Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Romero & Rojo vann; Valencia förlorade; oklart i Texas

Det är fortsatt en lång bit kvar av den ökenvandring som fått benämningen landslagsuppehåll. Medan de europeiska landslagen inte matchade under torsdagen spelades det kval i Sydamerika. Sergio Romero, Marcos Rojo och Antonio Valencia fick alla fulla minuter för Argentina respektive Ecuador. 

Både Argentina och Ecuador fortsätter att dansa på slak lina i kvalet till VM 2018. Argentina, som ligger bättre till av de bägge lagen, vann natten mot fredagen hemma mot Chile. Både Sergio Romero och Marcos Rojo spelade fulla minuter för hemmalaget där Lionel Messi blev stor matchvinnare med sitt 1-0-mål på straff i matchminut 16. Argentina är tabelltrea med två poäng ner till Ecuador på play off-platsen. Just Ecuador, där Antonio Valencia spelade 90 minuter, föll tungt med 2-1 borta mot Paraguay. Hemmalaget gick fram till 2-0 innan Espanyols Felipe Caicedo fick in en reducering med 20 minuter kvar.

Embed from Getty Images

Närmare än så kom inte Ecuador som nu får ladda om inför hemmamötet med Colombia, som just nu innehar den sista direktplatsen till Ryssland nästa år. För Argentinas del väntar Bolivia på hög höjd i La Paz. Inga rapporter om skador på någon av de tre Unitedspelarna har inkommit. Vi fortsätter således att hålla andan några dygn till.

Inga skador i Dortmund

I vår bisarra kategori ”lättnad efter landskamp” kan vi också konstatera att ingen ur kvartetten Chris Smalling, Marcus Rashford, Jesse Lingard och Luke Shaw rapporteras skadade efter Englands möte med Tyskland. Att sitta nervös under landslagsuppehåll hör till vanligheterna, men med tanke på spelschemat som återstår den här säsongen känns varje tånagel som viktig. Phil Jones har fortsatt ont i tån, för övrigt.

Saint-Etienne bötar

Det räckte inte med att åka ur Europa League mot Manchester United. Nu får Saint-Etienne pytsa ut 50000 euro i böter för att deras fans eldade bengaler.

Fortsatt oklart i Texas

Mötet med Manchester city, under försäsongsturnén i USA, går av stapeln den 20 juli som en del av International Champions Cup. Någon arena är ännu inte spikad. Manchester Evening News menar att tanken var att spela på Memorial Stadium i Austin, med en kapacitet på drygt 100 000 åskådare. Nu är de planerna skrinlagda då University of Texas, som äger arenan, inte anser sig kunna arrangera matchen då den senarelagts ett dygn jämfört med ursprungsplanen. Vi återkommer med information då spelplatsen slås fast.

Embed from Getty Images

Henrikh på välgörenhetsuppdrag

Henrikh Mkhitaryan laddar upp inför helgens möte med Kazakstan. Mittfältaren besökte ett hem för barn med hematologiska sjukdomar i Jerevan under torsdagen. Mötet med Kazakstan är en måstematch för armenierna om man vill nå slutspelet i Ryssland.