U18: Man city – Man Utd 2-2

Uniteds U18-lag spelade 2-2 även i den andra slutspelsmatchen borta mot Manchester city. Angel Gomes och ett självmål gav en poäng till United.

United inledde U18-slutspelet med att spela 2-2 hemma mot Liverpool, en liten missräkning för laget. 2-2 borta mot Manchester city får dock ses som ett bra resultat då city vann den norra serien i överlägsen stil. United hade, likt city, några spelare borta på landslagsuppdrag men kunde likväl ställa upp med en stark elva.

Angel Gomes gav United ledningen i matchen när han ostört fick avancera framåt och kunde placera in ledningsmålet efter 25 minuters spel. Men som vi vant oss vid kunde inte United hålla den ledningen särskilt länge, fem minuter senare kvitterade city genom Nmecha som förvaltade ett instick in i straffområdet på bästa sätt bakom Unitedmålvakten Richardson, som är på provspel från Leeds. United har några målvakter skadade för tillfället.

United återtog ledningen i den andra halvleken genom att minst sagt märkligt självmål. citymålvakten spelade en snål passning till Coveney som i panik glidtacklade bollen hemåt, men bollen fick en enorm fart och gick rakt upp i nättaket. Men denna ledning varade inte särskilt länge den här gången heller, city fick sin kvittering när Nmecha slog till igen på ett inspel från högerkanten och såg till att city fick en poäng. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra i en öppen tillställning men matchen slutade 2-2 och delad poäng i derbyt.

Manchester city – Manchester United 2-2 (1-1)

Uniteds mål: Gomes (25), Coveney (57 självmål)
United: Richardson, Tanner, Warren, Whelan, Hamilton; Boonen, Barlow, Buffonge, Dearnley (Sang 87); Gomes (Spratt 65); Bohui