Officiellt: Zlatan Ibrahimovic friställd av United; rapporter indikerar att Morata ersätter

Embed from Getty Images

Zlatan Ibrahimovic ser ut att ha gjort sitt i Manchester United. Det står klart då Premier League på fredagen publicerade listan på fria agenter i Premier League-lagen.

Zlatan är ensam på listan över fria agenter från Manchester United. Att anfallaren noteras på den listan betyder att han inte har erbjudits ett kontrakt i United över nästa säsong.

Följ länken till Premier Leagues hemsida för att kolla friställda spelare i alla klubbar.

Nu är det emellertid inte självklart att Zlatan har gjort sin sista match i United. Premier League noterar: ”Vänligen notera att spelare som skrivs som en ’fri transfer’ eller friställd av en klubb vid utgången av deras kontrakt den 30 juni 2017 fortfarande kan vara kvar där nästa säsong och således ska den här listan inte ses som definitiv för att spelarna lämnar sin klubb.”

Simon Stone på BBC rapporterar också att Zlatan kommer att genomföra sin rehabilitering hos United. Det öppnar för att han kan erbjudas ett kontrakt när (eller om) han har bevisat att han ånyo är i fysiskt skick att spela professionell fotboll.

Spelarna som blir kvar i United

Samtidigt som listan på friställda spelare publiceras kommer också en lista på spelarna som har kontrakt eller kontraktserbjudande över nästa säsong.

United har (om jag räknade rätt) 50 spelare med proffskontrakt inför nästa säsong (många av dessa är givetvis ungdomsspelare). Ytterligare sex spelare har ett proffskontrakt att ta ställning till. Vidare har nio spelare lärlingskontrakt över nästa säsong (scholars).

Kontrakt över nästa säsong:

Eric Bailly
Daley Blind
DJ Buffonge
Joshua Bohui
Indy Boonen
Cameron Borthwick-Jackson
Michael Carrick
Tahith Chong
Matteo Darmian
David de Gea
Zachary Dearnley
Luca Ercolani
Marouane Fellaini
Timothy Fosu-Mensah
Callum Gribbin
Ethan Hamilton
Dean Henderson
Ander Herrera
Adnan Januzaj
Sam Johnstone
Phil Jones
Tosin Kehinde
Jake Kenyon
Jesse Lingard
Anthony Martial
Juan Mata
Scott McTominay
Demetri Mitchell
Henrikh Mkhitaryan
Ilias Moutha-Sebtaoui
Andreas Pereira
Joel Pereira
Paul Pogba
Regan Poole
Marcus Rashford
Devonte Redmond
Joe Riley
Marcos Rojo
Sergio Romero
Wayne Rooney
Luke Shaw
Chris Smalling
Axel Tuanzebe
Antonio Valencia
Tyrell Warren
Callum Whelan
Ro-Shaun Williams
James Wilson
Ashley Young

Kontraktserbjudande:

Josh Harrop
Max Johnstone
Kieran O’Hara
Matthew Olosunde
Charlie Scott
Matthew Willock

Scholars:

Aidan Barlow
Jake Barrett
Nishan Burkart
Max Dunne
Alex Fojticek
Angel Gomes
Lee O’Connor
Harry Spratt
George Tanner

Listan för alla spelare i alla klubbar finns på Premier Leagues hemsida.

Telegraph: United överens med Morata

Enligt Telegraph ska Manchester United och Álvaro Morata vara överens om det personliga avtalet. Nu ska bara United och Real Madrid komma överens om en övergångssumma för spelaren, vilket kanske inte blir det lättaste.

United ska ha fått ett bud på 52,3 miljoner pund förkastat men hoppas att ett bud på 60 miljoner pund ska räcka.

Andy Mitten skriver också att United vill värva Morata, men noterar att det inte blir någon enkel värvning.

På Independent tror Miguel Delaney att United också vill värva Andrea Belotti i sommar. Jag ställer mig mycket tveksam till att detta skulle stämma.

Romero höll nollan

Sergio Romero höll idag nollan när Argentina vann med 1-0 mot Brasilien i en träningsmatch i Australien. Romero spelade hela matchen.

Mitchell till final

Demetri Mitchell spelade hela matchen när Englands U20-landslag igår vann med 3-0 mot Skottland i semifinalen i turneringen i Toulon.

Nya regler för ägare i Premier League

Premier League har beslutat att införa nya, hårdare, regler för nya klubbägare, det rapporterar Sky.

Shakespeare kvar i Leicester

Leicester har bekräftat att Craig Shakespeare anställs som manager på permanent basis. Shakespeare tog över på tillfällig basis när Claudio Ranieri fick sparken men gjorde alltså tillräckligt för att bli manager på riktigt.

Slutsky till Hull

Leonid Slutsky tar över jobbet som manager för degraderade Hull City.

Moyes bötfälld

FA har bötfällt David Moyes.

Förtroendet för topplagens tränare

Här följer grafik på hur supportrarna till de sex bästa lagen i Premier League värderade sina managers under den gångna säsongen. José Mourinho är femma på listan över tränare med lägst förtroende, bara Arsène Wenger har lägre förtroende.

Fler matcher på teve

Enligt Times kommer det att bli fler matcher på teve i England när nästa avtal skrivs. Med start säsongen 2019/20 ska minst hälften av Premier League-matcherna visas på teve i England. I det nuvarande avtalet visas 168 matcher, vilket innebär att det blir minst 22 matcher till på teve.

Om inga förändringar sker kommer detta att följa med även till Sverige, där det fortsatt sänds något fler matcher än i England (matcher som spelas lördagar klockan fyra får inte visas på teve i England).

Val i Storbritannien

Igår var det val i Storbritannien. Osäkerhet råder sedan Tories gjorde ett långt sämre val än förväntat. När premiärminister Theresa May för en tid sedan kallade till extraval var det för att hon trodde att Tories majoritet skulle kunna växa. Valet blev emellertid ett bakslag för Tories, som gick från 331 platser i parlamentet till 318 eller 319 (den sista platsen är inte avgjord än). För majoritet krävs 326 platser. Därmed förlorade Tories sin egna majoritet.

Nu förväntas ändå May fortsätta som premiärminister, åtminstone den närmaste framtiden (hennes ställning som partiledare är hotad efter det misslyckade valet). Med stöd från nordirländska Democratic Unionist Party, som fick tio platser i parlamentet, når Tories majoritet.

Labour gjorde ett oväntat starkt val men tvingas ändå fortsätta som oppositionsparti.

Den stora frågan nu är hur valet påverkar brexitförhandlingarna med EU. Att Tories förlorade platser tolkas delvis som en protest mot den hårda linje som May har drivit. Förhandlingarna med EU ska inledas den 19 juni. Det oväntat jämna valresultatet kan dock resultera i att förhandlingsstarten skjuts upp. Oavsett ska Storbritannien lämna EU i mars 2019 (detta kan skjutas upp om alla EU:s medlemsländer är överens).

Valresultatet öppnar möjligen för att Storbritannien, likt Norge, står utanför EU men är kvar inom den fria marknaden. Detta är dock spekulation i nuläget.

Vi ska inte diskutera för mycket politik här men jag vill ändå notera hur skevt det brittiska systemet är. Democratic Unionist Party tog tio platser i parlamentet på färre än 300 000 röster. Scottish National Party tog 35 platser på knappa miljonen röster. Samtidigt röstade 2,4 miljoner på Liberal Democrat, vilket endast gav 12 platser i parlamentet.

Läs mer på BBC.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS