Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tottenham kräver 50 miljoner pund för Dier; stora regelförändringar föreslås; Jones har gift sig

Vi är nu inne i en period av nyhetstorka, där inte ens svänger om silly season (ja, med undantag för snacket om Cristiano Ronaldo, förstås). Spelschemat för säsongen fick vi tidigare i veckan och nu är det bara att vänta på försäsongen.

Det är ungefär tre veckor kvar tills spelarna ska samlas efter semestern och det är fyra veckor kvar till den första försäsongsmatchen. Således kan vi förutsätta att den närmaste framtiden kommer att fortsätta vara torr vad gäller nyheter. Åtminstone tills silly season blossar upp igen.

Någon ny värvning förefaller inte vara nära förestående, om inte Real Madrid paniktrycker på säljknappen eller Manchester United på köpknappen för Álvaro Morata. Om så inte sker lär den förväntade övergången dra ut på tiden.

Telegraph: Tottenham kräver 50 miljoner för Dier

En mittback är på plats i form av Victor Lindelöf. Annars snackas det mest om offensiva spelare. Det mesta tyder samtidigt på att José Mourinho vill förstärka sitt lag med minst en central mittfältare. Vi har en del surr runt Nemanja Matic men enligt Telegraph har Mourinho identifierat Tottenhams Eric Dier som Michael Carricks långsiktiga ersättare.

Tottenham är dock väldigt svåra att värva från, något United har fått erfara genom åren. Londonklubben ska kräva 50 miljoner pund för sin mittfältare, vilket sägs vara mer än United hade förväntat sig.

Vad med Ronaldo?

Om det finns någon som tror att Cristiano Ronaldo ska spela för Manchester United nästa säsong så är det åtminstone ingen som vågar säga det. Det surras ändå ordentligt runt Ronaldo, sedan det igår rapporterades att han vill lämna Real Madrid.

Hur det blir med den saken återstår att se.

Klart är att Ronaldo den närmaste framtiden ska koncentrera sig på spel i Confederations Cup i Ryssland.

Times: Stora regeländringar på gång

Enligt Times finns det förslag på radikala regelförändringar inom fotbollen.

  • Spelare ska få spela bollen till sig själva på frisparkar (med andra ord får du dribbla från frispark). Vidare kan kravet på att bollen ska ligga stilla före en frispark försvinna.
  • Insparkar ska inte längre behöva lämna straffområdet för att vara giltiga.
  • Om en målvakt tar en bakåtpassning med händerna i straffområdet ska det dömas straff, inte indirekt frispark som nu.
  • Om en utespelare står på egen mållinje och tar bollen med handen ska det dömas mål och inte straff.

Hur det blir med den här saken återstår förstås att se. Vi vet av hävd att de som bestämmer är väldigt konservativa.

Pereira på bänken i EM

Joel Pereira och det portugisiska U21-landslaget inleder senare idag sitt EM-spel med match mot Serbien. Pereira, som är ensam Unitedspelare i turneringen, är reservmålvakt. Om han inte kastas in i spel nöjer vi oss nog med en rapport när turneringen är avslutad.

Phil Jones har gift sig

Phil Jones har idag gift sig med Kaya Hall i en lokal kyrka i Cheshire. Gästlistan inkluderade Chris Smalling, Wayne Rooney, Luke Shaw, Sam Johnstone och Jonny Evans.

Från Mirrors rapport noterar vi att Jones ”kontroversiellt bar en blå kostym med en svart fluga”.