Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Varför, Pochettino?

Hemmastarka Burnley lyckades tyvärr inte vinna mot serieledarna, men väl sno en poäng. I kampen om Champions League blev det än tajtare i och med att Tottenham stod för en riktigt medioker insats på Anfield, något som tyvärr gör att United fortsätter parkera på sjätteplatsen.

Embed from Getty Images

Men, det är jämnt. En poäng till femteplats, två till tredje och fyra till City på andraplatsen gör att man knappt kan bärga sig till nästa PL-match – men då dröjer det såklart tre veckor till United spelar ligamatch igen.

Av den anledningen tar motståndarkollen uppehåll till 5 mars. Detta då det är FA-cupspel nästa helg och helgen vi efter det lägger fokus på ligacupfinalen. Men först: omgång 25.

Ni kunde ju försökt, Pochettino

Liverpool – Tottenham: 2-0

Inför matchen hade Liverpool spelat tre oavgjorda och förlorat två Premier League-matcher under 2017. Förhoppningen var därför ganska stor att United skulle kunna lämna sjätteplatsen på Liverpools bekostnad. Av någon anledning verkade dock inte Tottenham sugna på att vinna, blott 18 minuter in i matchen hade de släppt in två mål och sen var de aldrig riktigt nära. Att man dessutom väljer att plocka ur Christian Eriksen för Harry Winks med 25 minuter kvar har utlöst vilda spekulationer att Pochettino i själva verket är Liverpoolsupporter. För att se det från en positiv sida tog United ju in tre poäng på Tottenham istället, och de skall ju passeras förr eller senare de med.

Clattenburg stal showen

Arsenal – Hull: 2-0

Hands är tydligen bara hands när den tar på en Hullspelare är en lagom sammanfattning av den här matchen. Alexis Sanchez boxar in första målet – Clattenburg (och framförallt hans linjeman) tänker ”men det är okej, så får man göra” och godkänner målet. Domaren med Premier Leagues allra drygaste blick fick med svansen mellan benen be om ursäkt till Hullspelarna i halvtid insett hur fel han hade. Hans fokus blev dock inte bättre i andra halvlek då han lyckades med bedriften att inte visa ut Kieran Gibbs för en solklar målchansutvisning. Detta beslut är något som stora tänkare kommer grubbla länge på.

Hull gör ingen dålig match, men kan inte upprepa bedriften att rubba ett av topplagen. Från att ha varit helt uträknade ser de dock bra ut helt plötsligt. Mauro Silva verkar onekligen vara ett fynd.

Embed from Getty Images

En regnig dag i… Burnley

Burnley – Chelsea: 1-1

Burnley, ett av denna säsongs märkligaste lag. På hemmaplan: 29 poäng. Bortaplan: 1 poäng.

Det började dock illa när överlägsna serieledarna kom på besök, Pedro fumlade in 1-0 redan efter sex minuter och tanken att den hyperaktive Conte skulle få åka hem med tre poäng hann sätta sig. Men, Burnley har nyss värvat in Robbie Brady, och är man fostrad i Uniteds ungdomslag har man med all säkerhet någon stor uppsida. Hos Brady stavas den ”vänsterfoten” och med en fantastisk frispark utjämnar han matchen efter ca 25 minuter.

Och efter det kan man inte med gott samvete påstå att Chelsea var direkt nära segern. Visst, de hade mycket boll, men faktum är att de inte presterade ett enda skott på mål under den andra halvleken. Diego Costa har dessutom gått tre matcher utan skott på mål nu, något som bådar mycket gott. Kan han återgå till att bli avstängd i efterhand istället kan Chelsea börja få problem. För faktum är att efter deras 13 matcher långa vinstrad i höstas har det nu smugit sig in två oavgjorda och en förlust på de sex senaste ligamatcherna. Ja, United har tolv poäng upp och fyra andra lag att passera på bara 13 matcher, men vi får ändå avvakta ett par matcher till innan jag avskriver den här säsongens titelchanser helt och hållet.

Bournemouth – Manchester City: 0-2

Filosofen vann och skuttade därmed upp till andraplatsen på måndagskvällen. Gabriel Jesus, som fått en otäckt bra start i City, valde att leka Samuel L Jackson från filmen Unbreakable efter knappa kvarten och lämnade planen efter att tillsynes ingenting hade hänt. Men skadad var han tydligen.

Ett mål från Sterling samt ett självmål gav sedan den blekblå sidan av Manchester tre poäng, mot ett för dagen svagt Bournemouth. Arsenallånet Jack Wilshere fick naturligtvis lämna planen skadad även han, hans skadefria period har gått på övertid i både tre och fyra månader nu och en skottblockering fick honom att tacka för sig i en match som innehöll sammanlagt tre byten för skada i första halvlek.

Och så finalmotståndarna

Sunderland – Southampton: 0-4

Southampton gjorde sin sista match före ligacupfinalen. De gjorde det mot tabelljumbon Sunderland och fick med sig en enkel seger hem, detta efter att ha förlorat sex av de sju föregående matcherna. Fyra mål, varav två av nye anfallaren Manolo Gabbiadini, där får Unitedförsvaret något att tampas med i finalen. Å andra sidan var Sunderland riktigt, riktigt dåliga, så hur man skall bedöma Southamptons insats är svårt. De har två veckor på sig att förbereda sig för United, under samma period spelar United tre andra cupmatcher. Vilka som får fördel av det märker vi söndagen den 26 februari.

Några korta

West Ham – West Bromwich: 2-2

Ett slag om mittens rike, som naturligtvis slutar oavgjort. Bilic blev så arg efter WBA:s stopptidskvittering att en avstängning inte är omöjlig. Hade det varit Mourinho kunde vi räknat in en 8-10 matchers avstängning samt att han inte skulle få befinna sig i norra England tre dagar före eller efter en Unitedmatch. Positivt för West Ham är dock att Lanzini verkar sugen på att axla Payets fallna mantel.

Embed from Getty Images

Stoke – Crystal Palace: 1-0

Stoke tar en ”fulseger” och klättrar några placeringar i getingboet som utgör mitten av tabellen. Crystal Palace har nu en seger på de elva senaste och jobbar hårt för att få spela Championshipfotboll nästa år.

Middlesbrough – Everton: 0-0

Middlesbroughs tionde oavgjorda, och åttonde hållna nollan. 27 insläppta på 25 matcher är bra, endast tre lag har släppt in färre och samtliga de ligger ljusår före i tabellen. Inte ens skytteligaledare Lukaku kunde överlista Valdes idag. De tappade poängen för Everton gör nu att de är sju poäng efter United.

Embed from Getty Images

Swansea – Leicester: 2-0

Inför matchen stod båda lagen på 21 poäng, men det var ändå klasskillnad på planen. Swansea har ryckt upp sig rejält och slog enkelt Leicester. Martin Olsson dundrade in tvåan och blev därmed andre svensk att göra mål i årets Premier League. Men herregud va svaga de regerande mästarna är nu. Ännu inget mål under 2017 och de parkerar nu på 17 plats, endast en poäng från nedflyttning. Om inte Ranieri har ett ess i rockärmen befinner sig Leicester snart under strecket. Liverpool i nästa match…

Som sagt, detta är den sista motståndarkollen fram till den 5 mars. FA-cup till helgen samt fullt Unitedfokus på att vinna Ligacupen gör att vi vänder blickarna dit helgen efter denna.