Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Mourinho om Rooney, Shaw och Saint-Étienne; Martial älskar United

José Mourinho höll på tisdagen presskonferens inför morgondagens match mot Saint-Étienne. Även Anthony Martial snackade på presskonferensen.

Mourinho har tidigare sagt att spelaren som är med på presskonferensen startar matchen. Därmed kan vi räkna med Martial från start imorgon.

Idag var Mourinho irriterad på frågorna han fick. Detta då det i väldigt liten utsträckning handlade om morgondagens match.

Om Rooney: ”Jag vet inte [om han är redo för spel till på söndag]. Det var första gången han tränade. Han tränade inte ens 100 procent med gruppen. Ni såg 15 minuter öppet för pressen. Ja, han värmde upp och gjorde de enkla sakerna. Men när intensiteten höjdes tränade han inte. Ingen chans för morgondagen, han stannade hemma. Vi får se [om han är redo till helgen].

Kan Rooney lämna för Kina i februari?Ni måste fråga honom. Givetvis kan jag inte garantera det. Jag kan inte garantera att jag är här nästa vecka. Det jag kan garantera är att om Wayne lämnar klubben är det inte för att jag vill det. Jag skulle aldrig pusha ut en legend. Det är en fråga för honom.

Tolken undrar vilken fråga det handlade om. ”Det är alltid samma fråga!” kommenterar Mourinho.

Mer Rooney…Saint-Étiennes stadium. Så nästa fråga.

Om Luke Shaw:Han stannade hemma för – ni ser, är det inte Rooney är det Shaw – jag spelar med Daley Blind, med Marcus Rojo, med Darmian. Alla de spelar som jag gillar att en ytterback ska spela. Luke måste vänta på sin chans. Han vet att jag inte ger bort något gratis. När de får något måste de jobba hårt. De måste… Han måste vänta. För tillfället är han bakom de andra.

Potentiellt har han många saker jag gillar. En sak är potential, en annan sak är att visa det på planen. Han måste fortsätta jobba, som Mkhitaryan gjorde.

(Detta var slutet på presskonferensen, men det passade bättre att börja här.)

Om Saint-Étienne:Saint-Étienne är femma i Ligue 1. Det enda jag kan säga är att de är ett bra lag, välorganiserat. Jag har en svår motståndare som vi fick ett bra resultat mot i första matchen. Resultatet kunde ha varit annorlunda. Vi har ett jobb att avsluta imorgon.

Mourinho avböjde att prata om Monaco, PSG och fransk fotboll i allmänhet. ”Det är inte mitt jobb.

På ett påstående om att United nu klarar sig bättre utan Wayne Rooney än för några år sedan svarar Mourinho undvikande. Han säger att Rooney är skadad och påpekar därefter att hans lag har bättre lycka med skador. Det är en tydlig förbättring, vilket data visar.

Om lagets form:Laget är i en bra fas. De senaste månaderna har vi bara förlorat en match och det var en match vi kunde förlora. Vi har spelare offensivt som är i form.

Vad är ditt mål? ”Jag vill vinna imorgon. Jag vill inte vinna Europa League, Premier League eller något annat. Jag vill vinna imorgon. Imorgon kväll vill jag vinna på söndag. På söndag kväll vill jag vinna mot Bournemouth. Det är så jag tänker hela tiden.

Det ryktas om Real Madrid:Jag har kontrakt i två år till. Om inte Manchester United ber mig lämna kommer jag att stanna.

Om atmosfären i Saint-Étienne:Jag känner till arenan och atmosfären. Imorgon kommer det bli otroligt att spela, alla gillar det. Jag gillar inte att andas röken, jag tror inte att spelarna gör det. Jag tror inte att presidenten gillar att betala böter. Utan röken tror jag att spelarna kommer att njuta av atmosfären.

Martial: Jag älskar Manchester, klubben, fansen

Anthony Martial snackade på franska och detta översattes till engelska av en tolk.

Om sin egen form:Det är bara för att jag förra säsongen spelade mycket. Jag hade möjligheten att spela flera matcher i rad.

En fråga om Monaco lämnade okommenterad.

Ni har många matcher:Vi har en bra grupp med många spelare. Tränaren försöker hålla laget fräscht. Vi måste bara vara redo att vara på planen varje gång.

Vad förväntar du dig imorgon?Det är en stor atmosfär, kanske en av de bästa i Frankrike. Vi vet att de kommer att vara motiverade. Vi måste vara fokuserade och försöka göra ett mål för att avsluta matchen.

Om laget:Jag jobbar mycket, jag jobbar hårt. Jag är omgiven av fantastiska spelare och försöker lära mig på varje träning. Jag har tur som får spela med sådana spelare. Jag är säker på att det blir bättre nästa säsong.

Om sin bästa position:Jag började som centerforward men även i Monaco spelade jag ibland på kanten. Jag vande mig vid det och jag gillar det. Så länge jag är på planen är jag nöjd, vilken position spelar ingen roll.

Om vad United betyder:Jag älskar Manchester. Jag älskar klubben. Jag älskar fansen. De ger mig mycket glädje, det ger mig mycket att de backar mig. Jag försöker göra allt för att göra dem lyckliga. Jag vill stanna här så länge som möjligt.

Om första matchen:De började väldigt bra, de pressade hårt. De hade många chanser men kunde inte göra mål. Vi måste vara fokuserade och kanske göra ett tidigt mål för att få en lugnare match.