Spelarbetyg: United – Saint-Étienne

Embed from Getty Images

Första mötet i sextondelsfinalen av Europa League inleddes med hemmamatch mot Saint-Étienne. En match som på förhand kändes svår slutade i en ljuvlig 3-0-seger, där Zlatan Ibrahimovic stod för ett hattrick. Det hela ger nu United ett fint utgångsläge inför returen i Frankrike. Trots storsegern stod flertalet spelare för svajiga insatser. Vilka som imponerade och inte får ni ta del av i våra spelarbetyg. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Känslan är densamma som vanligt så fort argentinaren befinner sig mellan stolparna, den där känslan av att precis vad som helst kan hända. Kom ofantligt snett ut i några situationer utan att fransmännen nyttjade detta. Faktum är dock att detta var hans sjätte raka nolla, vilket är imponerande (även om han stått mot flertalet, på pappret, sämre lag).

Antonio Valencia: 5

Valencia har varit en av lagets bästa spelare i varje match han deltagit i under säsongen. Denna match var dock förmodligen en av hans sämsta på länge. Stod för flertalet felpass och drog iväg offensivt vid fel lägen. En slarvig insats överlag.

Eric Bailly: 5,5

Inledde matchen horribelt dåligt med flera felpass som gav Saint-Étienne ett antal gratislägen. Hade överlag svårt att sätta passningarna, men defensivt spelade han upp sig och under andra halvlek gick det skymta den Bailly vi är vana vid att se.

Chris Smalling: 6

Drogs ner i fördärvet på grund av sina försvarskollegors slarviga pass inledningsvis. Då var Smalling stundtals helt desorienterad. Spelade precis som Bailly upp sig och visade pondus i duellspelet. Farlig även offensivt med sitt starka huvudspel.

Daley Blind: 5,5

Har underpresterat i i stort sett varenda match sedan José Mourinho tog över. Eller är detta hans normala nivå? Hur som helst håller inte hans prestationer Manchester United-nivå. Tror Bastian Schweinsteiger skulle springa ifrån honom baklänges med benen ihopbundna.

Ander Herrera: 7

Herrera har sakta men säkert börjat utvecklas till den ledande spelare vi hoppades på när han värvades 2014. Tar stort ansvar centralt och även ifall han inte lyckas (vilket han verkligen inte alltid gör) så försöker han igen. Hans mentala styrka driver honom helt enkelt framåt. Bra i sitt passningsspel och rörelsemönster. Lite sämre defensivt runt eget straffområde.

Paul Pogba: 7

Är drivande i offensiven även om han inte lyckas fullt ut. Har svårt att sätta de avgörande passen och få precision på sina distansskott. Dessutom är han helt vilsen defensivt stundtals. Men däremellan, vilken spelare han är! Hans kombination av fysik och bollbehandling är ljuvlig att skåda. De svepande djupledsbollarna likaså.

Marouane Fellaini: 5

Utbytt ’45. Drog ner på tempot under de 45 minuter han fick på planen. Det var helt enkelt inte Fellainis typ av match och det förvånar mig att inte Mourinho redan på förhand kunde se detta framför sig.

Juan Mata: 6

Utbytt ’70. Var inblandad i en del situationer offensivt men fick inte ut det lilla extra i denna match. Hade ett kanonläge i första halvlek men avslutet var då uruselt. Kan klart bättre!

Zlatan Ibrahimovic: 8

Gjorde inte heller sin bästa match i karriären, men vad har det för betydelse när han ändå trycker in ett hattrick? Den förmågan är skillnaden mellan spelare av världsklass och övriga. Zlatan har det extra som behövs och kan göra tre mål trots att spelet i övrigt inte klickar fullt ut. En sådan spelare har United saknat de senaste säsongerna.

Anthony Martial: 7

Utbytt ’85. Såg pigg ut även om han stundtals föll ur matchbilden. Motståndarna måste drömma mardrömmar om när Martial sätter full fart och utmanar en mot en. Hade även några fina avslut under matchens gång.

Jesse Lingard: 6

Inbytt ’45. Även denna gång blev det ett medelmåttigt inhopp av Lingard. Var ett tag sedan han levererade mer än löpmeter på planen. För löper gör han alltid och det frigör trots allt ytor åt lagkamraterna.

Marcus Rashford: 7

Inbytt ’ 70. Visade stor klass på assisten till Zlatans andra mål. Hoppas vi får se mer av den varan framöver.

Ashley Young: N/A

Inbytt ’85. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS