Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens med Mourinho och Pogba; majmatcher spikade

José Mourinho och Paul Pogba har idag pratat med media inför morgondagens match mot Anderlecht.

I andra nyheter noterar vi även att tid och datum för ligamatcherna mot Tottenham och Southampton har bekräftats.

Mourinhos presskonferens

Om Wayne Rooney:Han är inte nöjd med sitt tillstånd. Han försöker jobba med laget, vilket han gör. Men han saknar självförtroende, han är inte lycklig, han har negativa känslor med sin fot. Han är inte redo idag. Vi får se inför helgen eller nästa vecka. Vi har inte många spelare, vi behöver alla.

Om David de Gea och rykten om Real Madrid:Jag är inte intresserad av spekulationen. Om spelaren är det borde han inte vara det. För vi spelar väldigt viktiga matcher. Varje match för oss är avgörande. I Premier League är topp fyra nästan omöjligt. I Europa League är vi i problem om vi förlorar en match. Varje match kräver totalt fokus.

Jag ser inte David med några problem i relation till det här. I slutet på säsongerna är när spelare kan tänka på vad som händer med deras karriärer. Men jag tycker att det är när säsongen är slut.

Zlatan gjorde fyra mål senast han var här…Han har gjort mål överallt. Han minns säkert inte ens det. Vi vill gå till finalen. Han har en extra motivation då finalen är i finalen, för att han har aldrig spelat en europeisk final. Så förhoppningsvis är han mer motiverad än oss alla. Vi får se om han kan göra mål igen.

Om Uniteds målskytte:På bortaplan gör vi tillräckligt många mål. Hemma gör vi inte det. Vi har många hemmamatcher med ett mål eller noll mål. Vi har upprepade gånger förlorat två poäng. Det beror på vissa spelares profil och på hur motståndarna spelar mot oss på vår arena. Vi måste förbättra det.

Vad tycker du om Anderlecht?Tack för frågan, det är den första frågan om vad som betyder något. De är ett hot. De är ett bra lag. Jag vet hur de spelar, de har ett visst sätt att spela. De anpassar sig till sina spelares kvalitet. Jag tror att vi måste spela på vår bästa nivå.

Oavsett vad som händer imorgon måste vi spela en match till på Old Trafford. I Europa League är vi starka på Old Trafford och har vunnit alla matcher. Returen är ett möjligt skydd för oss. Men vi behöver spela bra imorgon, annars får vi problem. De pressar bra, de är bra på kontringar, de har talangfulla spelare, de har en liten med het och entusiastisk arena. I en kvartsfinal känner alla lag att det är möjligt. Vi känner det och jag är säker på att Anderlecht också känner det.

(Ordningen på frågorna i den här redogörelsen har justerats.)

Kommer du vila spelare i ligan?När det fortfarande är möjligt att sluta fyra, om vi spelar mot Chelsea med andralaget dödar ni mig. Landet skulle döda mig. För så länge det är matematiskt möjligt finns det ingen anledning att inte försöka. Med de risker [som finns]. Men vi måste försöka. Om det i ett visst läge på säsongen är omöjligt att nå topp fyra och vi fortfarande är i Europa League, då är det okej att bara fokusera på Europa League.

Hur viktigt är det att nå Champions League?Vi behöver det och vi behöver det inte. Vi behöver det inte för Manchester Uniteds historia är så stor och Manchester United är så mycket större än många klubbar som spelar Champions League. Om United inte spelar Champions League två, tre, fyra år så påverkar inte det klubbens prestige. Så Manchester United behöver inte spela Champions League.

Men. Manchester United vill spela. Manchester United känner att det är en turnering som är anpassad för klubben. Så ja, vi behöver spela där. Vi måste göra allt för att gå till Champions League, antingen genom att vinna Europa League eller sluta topp fyra i ligan.

Mourinho menar att Europa League ger United en bra möjlighet att vinna en titel. ”Anderlecht kan förvänta sig att vi kommer med ett starkt lag.

Om händelserna i Dortmund igår:Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Jag försöker fokusera på vårt jobb och det vi älskar, vilket är att spela. Det här är en kvartsfinal, vi måste fokusera. Det är vad vi försöker göra. Givetvis solidaritet med det som hände igår, med spelaren som inte kan spela idag, med människorna som blev rädd. Givetvis, ja. Men som jag sa måste vi lita på folket som jobbar för vår säkerhet. Vi måste tro att matchen imorgon blir det folk önskar.

Paul Pogbas presskonferens

Som vanligt inför Europa League-matcherna pratade även en spelare med media. Den här gången var det Paul Pogbas tur.

Du har många stolpträffar…Det är sant att jag har haft många chanser och det har inte hänt. Men så är fotbollen. Ibland går den in, ibland inte. Vi fortsätter träna för att den ska gå in, det är därför vi älskar fotboll. För vi tränar och vi vill alltid göra mer. Så är livet, så är fotboll.

Om sin egen form och anpassning till England:Som jag sa förut, jag känner mig bra för att vara ärlig. Vi har vunnit två titlar. Personligen har jag vunnit en. Givetvis vill jag göra det bättre, du kan alltid göra det bättre. Men jag gör det bra, laget gör det bra.

Och vi ser fram emot att vinna Europa League. Vi ska kämpa för topp fyra. Jag har glömt övergångssumman. Jag tänker på planen och att göra det bra för laget. Det är allt.” (Pogba var inte på plats när United vann Community Shield.)

Om Anderlecht:Givetvis är de i kvartsfinal. De är inte här för en träningsmatch. De vill besegra oss. Vi har samma mål, att vinna Europa League. Det är därför vi spelar. Vi vill inte låta dem gå vidare, vi vill gå vidare.

Överarbetar du i ditt spel?Jag tror att folk tittar på mig och dömer mig för att jag inte gör mål. Men om jag hade gjort mål på mina chanser hade personen inte pratat så här. Övergången är en sak, det på planen är en annan.

Jag gör ett jobb, jag är en mittfältare. Folk tror ibland att jag är en anfallsspelare. Ibland gör jag en assist och det kan hända att det inte blir mål. Men ingen pratar om det. Det är okej, för de vill att jag ska göra mål. Jag tänker inte så. Jag tror att folk tittar på mig och tänker: ’Paul Pogba borde göra mål, Pogba borde göra det här’.

Jag tycker att ni sätter mig som anfallare och försvarare och mittfältare. Men jag måste bara göra mitt jobb. Mitt jobb är att styra spelet. Om jag kan hjälpa laget att vinna gör jag det. Men mitt jobb är att vara mittfältare, styra, göra nån assist och allting. Som jag sa, om jag hade gjort mål, alla bollar i trävirket, tror jag inte folk hade tänkt så. Men som jag sa, sån är fotbollen. Vi njuter av det, vi älskar det!

Om Premier League:I Italien är det mer taktiskt, det görs färre mål. I England är det mål och anfallsspel. Du kan se att det är svårt att vinna Premier League. Det är till slutet, du testas. Du vet inte vad som händer. Senast förlorade Arsenal med 3-0 mot Crystal Palace, ingen förväntade sig det. Premier League är något du inte kan förutse.

Vad betyder kampen om att nå Champions League?Det är en bra fråga. Jag kom till Manchester United för att det är en stor utmaning. Utmaningen är att komma tillbaka till de stora sex. Det normala för de stora klubbarna är att spela Champions League. Vi har chansen, vi har alla möjligheter att göra det. Vi har managern, ledarstaben, spelarna, vi har mentaliteten. Vi måste tillbaka till Champions League, det är målet, det är det stora.

Om Rio Ferdinands kritik gällande sociala medier:Det som är på planen är på planen och det som är utanför är utanför. Jag älskar livet! Jag gillar att dansa. Det påverkar mig inte på planen. Jag kan fokusera på planen.

I en storklubb som Manchester United, de brukade inte göra så men tiderna förändras. För mig är det att dansa och njuta av livet med Jesse Lingard. På planen är jag fokuserad och jag vill vinna. Jag tar det som ett råd och vi pratade. Det är olika generationer.

Om ni missar Champions League, påverkar det eventuella nyförvärv?Först och främst visste jag att jag skulle spela Europa League när jag kom hit. Det var inget problem. Jag kom för att det var en stor utmaning. Utmaningen är att komma tillbaka till Champions League. För mig var det inget problem för vi vill göra stora saker. Jag tror att det skulle vara bra [med fler stora spelare]. För mig personligen var det inget problem.

Ligan eller Europa League för att nå Champions League?Det bästa skulle vara att göra båda delarna. Jag är säker på att vi kan göra båda, vi har kvaliteten för det. Men det är upp till oss, vi är vår egen fiende. Vi måste fokusera och jobba hårt.

Pogba kom till presskonferensen i glasögon. Därför fick han en fråga om han har kontaktlinser när han spelar men det har han inte. Han fick också en fråga – på franska – om han hade diskuterat Anderlecht med Romelu Lukaku (som Pogba umgicks med i söndags). Pogba sa dock att de inte hade pratat fotboll men säger att han känner till några av Anderlechts spelare.

Richardson på provträning

Den förre Manchester United-spelaren Kieran Richardson är nu i Granada på provträning. Det meddelar den spanska klubben på Twitter.

I Granada återfinns som bekant Andreas Pereira på lån. Den förre Arsenalspelaren Tony Adams är numer manager i klubben och han förefaller vilja förstärka laget inför säsongsavslutningen.

Sympati till Dortmund

Otäcka scener i Dortmund igår. Fotbollsklubbarna, däribland Manchester United, stod i kö för att visa sympati.

Henrikh Mkhitaryan värvades ju från Dortmund inför den här säsongen och kom med ett personligt meddelande.

Tid och datum för Tottenham och Southampton

Det är nu bekräftat att Manchester Uniteds bortamatch mot Tottenham kommer att spelas söndagen den 14 maj med avspark 17.30. Dessutom har den uppskjutna bortamatchen mot Southampton äntligen fått ett nytt datum. Den matchen kommer nu att spelas onsdagen den 17 maj med avspark 20.45.

Spelschemat i sin helhet »