Reserverna: Man Utd – Reading 0-2

Uniteds reserver förlorade för tredje matchen i följd när Reading på hemmaplan blev för svåra.

Reading inledde övertygande och United hade problem, framför allt på fasta situationer skapade Reading bra tryck. Det var på en sådan som man fick sin första fina möjlighet i chansen men i gröten av alla spelare rullade bollen utanför till slut. United och sin sida hade inte mycket, men Callum Gribbin tog vara på en lös boll och skaffade sig ett friläge, han chippade över målvakten men bollen rullade utanför. Kieran O’Hara hann sedan stå för en jätteräddning efter hörna innan Reading tog ledningen efter en halvtimmes spel på ett inlägg som nickades i mål där O’Hara var chanslös.

Uniteds bästa målchans i den andra halvleken var Scott McTominays skott, som tog på en Reeading-försvarare, och ställde målvakten lite men som trots det hann parera och rädda. Utöver det var United färglösa och lyckades inte skapa några större målchanser. Det var istället Reading som kunde öka på till 2-0 efter en fast situation där bollen nickades i mål.

Reading var det hetare laget och sanningen är den att det var närmare 3-0 för gästerna än en reducering från Uniteds sida. United har nu hamnat i ett prekärt läge där Reading gick om United i tabellen och United är nu trea från slutet, de två nedersta lagen blir degraderade och både Tottenham och Leicester går om United om de tar poäng i sina matcher. United har endast gjort 18 mål på 17 matcher, vilket förstås är den stora orsaken till varför man hamnat i denna situation.

Noterbart från matchen var att Max Johnstone, lillebror till Sam Johnstone, fick spela då O’Hara blev utbytt, gissningsvis för att agera tredjemålvakt till a-laget som hade match precis efteråt i Blackburn.

Manchester United – Reading 0-2 (0-1)

United: O’Hara (Johnstone 69); Olosunde (Warren 46), Scott, Tuanzebe, Mitchell; McTominay, Willock (McIntosh-Buffonge 60); Gribbin; Harrop, Kehinde; Redmond

Källa: www.manutd.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS