Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Bromwich Albion 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United spelade på lördagen 0-0 mot West Bromwich Albion på Old Trafford. I en matchbild som var omöjlig att förutspå försvarade sig West Brom med nio utespelare. Som så ofta hade United väldiga problem med att luckra upp motståndarens sittande försvar.

Den odiskutabla sanningen är att United bara har sex segrar och 20 gjorda mål på 15 hemmamatcher i ligan. Det ger en placering mitt i tabellen om vi bara räknar hemmamatcher och det är förklaringen till att Uniteds bästa chans att nå Champions League är Europa League.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5,5

Plockade skickligt ner en hörna (eller om det var en frispark eller ett inlägg). Var mindre skicklig då han räddade Darren Fletchers tama skott. Uniteds målvakt hade dock tur och räddningstabben resulterade bara i att bollen gick i ribban.

Antonio Valencia: 6

Är hyggligt involverad i spelet och sköter sina defensiva uppgifter. Jag kan dock tycka att han ska ta mer initiativ offensivt. Borra ner huvudet och spring rakt mot mål!

Eric Bailly: 6

Är dum när han helt i onödan ger bort en frispark i första halvlek. Bortsett från det sköter han sina uppgifter bra.

Marcos Rojo: 5,5

Varnad. Gör likt Bailly mestadels en hygglig insats. Men Rojo för avdrag på betyget då han vid två tillfällen helt i onödan ger bort frispakar i bra lägen. Vikten av att inte ge bort onödiga frisparkar bör ha påpekats gång på gång på gång under matchförberedelserna (om så inte var fallet har lagledningen grovt misskött sitt jobb), varför detta inte kan ignoreras.

Ashley Young: 6

Gör ungefär samma match som Valencia. Skillnaden är väl att det mesta som sker känns lite mindre intressant när det är Young som har bollen. Men det kan för all del vara undertecknads förutfattade meningar.

Michael Carrick: 6

Gjorde en viktig brytning när West Brom hade en kontringschans i första halvlek. Stod för det mesta rätt men det kändes omotiverat med två sittande mittfältare idag.

Marouane Fellaini: 6,5

Varnad. Uniteds bästa spelare (Jonny Evans var förstås bäst på planen). Fellaini vinner flest tacklingar och flest nickdueller av alla på planen. Han bidrar även offensivt med några fina framspelningar och ett par avslut.

Jesse Lingard: 6

Lingard var Uniteds bästa spelare i första halvlek, då han med sin rörelse ständigt gav motståndarna småproblem. Var egentligen den enda i laget som hittade några ytor centralt. Mattades dock av betänkligt i andra halvlek.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 74. Fick Uniteds bästa chans till följd av ett misstag i motståndarlaget. Brände den chansen. I övrigt sprang han mestadels och gömde sig. Med Zlatan, Pogba och Mata indisponibla var det Mkhitaryan som borde ha varit centralfiguren i Uniteds anfall.

Anthony Martial: 5,5

Tog en del initiativ och kom förbi sin motståndare vid några tillfällen. Slutprodukten var dock alldeles för dålig, oavsett om det handlade om skott eller framspelningar.

Marcus Rashford: 5

Höjer sitt betyg med ett vasst långskott och ett hyggligt försök på frispark. I övrigt var han bedrövlig. Det fanns ett par tillfällen i första halvlek (först på inspel från Bailly och sedan Lingard om jag minns rätt) då det bara var för en anfallare att sätta foten på bollen för att göra mål. Men Rashford var inte där. Rashfords har inte tagit chansen han fick då Zlatan blev avstängd.

Wayne Rooney: n/a

Inbytt 74. Varnad. Hade en fin framspelning till Fellaini. Bortsett från det var han fruktansvärd. Spenderar mer tid på att klaga på domare än på att göra saker med boll nu för tiden.