Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Fellaini återvänder; Blind sparkad; olika bud om Rashford; sista chansen för finalbiljetter

Landslagsspelet fortsätter att skörda offer. Senast i raden att återvända skadad är Marouane Fellaini. Vidare noterar vi att Danny Blind har fått sparken som förbundskapten för Holland och att Marcus Rashfords vara eller inte vara i U21-landslaget diskuteras.

Slutligen är det nu sista chansen att söka biljetter till finalen i Europa League.

Fellaini tåskadad

Manchester Uniteds landslagsspelare har tydligen ömma tår. I förra veckan drog Phil Jones på sig en tåskada och nu är det Marouane Fellaini som återvänder till Manchester med en skadad tå. Fellaini kommer inte att spela när Belgien möter Ryssland i en träningsmatch imorgon.

Det uppges röra sig om lättare skada men mittfältarens medverkan mot West Brom får i bästa fall ses som osäker.

Blind sparkad

I lördags åkte Hollands landslag på en tung förlust mot Bulgarien i VM-kvalet. Detta var oacceptabelt tyckte det holländska fotbollsförbundet och förbundskapten Danny Blind har nu fått sparken, meddelar Guardian.

Fred Grim, som leder Hollands U21, kommer att ta ansvar för landslaget i tisdagens träningsmatch mot Italien.

Danny Blind är, som ni säkert vet, pappa till Manchester Uniteds Daley Blind. Unitedspelaren kommenterade det hela på Instagram:

Att arbeta tillsammans som far och son på högsta nivån var en dröm som blev sann. Du vek aldrig undan från dina skyldigheter och du gav aldrig upp. Jag är stolt över dig.

U21 är bra, U21 är dåligt för Rashford

Marcus Rashford är aktuell för spel i sommarens U21-EM.

ESPN:s Mark Ogden tycker att det vore högst olämpligt. Ogden menar att Rashford behöver vila i sommar. Rashford har redan mer erfarenhet av a-landslagsspel än av spel i U21-landslaget. Ja, han debuterade faktiskt i a-landslaget innan han ens fick chansen i U21. Övriga a-landslagsspelare som är aktuella för U21-EM är spelare som var ordinarie i kvalet.

Om beslutet fattas med Rashfords bästa intressen kommer han inte att tas ut. Om det fattas med FA och U21-lagets intressen kommer Rashford att vara med.

Oliver Kay på Times har dock en annan uppfattning. Kay menar att Rashfords rätta plats är i U21-landslaget och att anfallaren skulle må bättre av att spela med U21 än att sitta på bänken i a-landslaget.

Statistiken efter matchen sa att han skapade fler chanser på 30 minuter [mot Litauen] än någon annan engelsk spelare hade gjort på 90. Men det var på något sätt svårt att undvika känslan att om han inte ansågs vara redo att leda anfallet i avsaknaden av Kane var den bästa platsen för honom i U21-truppen.

En dag med Bobby Madley

Över på Premier Leagues hemsida diskuterar domaren Bobby Madley hur en matchdag kan se ut för en domare. Intressant läsning!

Sista chansen för biljetter till Europa League-finalen

Imorgon klockan 12.00 stänger möjligheten att söka biljetter till finalen i Europa League.