Inför: Sunderland – Manchester United

http://gty.im/630557232
Ett fortsatt sargat Manchester United gästar på söndagseftermiddagen ett om möjligt än mer sargat Sunderland. Medan hoppet om en fjärdeplats i ligan för Manchester United börjar vara ute har hoppet om fortsatt spel i Premier League för Sunderland känts som borta i princip hela säsongen. David Moyes ställs åter mot sitt forna lag och är det något José Mourinho absolut inte vill är det att återvända med mindre än tre poäng från Stadium of Light.

Manchester United

Manchester United kunde, borde, skulle och behövde ta tre poäng hemma mot Everton i tisdags. Det slutade, som det påfallande ofta gjort denna säsong, med poängtapp efter en närmast anemisk insats. Nu, med start mot Sunderland på söndagen, väntar ytterligare en av de där djävulska veckorna i april. José Mourinho tar laget till Belgien för Europa League-kvart mot Anderlecht på torsdag och sedan tillbaka hem till Manchester för möte med Chelsea på söndag. Mot den bakgrunden känns det förstås rätt hyfsat att veckans första motståndare, fortfarande, leds av David Moyes.

http://gty.im/630546780

Mourinhos presskonferens gav egentligen inga klara besked vad gäller Wayne Rooney. Han betecknas som ”icke tillgänglig” medan även Ashley Young och långtidsskadade Juan Mata, Chris Smalling och Phil Jones inte finns med när United tar bussen till Sunderland. Rooney har tidigare rapporterats som vristskadad medan den smäll Young fick i mötet med Everton fortfarande håller honom borta.

Annars då? David De Gea står i mål och lär få en backlinje bestående av Antonio Valencia, Eric Bailly, Marcos Rojo och Daley Blind framför sig. Svaret på frågan varför just nämnda kvartett startar stavas bristen på alternativ. Valencia ersätter skadade Young medan avsaknaden av mittbackar gör att Bailly och Rojo åter får chansen. Till vänster kunde Mourinho spela Darmian eller Shaw, men förtroendebristen för de bägge gör att Blind går före.

http://gty.im/663419216

På mittfältet är det troligt att José Mourinho kan se en öppning för Paul Pogba på Michael Carricks bekostnad. Ingen av spelarna rosade marknaden senast, men då Ander Herrera och Marouane Fellaini var minst dåliga på mitten, och då Jesse Lingard och Henrikh Mkhitaryan lär backa upp Zlatan Ibrahimovic offensivt så ska en spelare bort centralt. Marcus Rashford underpresterar fortsatt och lär efter mötet med Everton ha diskvalificerat sig från en startplats på Stadium of Light.

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia, Rojo, Bailly, Blind
Herrera, Fellaini
Pogba
Mkhitaryan, Ibrahimovic, Lingard

Sunderland

Har man som Manchester United-supporter upplevt de senaste säsongerna som ökenvandringar är det ingenting mot hur man upplevt säsongerna uppe i North East. Sunderland har dansat på slak lina ovanför nedflyttningsstrecket in i de sista omgångarna medan det nu ser ut som om ödet beseglas for David Moyes mannar. Sunderland har vunnit ynka fem matcher i Premier League i år. Den senaste segern kom mot Crystal Palace borta den 4 februari. Senast gick man på pumpen mot ett pånyttfött Leicester och upp till säker mark är det nu hela tio poäng med åtta matcher kvar.

David Moyes misslyckades i Manchester United, han misslyckades i Real Sociedad och han går mot ett misslyckande i Sunderland. Nu ska vi nödvändigtvis inte tillskriva Moyes hela fiaskot denna säsong. Ellis Short har som ägare och ordförande inte gjort sig känd som en man som prioriterar en långsiktig värvningsstrategi. Å andra sidan har han behållit Moyes trots fiaskosäsongen, vilket också det signalerar att man gett upp hoppet rätt tidigt.

Embed from Getty Images

Moyes lär starta med Arsenal-ryktade Jordan Pickford i mål. I backlinjen lär Billy Jones, Lamine Koné, City-lånet Jason Denayer och Bryan Oviedo få fortsätta. John O’Shea saknas fortsatt på grund av privata skäl, varför mittfältaren Lee Cattermole lär bära kaptensbindeln. Didier Ndong och Jack Rodwell framstår som Moyes alternativ centralt, även om Rodwell fick ge plats för Darron Gibson mot Leicester. Sebastian Larsson, som märkligt nog återvänt från de döda, tampas med tunisiern Wahbi Kazri om den sista platsen på mittfältet. Framåt petar Moyes in skyttekungen Jermain Defoe och alltid lika lyckade Fabio Borini.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

Pickford
Jones, Koné, Denayer, Oviedo
Cattermole, Rodwell, Ndong, Kazri
Defoe, Borini

Historik

Sunderland hör till lagen som Manchester United har fortsatt hyfsad statistik mot. På de fyra senaste mötena har United tre segrar och en förlust. Plumpen i protokollet kom på just bortaplan i februari ifjol då Sunderland vann med 2-1. Ser man på enbart bortamatcher så är statistiken för Uniteds del inte lika smickrande. På de fyra senaste besöken har man mäktat med blott en seger, i oktober 2013. Då gjorde, ironiskt nog, den till Sunderland nu utlånade Adnan Januzaj bägge målen. Vem som tränade United? David Moyes.

Senaste mötet lagen emellan hämtar vi från annandag jul. Blind, Ibrahimovic och Mkhitaryan gjorde målen för United i 3-1-segern då. Borini satte tröstmålet på stopptid.

Matchfakta

Sunderland
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 32
Tid: Söndagen den 9 april 2017, 14.30
Plats: Stadium of Light, Sunderland
Domare: Craig Pawson
• assisterande: Hussin, West
• fjärde: Jones
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (tå, inget datum)
Mata (ljumske, inget datum)
Rooney (fot, inget datum)
Smalling (skadad, inget datum)
Young (skadad, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 14-12-3 | 43-24 | 54
Borta: 3:e | 8-3-2 | 22-13 | 27
Bästa målskytt: Ibrahimovic (16)
Disciplin: 61 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 9/3 Rostov B EL 1-1
F 13/3 Chelsea B FA 0-1
V 16/3 Rostov H EL 1-0
V 19/3 Middlesbrough B PL 3-1
O 1/4 West Brom H PL 0-0
O 4/4 Everton H PL 1-1

Sunderland

Skador: Kirchoff (knä, maj)
McNair (knä, juli)
Pienaar (vad, inget datum)
Watmore (knä, inget datum)
Tveksamma: Anichebe (matchform)
Avstängda:
Övrigt: Januzaj (lån från United)
O’Shea (familjeskäl)
Position: 20:e | 5-5-20 | 24-53 | 20
Hemma: 20:e | 3-4-8 | 14-26 | 13
Bästa målskytt: Defoe (14)
Disciplin: 62 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 11/2 Southampton H PL 0-4
F 25/2 Everton B PL 0-2
F 5/3 Manchester city H PL 0-2
O 18/3 Burnley H PL 0-0
F 1/4 Watford B PL 0-1
F 4/4 Leicester B PL 0-2

United mot Sunderland

Totalt: 144 65-37-42 249-208
Premier League: 31 22-6-3 60-19
Borta: 71 22-19-30 96-130
SENASTE MÖTENA
V 2015-02-28 H PL 2-0
V 2015-09-26 H PL 3-0
F 2016-02-13 B PL 1-2
V 2016-12-26 H PL 3-1
SENASTE BORTAMATCHER
V 2013-10-05 B PL 2-1
F 2014-01-07 B LC 1-2
O 2014-08-24 B PL 1-1
F 2016-02-13 B PL 1-2

Domare: Craig Pawson

M
PL 2016/17: 21 82 2 1 3
PL 2015/16: 28 88 1 1 5
PL totalt: 81 271 6 6 11
Snitt (2015-17): 3,47 0,06 0,04 0,16
Alla domare 2015/16: 3,21 0,07 0,10 0,24
M V O F
Dömt United: 9 7 2 0
Dömt Sunderland: 10 1 2 7
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS