Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Två plus ett år till för Antonio Valencia

Embed from Getty Images

Det går bra nu för Antonio Valencia. För en dryg vecka sedan utsågs högerbacken till årets Manchester United-spelare av Uniteds spelare. I onsdags bar han kaptensbindeln när United vann Europa League. Och i dag har han signerat ett nytt kontrakt med Manchester United.

Det nya kontraktet gäller till 2019, med en option på ytterligare ett år.

Det nya kontraktet kommer som en överraskning. Detta då Valencia skrev på ett nytt kontrakt så sent som i januari. Det kontraktet gällde emellertid bara över nästa säsong, så uppenbarligen har högerbacken övertygat José Mourinho om att han har mer att ge.

Valencia blev Unitedspelare sommaren 2009 och kommer därmed att vara berättigad att få en testimonial efter säsongen 2018/19.

På åtta säsonger i United har Antonio Valencia gjort 291 matcher och 22 mål för klubben. Han har vunnit två ligatitlar, FA-cupen en gång, ligacupen två gånger, Europa League en gång och Community Shield tre gånger under sin tid i Manchester United.

Antonio Valencia:

Manchester United har varit mitt liv sedan 2009 och jag är verkligen jätteglad att ha signerat ett nytt kontrakt. Onsdagskvällen gav klubben den enda titeln den aldrig hade vunnit och det var en riktig ära för mig att vara kapten för laget i finalen.

Jag skulle vilja tacka managern för förtroendet han har gett mig den här säsongen och jag är säker på att vi kommer utmana på alla håll nästa säsong. Jag skulle också vilja säga ett stort tack till min familj, mina lagkamrater och, givetvis, fansen, för deras otroliga stöd.

José Mourinho:

Det är ingen hemlighet att jag har varit en beundrare av Antonio sedan långt innan jag kom till klubben. Jag visste vilken fantastisk spelare han var och han har inte gjort mig besviken på det planet. Jag kunde emellertid aldrig ha föreställt mig vilken fantastisk person han är.

Jag vet att jag har sagt det här förut men jag tycker verkligen att det är ett riktigt privilegium för oss att ha en sådan bra spelare och en sådan bra man. Jag är jätteglad att han har förlängt sitt kontrakt.