Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vår vilja lika stor som deras, Rooney ett alternativ för startelvan; Timossi Andersson målskytt

Det är dagen före ligacupfinalen 2017. Imorgon möts Manchester United och Southampton på Wembley.

José Mourinho snackar upp matchen. Det snackas också om ett kallt krig i Manchester. Och så har en svensk, som inte heter Zlatan, gjort mål för Manchester United.

Manchester Uniteds lagbuss är redo för resan till Wembley.

Vi konstaterar att Ed Woodward ännu inte har säkrat någon officiell lagbusspartner.

Mourinho om motivation, Rooney, vinnarmentalitet och målform

På den andra delen av gårdagens presskonferens var det faktiskt till största delen fokus på morgondagens match.

Vad skulle det betyda att vinna en första titel United?En andra. Vi vann Community Shield. Ingen stor titel men en titel. Låt oss försöka ta nummer två.

Mourinho tror inte att morgondagens resultat kommer att ha någon påverkan på hur det går under säsongens avslutande månader. Oavsett resultatet imorgon kommer spelarna att vara lediga på måndag och tisdag.

Kan Wayne Rooney starta imorgon?Jag måste fatta ett beslut. Vi spelar normalt två olika system. Ibland med två mittfältare och en tia. Ibland med en nummer 6 och två mittfältare framför. Utan Mkhitaryan, om vi vill spela med en nummer 10 är det Waynes position, det är där han har spelat. Han är ett alternativ för mig.

Att Rooney är lagkapten och har en lång historia i klubben kommer inte att påverka. Det finns ingen sentimentalitet i Mourinhos laguttagning.

De bästa elva [spelar från start]. Vi vinner alla tillsammans. Det spelar ingen roll om du spelar eller inte. Jag går för bästa möjliga lag.

Är finalen större för Southampton än för United?Om de vill mer än oss vinner de. Vi måste se till att de inte vill mer än oss. De vill ha mycket, givetvis. Men jag tror inte att de vill ha det mer än oss. Det bästa laget vinner, det kommer inte att bero på motivation.

Om att vinna: ”Jag tror att när du känner smak av bra saker vill du upprepa det. När du är van att vinna saknar du det när du inte vinner. Du accepterar det inte och jagar alltid mer framgång.

Om Uniteds målform: ”Ibland gör detaljer skillnaden. Jag säger inte att vi gör många mål. Vi har fortfarande fler chanser än mål, vi måste vara mer kliniska. Men vi är bättre [än tidigare] och har känslan av att vinna och få resultat.

Timossi Andersson målskytt för United

Helsingborgs talang Alex Timossi Andersson är just nu på provspel i Manchester United. Igår spelade han för U17 i en match mot Liverpool. Matchen slutade 2-2 och Timossi Andersson bidrog med 1-1-målet. Aidan Barlow gjorde Uniteds andra mål på straff.

Timossi Andersson spelade i en roll som tia.

Kriget om talangerna i Manchester

Utanför blickfånget är Manchester United och Manchester city inblandade i en allt intensivare kamp om de bästa talangerna i Manchesterområdet. Även ungdomstränare, akademidirektörer och scouter tampas det om.

Detta diskuterades i BBC Radio 5 live igår. Andy Mitten var en gästerna i programmet.

city v United: Manchester’s Cold War [BBC Radio 5 live]

Den aktuella diskussionen ska börja 4-5 minuter in på programmet (jag har inte hunnit lyssna än).

Den här dagen 2016…

…debuterade Marcus Rashford för Manchester United.

Imorgon kan han spela cupfinal.