Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney välkommen i Everton; walesisk yngling till United; träningsmatch mot Barcelona; domarval

Fortfarande är Manchester Uniteds spelare lediga efter segern i ligacupen. Nyheterna trillar på ändå, om än i relativt långsam takt. Som så ofta är Wayne Rooney i fokus men vi noterar också att United har värvat en walesisk talang.

Koeman: Rooney är välkommen i Everton

Kom hit! skriker Ronald Koeman till Wayne Rooney. Ja, Evertons manager använder inte exakt de orden när han snackar med Sky Sports men han gör ingen hemlighet av att han gärna vill se Manchester Uniteds lagkapten i sitt lag nästa säsong.

Jag tycker fortfarande att Wayne Rooney spelar på en hög nivå och han fattade ett bra beslut som stannade i Manchester United och i Premier League,” säger Koeman.

Han har fortfarande två eller tre år framför sig på den högsta nivån. Vad som händer i slutet på säsongen vet jag inte. Enligt mig är han en av spelarna som kan göra Everton starkare än de är nu. Alla spelare som vi känner kan göra laget starkare är välkomna i Everton.

Gundogan klar för United

Manchester United har signerat Levent Gundogan från Nomads Academy, det meddelar den walesiska klubben.

Gundogan spelar som anfallare eller offensiv mittfältare. Han är fortfarande bara en U14-spelare, så det lär dröja innan vi får se honom ens i Uniteds juniorlag. Han har meriter från North Wales development squad, vilket fungerar som språngbräda till U16-landslaget.

Träningsmatch mot Barcelona i sommar

Manchester United har planer på att spela en träningsmatch mot Barcelona i Washington i sommar. Det rapporterar Manchester Evening News. Förhandlingarna är emellertid ännu inte klara.

En match mot Manchester city är också aktuell.

Friend dömer på lördag

På lördag ska Manchester United för en gångs skull spela match i Premier League. Bournemouth står för motståndet på Old Trafford. Det är nu klart att Kevin Friend kommer att döma matchen. Cann och Wilkes blir assisterande domare med Probert som fjärdedomare.

Friend har gjort 13 Unitedmatcher (11-1-1). Den här säsongen har han dömt en match, 2-0-segern mot Hull i ligacupen.

Bournemouth har haft Friend sex gånger (3-1-2). Den här säsongen deras vinster hemma mot West Brom och borta mot Swansea.

Friend har inte dömt någon match mellan United och Bournemouth.

Evra: Mourinho ville ha mig, övergången stoppades

Jag försökte komma tillbaka till Manchester United,” bekräftar Patrice Evra. ”Jag har inget att dölja. José Mourinho var okej med det men någon var inte säker på min återkomst.

Ett år sedan Rashfords Premier League-debut

Idag är det på dagen ett år sedan Marcus Rashford gjorde Premier League-debut. Hur det gick? Har ni glömt det så finner ni svaret i videon nedan…

Rashford passade sedan också på att spela fram Ander Herrera till Uniteds tredje mål i matchen. United vann till slut med 3-2 mot Arsenal.

Höjdpunkter: Zlatan i ligacupfinalen