Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho vill behålla Darmian; en vecka till USA

Om en vecka åker Manchester United till USA för årets försäsongsturné. Väl i USA väntar så några dagars intensiv träning inför den första försäsongsmatchen mot LA Galaxy natten mellan 15 och 16 juli (lördag/söndag).

Mourinho vill behålla Darmian

Om José Mourinho får som han vill så kommer Matteo Darmian att vara en av spelarna som bordar planet till USA. Åtminstone rapporterar ESPN:s Rob Dawson att Mourinho vill behålla den italienska ytterbacken, som annars ska vara önskad av både Juventus och Inter.

För Darmian är det viktigt med regelbunden speltid om han ska ta en plats i den italienska startelvan i nästa sommars VM. Det kan han inte garanteras i United. Juventus har dock tappat högerbacken Dani Alves medan vänsterbacken Alex Sandro kopplas samman med en flytt till Chelsea eller Manchester city.

Enligt Dawson ska Uniteds spelare ha delats in i tre grupper. Den första består av nyckelspelare som Eric Bailly och Marcus Rashford, spelare som inte är till salu till något pris. Sedan finns en grupp med spelare som United aktivt vill göra sig av med, en grupp som toppas av Adnan Januzaj.

I den tredje gruppen återfinns Darmian. Här handlar det om spelare som United vill behålla men som kan släppas om spelaren önskar det samtidigt som United får ett acceptabelt bud.

Om Darmian säljs så nämns Barcelonas Jordi Alba som en tänkbar ersättare, det mesta tyder dock på att Alba blir kvar i Spanien.

Mourinho ska annars önska en anfallare, en ytter och en central mittfältare inför nästa säsong.

Caballero till Chelsea

Willy Caballero har skrivit på för Chelsea på fri transfer. Målvakten har den senaste tiden varit i Manchester city.

McKenna om arbetet med juniorlaget

På Uniteds hemsida finns en läsvärd intervju med juniortränaren Kieran McKenna.

McKenna: United is a fantastic Workplace [Manutd.com]

Jermain Defoe och Bradley Lowery

En av fotbollens vackrare historier det här.

En vecka till USA

Om en vecka reser United alltså till USA. Samlingen inför försäsongen sker som jag har fått det på lördag nästa vecka och dagen efter bär det alltså av till USA. Återstår att se om Victor Lindelöf är ensamt nyförvärv på planet.

För ett par år sedan var det också tungt på värvningsfronten. Då ramlade Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger in en kort tid före avresan till USA. Får vi se något liknande i år?