Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Ett lågintensivt Manchester United förlorade med 2-1 mot Tottenham. Laget var inte riktigt där och det kunde blivit fler mål bakåt om det inte vore för David De Gea. En reducering med kvarten kvar gjorde att det i historieböckerna inte kommer se så farligt ut, men United var aldrig riktigt med i den här matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Chanslös på målen och gjorde ett par fina räddningar. En match som man förväntar sig att en av världens bästa målvakter skall göra.

Eric Bailly: 6

Visade att han är fullt gångbar även som högerback. Hade ett par offensiva räder, visade helt okej passningsspel och som vanligt en vilja som få andra kan bemästra. Lider enormt av att resten av laget är nedstämt.

Chris Smalling: 5

Ingen bra match av Smalling, bara agerandet när det känns som att han knappt försöker vid Tottenhams andra mål rättfärdigar underkänt. Precis som vanligt osäker med boll.

Phil Jones: 5

Gjorde en fin nickräddning under sista tio som förhindrar ytterligare Tottenham-mål, i övrigt har han svårt att hantera Kanes styrka.

Daley Blind: 5

Det var inte direkt någonting från Blind idag. Tottenham anföll inte överdrivet mycket på Uniteds vänsterkant, men de få gånger han sattas under press gick det inget vidare. Huvudet i Stockholm redan?

Axel Tuanzebe: 6

Utbytt 61. Hade i uppdrag att punktmarkera Christian Eriksen och det skötte han helt okej. Kan naturligtvis inte förhindra att dansken för en assist på frisparken. Betyget kan vara färgat av att han är orutinerad och spelade på fel position. I framtiden kommer krävas att Tuanzebe är mer involverad i offensiven för att nå godkänt.

Michael Carrick: 5

Har en fin framspelning till Rashford på stopptid, i övrigt kan inte Carrick heller godkännas. Har svårt att hänga med offensiva mittfältarna i Tottenham när de sätter fart. Lider naturligtvis av att Tuanzebe skall följa Erikson och därför ibland hamnar på konstiga positioner.

Juan Mata: 5

Utbytt 79. Nej, detta var inte Matas match. Har ett par räder med boll mot straffområdet, och även några ljupledslöpningar. Men det ledde aldrig till något, varför Mata inte heller kan godkänas.

Wayne Rooney: 5

Fokuserar mer på att gnälla på Jon Moss än att spela fotboll. Hela tiden två steg efter. Något, något bättre när han fick kliva fram som forward. Men nej, Rooney av idag var långt ifrån godkänd, trots målet.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 61. Kändes mindre rörlig än vanligt i offensiven. Hans löpningar hade behövts för att kunna såra Tottenhams försvar, men de lös med sin frånvaro. Ett skott som går utanför är det som ligger i minnet som det enda han egentligen bidrog med framåt.

Anthony Martial: 6

Hade ett farligt skott efter 18 minuter och ett efter dryga timmen, utöver det hade han noll och ingenting att hämta mot Alderweireld och Verthonge, varken i kraft eller snabbhet.

Ander Herrera: 6

Inbytt 61. Kommer in för att ge stabilitet och löpvilja på mitten. Märks inte av speciellt mycket, men klarar sig precis med godkänt.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Inbytt 61. Henrikh Mkhitaryan skall inte bytas in i matcher. Han kommer sällan in i dem och lyckas bidra, så också idag (det finns så klart undantag). Idag hamnade han fel från start och lyckades inte bidra med någonting för att försöka vända matchen.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.