Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Chelsea (boogie-woogie)

11:07

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Chelsea. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Chelsea 2-0 (1-0)

Premier League, omgång 33 • 2017-04-16, 17.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 272 • domare: Robert Madley


 1-0 ( 7)   Marcus Rashford (Herrera)
     (33)   Diego Costa
     (48)   Gary Cahill
 2-0 (49)   Ander Herrera
     (73)   Ander Herrera
     (75)   Marcos Rojo
     (90)   Cesc Fàbregas
     (90+1) Zlatan Ibrahimovic

Manchester United: De Gea; Bailly, Rojo, Darmian; Valencia, Herrera, Fellaini, Pogba, Young (Fosu-Mensah 90+2); Lingard (Carrick 60), Rashford (Ibrahimovic 83)
Avbytare: Romero, Blind, Shaw, Mkhitaryan

Chelsea: Begovic; Zouma (Loftus-Cheek 83), Luiz, Cahill; Moses (Fàbregas 54), Kanté, Matic (Willian 66), Azpilicueta; Pedro, Costa, Hazard
Avbytare: Eduardo, Aké, Terry, Batshuayi

Mikael Österdahl | 19:44 Video: Mourinho, Herrera och Rashford om Uniteds seger

Textversionen fick vi för en stund sedan. Här kommer intervjuerna med José Mourinho, Ander Herrera och Marcus Rashford även i videoformat.

Mourinho:

Herrera och Rashford:

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Vi återkommer med mer från matchen senare ikväll och under morgondagen. Matchdagsbloggen är förstås tillbaka på torsdag, då United ska ta sig till semifinal i Europa League.

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 19:32 Conte: Det var mitt fel

Antonio Conte tog på sig skulden för att Chelsea blev utspelade på Old Trafford.

Jag tycker att de förtjänade att vinna. De visade större vilja än oss, mer motivation. I det här fallet är det tränarens fel. I det här fallet kunde jag inte förmedla den rätta viljan.

Men ni har vunnit två gånger mot United…Varje match är annorlunda. Idag förtjänade de att vinna. Vi måste vara ärliga och säga så.

Var det hands före första målet? ”Det är inte den första situationen. Mot Bournemouth var det likadant, mot Crystal Palace. Den sista perioden har det här hänt frekvent.

Ni har slutat hålla nollan… ”Givetvis har jag en oro. […] Det är inte normalt för Chelsea att vinna ligan den här säsongen. Vi måste hitta den rätta entusiasmen tillsammans.

Conte pratade med Sky Sports.

Mikael Österdahl | 19:24 Mourinho: Vi kanske valde det bästa laget

Då José Mourinho pratade med Sky Sports efter Uniteds seger indikerade han att Zlatan Ibrahimovic placerades på bänken av taktiska skäl.

Vi kanske inte vilade, vi kanske bara valde det bästa laget.

Är det så?Lite.

Förklara?Samma anledning som att vi gjorde så på Stamford Bridge i cupen. Då kontrollerade vi totalt fram till utvisningen. Vi visste att om vi spelar så här blir det svårt för dem.

Om Rashford:Han spelade fantastiskt bra. Han var också bra på Stamford Bridge och hade då samma chans att göra mål. Idag gjorde han mål, det var tidigt i matchen och gav oss självförtroende och stabilitet.

Alla gjorde det de behövde. Bailly och Rojo förtjänar extra omnämnande för de spelar varenda minut. Jag är nöjd med laget och resultatet. Vi var tvingade att vinna, oavgjort hade inte varit bra.

Du prioriterar inte Europa League över Premier League?Inte än. Jag kan inte ge upp, vi måste försöka.

Vad var bäst idag?För mig personligen, på sättet jag förbereder matcher är det den totala övertygelsen att vi hade spelat FA-cupsemifinal om vi hade spelat på Stamford Bridge med elva spelare. Ett lag fullt med fantastiska spelare och vi kontrollerade dem totalt. Jag är mycket nöjd.

Mikael Österdahl | 19:06 Herrera: Det var nästan perfekt

Jag tycker att det nästan var perfekt,” sa Ander Herrera när han pratade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Du kan inte säga att det var perfekt men nästan. De skapade inga chanser. Vi skadade dem på kontringar, vi kontrollerade matchen.

Var det hands? ”Jag vet inte. Men jag ville inte röra bollen med handen. Har du inte intentionen att röra bollen är du inte handboll.

Om målet: ”Jag har letat efter ett mål, alltid händer det något. Idag hade jag lite tur. Vi förtjänade den här segern.

Marcus Rashford fick också vara med i intervjun och fick ge Herrera pris som matchens bästa spelare.

Jag tycker att passningen var exakt där jag ville ha den. Det behövs i det här laget,” sa Rashford om Herreras passning före 1-0.

Anfallaren sa också att United följde sin matchplan fullständigt.

I Zlatans frånvaro… ”Det är inte så mycket att kliva upp. Att vi saknar en spelare raderar inte allt vi har jobbat för. Vi jobbade alla.

Vad betyder det här? ”I det här stadiet av säsongen är varje match massiv. Vi måste fortsätta i ligan och i Europa League.

Mikael Österdahl | 19:01 Några bilder från matchen

Marcus Rashford och Ander Herrera blev målskyttarna när Manchester United vann med 2-0 mot Chelsea på Old Trafford. United var genomgående mycket bättre än motståndaren. Här följer några bilder från en mycket väl genomförd Manchester United-match.

Mikael Österdahl | 18:55 Manchester United – Chelsea 2-0

Manchester United slog till med säsongsbästa och vann mycket enkelt mot Chelsea på Old Trafford. Marcus Rashford gav United en tidig ledning och tidigt i andra halvlek fastställde Ander Herrera slutresultatet till 2-0.

Under matchens sista halvtimme valde José Mourinho att backa hem för att inte förnedra sin gamla klubb. Chelsea blev första besökare på Old Trafford den här säsongen att inte skapa en enda kvalificerad målchans.

Formidabelt!

Mikael Österdahl | 16:55 Mourinho: Båda lagen vill vinna

José Mourinho och Antonio Conte snackade med Sky Sports inför matchen.

José Mourinho:

Hade Zlatan klarat 45 minuter? ”Kanske andra halvlek.

Bra med match mot topplag: ”Att spela mot topplagen är alltid en motivation. Jag föredrar att spela mot ett topplag två dagar efter Anderlecht.

Om laget: ”Vi gjorde några förändringar, framför allt efter feedback från spelarna. Några spelade i torsdags och måste spela igen.

Om matchen: ”De behöver en seger i toppen, vi behöver en seger i kampen om topp fyra. Det är helt säkert att båda lagen vill vinna.

Antonio Conte:

Om Courtois: ”Han skadade foten under veckan och återhämtade sig inte i tid.” Det rapporteras att Courtois när han spelade basket i en reklamfilm.

Vad betyder en seger? ”Att spela här är inte enkelt mot United. Borta är det inte enkelt, de är ett starkt lag. Vi vill spela vår fotboll och ta tre poäng. Men United vill detsamma.

Zlatan och Mkhitaryan på bänken… ”Jag tycker inte att det är bra nyheter. Jag tycker att Manchester United är på sitt sätt.

Mikael Österdahl | 16:50 Alonso ute

En sen förändring i Chelsea. Marcos Alonso gick sönder på uppvärmningen. Kurt Zouma ersätter, möjligen centralt med Azpilicueta som vingback.

Mikael Österdahl | 16:33 Rooney fortsatt skadad

Wayne Rooney har fortfarande skadeproblem, meddelar José Mourinho.

Mikael Österdahl | 16:24 Martial utanför truppen

I skuggan av nyheten att Zlatan sitter på bänken noteras även att Anthony Martial är utanför truppen idag. Där är min spontana tanke att han helt enkelt är petad, placerad djupt nere i frysboxen.

Trist, mycket trist.

Jag kan även tycka att Luke Shaw har förtjänat en plats i startelvan.

Mikael Österdahl | 16:18 Zlatan är väldigt trött

[Zlatan] är trött, väldigt trött,” säger José Mourinho om att Zlatan Ibrahimovic idag börjar på bänken.

Jag försöker skydda honom men låt oss se vad resultatet är. Han är på bänken och är redo att hjälpa.

Mikael Österdahl | 16:12 Alla ägg i Europa League-korgen

Om det var någon som tvivlade så berättar dagens startelva med all tydlighet att José Mourinho lägger alla ägg i Europa League-korgen. För mig är det uteslutet att Zlatan Ibrahimovic plötsligt har bänkats. Då återstår bara att han vilas inför matchen mot Anderlecht på torsdag.

Utgångstipset är att United fortsätter i en 4-3-3-formation. Det finns dock ett alternativ med Young som vingback och Darmian i en central position (läs: Darmian där Hazard är).

Offensivt ser det tunt ut. Möjligen har Mourinho tänkt sjunka lågt och satsa på kontringar.

Men Zlatan på bänken alltså. Minst sagt anmärkningsvärt.

Förhoppningsvis får vi några ord från Mourinho före avspark.

Mikael Österdahl | 16:02 Chelseas startelva

Chelsea har också plockat ut elva spelare till dagens match. Som tidigare rapporterats kommer de till spel med Begovic i mål. I är det exakt som förväntat (om jag inte missar något uppenbart).

Mikael Österdahl | 16:00 Zlatan bänkad

Som aviserat blev det. Zlatan Ibrahimovic sitter på bänken. Ashley Young är tillbaka i startelvan och har även roffat åt sig kaptensbindeln.

Mikael Österdahl | 15:54 Captain Young

Ryktena om att Zlatan saknas växer starkare. Det påstås att även att Ashley Young tar kaptensbindeln idag.

Mikael Österdahl | 15:50 Spelarna på plats

Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Eric Bailly, Ander Herrera, David de Gea, Jesse Lingard och Anthony Martial var bland spelarna som checkade in på Old Trafford för dagens match.

Detta under rykten att Zlatan missar dagens match. Det skulle i så fall vara sensationellt och jag tvivlar starkt på dessa rykten.

Mikael Österdahl | 15:03 Solskjaer, Scholes och Nani

En Ole Gunnar Solskjaer saknas i dagens lag. Dels som en spelare som kastas in från bänken för att förändra en matchbild. Men framför allt för dagens lag saknar en spelare som gör mål varje gång det ens luktar målchans.

I september 1997 la Solskjaer enkelt bollen i krysset när chansen dök upp. Tre år senare drog Paul Scholes till på halvvolley. Hårt, välplacerat och givetvis mål.

I den senaste segern mot Chelsea på Old Trafford var det Nani som visade hur en gör mål.

En som inte visade hur det går till när mål görs var John Terry. ”… has the chance to win the Champions League for Chelsea.

Oops.

Mikael Österdahl | 14:20 Fina förutsättningar för fotboll

En söndag i april i Manchester borgar förstås för strålande solsken och en molnfri himmel. Med andra ord perfekta förutsättningar för bra fotboll.

Den generella stämningen bland Unitedsupportrarna tycks vara negativ idag. Många tror på torsk, ännu fler tror att det återigen blir oavgjort. Hos spelbolagen är oddsen för Unitedseger och för Chelseaseger ungefär lika. Det är ju inte så det ska vara. Manchester United på hemmaplan ska alltid vara en given etta.

Jag har förstås inbillat mig själv att vi kommer att vinna idag. Det lyckas jag alltid göra.

Europa League må vara viktigast. Men United kan inte kasta bort säsongsavslutningen i ligan. Oavsett slutlig tabellposition i ligan så kommer resultaten och prestationerna mot Chelsea, Manchester city och Tottenham (nope, Arsenal räknas inte) vara avgörande för hur Unitedhumöret kommer att vara i sommar.

Det här laget behöver göra en komplett match. Sannolikheten för att det ska ske mot Chelsea är förstås liten. United har en svit på tolv matcher utan seger mot Chelsea. På de tio senaste matcherna har vi bara gjort tre mål på Londonlaget. På Old Trafford har vi inte vunnit sedan september 2011.

Men det är ju därför det skulle sitta så fint med en definierande seger idag.

Mikael Österdahl | 13:36 Shaw: Jag hade ett bra snack med Mourinho

För en kort tid sedan såg det ut som att det inte fanns någon väg tillbaka för Luke Shaw. Men ett samtal med José Mourinho ändrade förutsättningarna och plötsligt var vänsterbacken tillbaka i spel.

Jag behövde lite speltid för det var så länge sedan jag spelade en match senast och jag kände mig väldigt bra,” säger Shaw till MUTV.

Han önskar att det nu skulle vara början på säsongen istället för slutet. Kritiken från Mourinho medger han var ”väldigt, väldigt tuff” men den verkar ha haft önskad effekt då vänsterbacken nu säger sig jobba hårdare än någonsin.

Jag tog den på ett positivt sätt, tog det inte på ett dåligt sätt och surade inte eller någonting. Jag lyssnade på vad tränarna, de före detta och de nuvarande, har sagt till mig och hade ett samtal som rensade luften med José Mourinho. Och det var en väldigt bra diskussion vi hade.

Den senaste veckan har jag jobbat hårdare än jag har gjort någonsin tidigare. Jag har alltid jobbat hårt men kanske om jag ser tillbaka var det inte så hårt som han skulle ha önskat. Men nu givetvis har jag sett en massiv skillnad de senaste en och en halv veckorna. Och bara härifrån kommer jag fortsätta pusha och ge allt för klubben och bossen också.

Mikael Österdahl | 12:53 Courtois förväntas missa matchen

Rykten säger att Chelseas målvakt Thibaut Courtois kommer att missa dagens match. Om de ryktena stämmer innebär det att Asmir Begovic tar över i mål.

Onekligen ett hårt slag för Chelsea. Inte för att Begovic är dålig men det innebär att de inte längre kan rapportera skadefri trupp.

Samtidigt är United utan två mittbackar och sin näst bästa målskytt. Vidare frågetecken för lagkaptenen, högerbacken och Ashley Young.

Men skulle United råka vinna idag är det förstås skadan på Courtois som avgör.

Mikael Österdahl | 12:27 Pogba vill ha revansch

Manchester United har redan förlorat mot Chelsea två gånger den här säsongen. Det är dags för revansch nu, tycker Paul Pogba.

Den här säsongen har Chelsea vunnit mot oss två gånger och givetvis vill vi inte att det ska hända en tredje gång. Vi vill vinna,” säger mittfältaren till MUTV.

Givetvis är de före oss, de spelar för titeln och för dem är det viktigt att vinna den här matchen. För oss också, för vi spelar för topp fyra också. Så det kommer att bli en match som är väldigt viktig för båda lagen.

Vi måste vara fokuserade och göra oss redo och visa dem revansch. Det är revansch för oss. Så låt oss vara positiva och förhoppningsvis gå ut och vinna den här matchen.

Pogbas landsman Anthony Martial ser fram emot en stormatch idag.

Mikael Österdahl | 11:46 Lagnyheter

Har idag inte hittat någon information om vilka spelare som checkade in på Lowry Hotel inför dagens match. Det mest intressanta är väl om Wayne Rooney eller Ashley Young är tillbaka. Dessutom har José Mourinho varit lite kryptisk när det gäller Antonio Valencia.

Klart är ju att Bailly och Rojo fortsätter som mittbackar. Nästan lika klart förefaller det vara att De Gea är tillbaka i mål. Får  Luke Shaw en ny chans?

Offensivt skulle jag vilja se Martial. Men Mourinho verkar inte vara inne på samma spår och känslan är att Lingard, Mkhitaryan och Rashford alla är före i hierarkin.

Senast United spelade mot Chelsea testade Mourinho en revolutionerande 6-2-2-formation. Måhända skulle han vilja göra likadant idag också. Men med Jones och Smalling indisponibla finns inte riktigt den möjligheten. Kanske kan du sätta en Darmian på att punktmarkera Hazard.

Men på Old Traffords gräs är det United som ska bestämma. Det finns förstås ett sätt att vinna mot Chelsea. Det sättet behöver United använda sig av idag.

Mikael Österdahl | 11:09 Boogie-woogie

Yes Sir, I Can Boogie förkunnade den spanska popduon Baccara i slutet av 1970-talet.

If you stay, you can’t go wrong. I can boogie, boogie-boogie, all night long.

En skulle kunna argumentera att Chelsea (ni vet de med rasisten, ledaren, legenden*)** är för bra för att vara ett bogey team. Men det är så klart nonsens. Chelsea har sin historia. Liverpool ljuger när de sjunger Chelsea FC, you ain’t got no history. Eller så är de obildade.

Chelsea har sin historia. Det är bara det att den inte är så ärorik. De har liksom inte vunnit vunnit så mycket. I all väsentlighet var de irrelevanta*** tills den kriminella ryssen kastade pengar över dem.

Oh when KGB are knocking at the door,
Cause he’s stolen all his money from the poor,
When the Kremlin gets his number,
Chelsea’s going under,
Oh when KGB are knocking at the door.

Men Chelsea är det där laget som har lyckats överdrivet bra mot Manchester United. Räknar vi alla matcher är United så klart bättre men det var länge sen United vann.

Nu för tiden är de kaxiga. De förkastar sin överlägset bästa manager någonsin****. Det kan vi förstå. Har du vunnit så många ligatitlar som fem är det uppenbart att den som har vunnit så få som tre titlar är en sopa.

Undertecknad är lite sorglig och vill kalla James Ernest Mangnall för en Manchester United-legend. Hade jag förstått bättre hade jag ju förstås buat bara jag hört namnet av en manager som bara vunnit två futtiga ligatitlar.

I en så ärorik klubb som Chelsea hade Magnall faktiskt bara varit den näst bästa managern någonsin, med dubbelt så många titlar som trean. En sån sopa!

Ärligt talat förstår jag att Chelsea buar åt José Mourinho. Tre futtiga titlar. Det är inte så att han har gjort något för den klubben.

Ja okej, han är den överlägset bästa managern den klubben någonsin har haft. Men vem bryr sig om nåt sånt? Sir Alex Ferguson är den bästa managern Manchester United någonsin har haft. Och vi skulle så klart bua om vi såg honom. Okej, kanske inte. Förmodligen skulle vi knäböja. Men vi har trots allt bara 20 ligatitlar. Hade vi haft så många som fem hade vi så klart inte haft någon respekt för Fergie. Då hade vi inte haft någon respekt för vår egen klubb.

Ingen respekt för sin egen klubb. Det är där Chelseasupportern landar när den buar åt Mourinho.

Inte ens Manchester citys supportrar har sån liten självrespekt.

Men vi vill så klart att det ska gå dåligt för Chelsea. Att det går så dåligt för Manchester United mot Chelsea är irriterande. Lite som när en råkar ha ett gruskorn i sin sko.

Det är hög tid att Contes spel för galleriet slutar fungera. Det är hög tid att Chelseas ultradefensiva taktik slutar skörda framgång. Det är hög tid att lads it’s Tottenham***** går förbi Chelsea. Det är hög tid att Hazard blir varnad varje gång han filmar (råkar det bli ett rött kort för två filmingsvarningar på elva sekunder så får det väl vara så).

Det är hög tid att Manchester United vinner mot Chelsea.

– – –

När jag gjorde min research för det här inlägget landade jag på denna:

Ni måste se den.******

* Får för mig att kaptenen ska vara med där nånstans. Men får det inte att gå ihop.
** Jag brukar förutsätta att mina läsare är intelligenta men begreppet Chelsea känner jag behöver förklaras.
*** I ett supporterperspektiv har Chelsea alltid varit kaxigare än de har någon rätt att vara. Men det ligger bortom det här kåseriet att diskutera den biten.
**** Det är José Mourinho.
***** Detta är icke ett endossement för Tottenham. Men Tottenham är på det stora hela irrelevanta. Jag minns att vi sjöng Someone Someone, you’re a wanker senast vi mötte Tottenham. Jag minns inte vem Someone var.
****** Tacka mig sen.