Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om Watford, transfersommaren; svarta bindlar

José Mourinho har på fredagen mött pressen inför lördagens match mot Watford. Som väntat gav han inte ifrån sig några stora nyheter gällande hur laget kommer formeras.

Om höstmötet (där Mourinho var allt annat än glad):

”Jag var väldigt arg vid första målet. Jag var väldigt arg för att Martial var tvungen att lämna planen efter en väldigt hård tackling. Han hade en potentiell hjärnskakning och spelade inte nästa match. Men det blev inte frispark, det blev mål. Och en match som var i våra händer blev istället en match där motståndarna får chansen att vinna med 1-0, så ja, jag var verkligen upprörd. Sen hade vi en väldigt bra reaktion. Vi spelade, som alltid med många offensiva spelare och vi kvitterade, vi vann nästan. Gomes gjorde en fantastisk räddning på Zlatans nick och sen förlorade vi på en kontring, som är något vi vet att de är bra på. Det gjorde mig arg för att vi visste att Watford är ett lag som försvarar med många spelare, de är väldigt defensiva, men de har kapaciteten att vara väldigt farliga i kontringar. Och vi lät en av deras mittfältare hamna i position för att göra deras andra mål, så ja jag var upprörd.”

Han ser dock skillnader inför höstmötet jämfört med nu.

”Situationerna är lite annorlunda, då hade vi förlorat matchen innan. Nu har vi, inte perfekta resultat för vi har många oavgjorda, men vi är obesegrade sedan länge. Så det är positivt, men vi vet att matchen kommer bli väldigt, väldigt svår.”

Han fortsätter med att hylla Watford och Mazzarri:

”Det finns lag som är väldigt defensiva, men inte så välorganiserade, det är inte fallet med Watford. Walter är en väldigt bra coach, laget är bra organiserat, och så har de kapaciteten att vara farliga i kontringar och på fasta situationer med många fysiska spelare. Många spelare har redan spelat i stora lag. De har kunskap, de har erfarenhet, många kommer från italiensk fotboll, stora klubbar som Napoli, Milan, Udinese – spelare med stor kunskap av stora tävlingar. Så laget är väldigt erfaret och jag inväntar en väldigt svår match”.

Om transfersommaren:

”Vi (Mourinho och Ed Woodward) pratar så klart om det, om vad som kommer härnäst. Vi vet att vi har en trupp, som precis som alla, behöver förändringar. Men vi vet också att vi har en trupp med potential. Bra spelare, många i ålder med bra utvecklingsmöjlighet. Och det är inte vår filosofi. Oberoende av ekonomin, oberoende om vi kan spendera 1, 10 eller 100 miljoner är det inte vår filosofi och vi ser det på det sättet. Vi föredrar att plocka in två, tre, fyra spelare. Men bra spelare, spelare som kan bidra och förbättra vår trupp. Vi är inte intresserade i att sälja sex, sju spelare och köpa sex, sju spelare och av dessa sex, sju är bara en eller två av hög kvalitet, resten är på samma nivå som de vi säljer. Vi kommer inte spela det spelet. Vi är stabila, så vi tror att vår aktivitet på marknaden i sommar kommer bli ganska lugn, den kommer vara naturlig. Några spelare kommer lämna, några kommer komma. Men på ett väldigt naturligt sätt.”

Om Zlatans nästa säsong:

Jag är totalt övertygad om att han kommer stanna. Han kom med intentionen att stanna två år. Det första året går förmodligen inte som han tänkt, eftersom han är en oerhört ambitiös kille. Men i alla andras huvuden går hans första år bättre än förväntat. Han vet att vi kommer försöka att bli ännu bättre nästa säsong, och att dela vad som förmodligen blir hans sista år på högsta nivå med honom. Så jag är övertygad om att han stannar. Han har anpassat sig till klubben, till situationen. Jag ser inga problem med hans familj. Jag ger honom möjligheten att få en extra dag ledigt att åka någonstans att slappna av, att åka till Sverige – han vill inte det, han åker aldrig. Allt är stabilt med honom, så jag är helt övertygad att han kommer att stanna.”

Skadeläget: Mourinho säger till MUTV att den enda som är skadad inför helgens match är mittback Jones. Rimligtvis är Joel Pereira inte heller tillgänglig, men det undslapp förmodligen Mourinhos minne då United ändå skulle startat med De Gea på plan och Romero på bänken. Men Wayne Rooney är alltså tillgänglig efter sjukdom och Marcos Rojos skada, som tvingade honom att byta i halvtid mot Leicester, var alltså inte värre än att han finns tillgänglig imorgon.

Svarta armbindlar

United kommer bära svarta armbindlar under Watfordmatchen. Detta för att hedra offren i Münchenkraschen. Det kommer också ske en minnesceremoni vid minnesmärket utanför arenan.

Mazzarri

Watfords manager, Walter Mazzarri, har också pratat upp matchen imorgon. Han vill framförallt se kontinuitet i deras prestationer.

”Självförtroende är såklart viktigt, de två senaste segrarna har såklart varit bra för självförtroendet. Men skall vi ta nästa steg måste vi vara kontinuerligt bra i vår prestation. Vi har spelat bra i de två senaste förstahalvlekarna, men sämre i andra halvlek. Det här är något vi måste ändra om vi vill ta nästa steg.”

I övrigt har han, till Watfords hemsida, hyllat sina inlånade spelare, Tom Cleverley och M’Baye Niang. Han har också sagt att Miguel Britos och Valon Behrami kommer testas för att se om de är friska nog att spela imorgon.