

Det var inte allt för längesedan vi mötte detta Hull och det var inte allt längesedan jag publicerade artiklar kring den matchen, närmare bestämt var det inte ens en vecka sedan. Det är helt enkelt ett onormalt tätt spelschema mellan United och Hull. Till denna match lär vi inte få bevittna Zlatan & Co. på bänken/läktaren. José Mourinho lär matcha bästa möjliga lag för dagen imorgon. För på dagens presskonferens förtäljde portugisen minsann att ”vi spelar alltid med bästa laget” och ”imorgon är bara tre poäng ett bra resultat”. Det känns som självklarheter för oss United-anhängare, i synnerhet det senare citatet. Det är alltid tre poäng som gäller.

Embed from Getty Images

På presskonferensen bekräftades även att Ashley Young kommer involveras i truppen och han kommer således inte säljas idag. Detsamma gäller Wayne Rooney, där det florerat rykten om en eventuell Kina-flytt, men även lagkaptenen kommer vara United-spelare säsongen ut. En annan spelare som möjligtvis återfinns i truppen är Eric Bailly. Bailly, som spelat Afrikanska mästerskapen, deltog igår i reservlagsmatchen mot Everton och anses nu vara redo för A-lagsspel.

Hur ser då bästa möjliga startelvan ut just imorgon tänker ni? Så här tänker jag: David De Gea står såklart. Backlinjen består av Antonio Valencia, Phil Jones, Marcos Rojo och Daley Blind. Tremannamittfältet utgörs av Ander Herrera, Michael Carrick och Paul Pogba. Topptrion är desto svårare att sia om, men gissar på Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia Jones Rojo Blind
Herrera Carrick Pogba
Mata Ibrahimovic Mkhitaryan

Hull City

Hull City har haft ett spelschema som tärt på den tunna trupp de har att förfoga över. Marco Silva har haft en full skadestuga sedan han tog över rodret och därav har möjligheten till att rotera spelare försvårats. Dessutom har klubben sålt två av sina nyckelspelare till ligakonkurrenter i form av Robert Snodgrass (West Ham) och Jake Livermore (West Bromwich). Däremot har truppen nu förstärkts de senaste dagarna då den forne supertalangen Lazar Markovic (debuterade senast mot United) och den rutinerade mittbacken Andrea Ranocchia anslutit på lån till The Tigers. Det är dessutom inte omöjligt att ytterligare någon spelare blir klar så här på kvällskvisten.

Embed from Getty Images

En spelare som imponerade enormt i förra veckans match mot United var Oumar Niasse. Senegalesen som lånats in från Everton var överallt offensivt och överglänste Uniteds för dagen svaga defensiv. Det återstår att se ifall Niasse kan blomma ut i Hull, hur som helst fick vi i torsdags bevittna hans potential.

Desto tuffare hade Hull i helgens FA-Cup-omgång där de blev utslagna av Championship-laget Fulham med hela 4-1. Tigrarna visade helt enkelt inte upp den hungern som krävdes vare sig framför sin egna eller motståndarnas målbur. Det hela blev nästintill komiskt när Abel Hernandez brände en straff, fick returen, fälldes av målvakten, blev tilldömd ytterligare en straff och brände även den. Han missade, eller rättare sagt målvakten räddade, två straffar på en minut.

Möjlig startelva:

Marshall, Elabdellaoui, Maguire, Huddlestone, Dawson, Robertson, Clucas, Meyler, Diomande, Hernandez och Niasse

Historik

Som sagt, dessa lag möttes i torsdags och då slutade matchen 2-1 till Hull. Detta var ett returmöte i Ligacupens semifinal där United vann första matchen med 2-0 på Old Trafford efter mål av Juan Mata och Marouane Fellaini. Dessförinnan möttes lagen i ligan i slutet av augusti och då slutade matchen 1-0 till Uniteds favör efter ett sent avgörande av Marcus Rashford.

Embed from Getty Images

Idag blev det även klart att James Weir som United släppte till Hull City i somras nu lånas ut till Warren Joyce och hans Wigan. Uniteds förre reservlagskapten får med andra ord ta nya tag i Championship för att finna rätt köl på sin karriär.

Matchfakta

Manchester United
Hull City

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 23
Tid: Onsdagen den 1 februari 2017, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Mike Jones
• assisterande: Holmes, Wilkes
• fjärde: Attwell
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:
Tveksamma: Bailly (fot)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 11-8-3 | 33-21 | 41
Hemma: 8:e | 5-5-1 | 17-9 | 20
Bästa målskytt: Ibrahimovic (14)
Disciplin: 47 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 7/1 Reading H FA 4-0
V 10/1 Hull H LC 2-0
O 15/1 Liverpool H PL 1-1
O 21/1 Stoke B PL 1-1
F 26/1 Hull B LC 1-2
V 29/1 Wigan H FA 4-0

Hull City

Skador: Bruce (häl, mitten februari)
Davies (hamstring, april)
Henriksen (axel, april)
Keane (knä, inget datum)
Lenihan (knä, inget datum)
Luer (knä, mitten februari)
Mason (huvud, inget datum)
Odubajo (knäskål, maj)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt: Elmohamady (af. mästerskapen)
Position: 19:e | 4-4-14 | 20-47 | 16
Borta: 18:e | 1-1-9 | 6-26 | 4
Bästa målskytt: Snodgrass (7)
Hernández, Dawson (3)
Disciplin: 33 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 7/1 Swansea H FA 2-0
F 10/1 Manchester United B LC 0-2
V 14/1 Bournemouth H PL 3-1
F 22/1 Chelsea B PL 0-2
V 26/1 Manchester United H LC 2-1
F 29/1 Fulham B FA 1-4

United mot Hull

Totalt: 31 21-4-6 62-28
Premier League: 9 8-1-0 22-7
Hemma: 15 13-1-1 43-10
SENASTE MÖTENA
O 2015-05-24 B PL 0-0
V 2016-08-27 B PL 1-0
V 2017-01-10 H LC 2-0
F 2017-01-26 B LC 1-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2010-01-23 H PL 4-0
V 2014-05-06 H PL 3-1
V 2014-11-29 H PL 3-0
V 2017-01-10 H LC 2-0

Domare: Mike Jones

M
PL 2016/17: 12 38 1 0 4
PL 2015/16: 28 85 3 0 3
PL totalt: 184 579 12 14 42
Snitt (2015-17): 3,08 0,10 0,00 0,18
Alla domare 2015/16: 3,21 0,07 0,10 0,24
M V O F
Dömt United: 17 11 5 1
Dömt Hull: 12 7 2 3
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS