Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Lukaku på läkarundersökning i Los Angeles och Rooney går till Everton

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku är fortfarande en Evertonspelare och Wayne Rooney är fortfarande en Manchester United-spelare. Väldigt mycket tyder emellertid på att det kommer att förändras inom kort. Åtskilliga rapporter säger att Lukaku går till United medan Rooney flyttar i motsatt riktning till Everton.

Det rapporterades stort att Lukaku skulle läkarundersökas i Los Angeles natten till idag. Av det blev av allt att döma intet men fortfarande tror de flesta journalisterna att Lukaku kommer att läkarundersökas i Los Angeles. Anfallaren ska sedan, tillsammans med Paul Pogba, ansluta till Uniteds trupp då laget anländer i USA någon gång på söndag.

Sådan ska planen alltså vara. Att notera i sammanhanget är att Lukaku inte var på plats när Everton samlades efter semestern.

Just Pogba kan ha varit en nyckel till Lukaku hamnar i United och inte i Chelsea. Pogba och Lukaku är goda vänner och har spenderat delar av semestern tillsammans.

Uniteds förmodade värvning av Lukaku kommer närmast från ingenstans. Inte bara media ska vara överraskade, även för Chelsea ska det närmast ha varit en chock. Fortfarande antyds här och var att Chelsea fortfarande är med i leken. Allt tyder emellertid på att United vitt och brett sprider att Lukaku är eller blir en Unitedspelare inom kort. Det skulle United näppeligen göra om klubben inte var säker på sin sak.

John Cross, som är chefsfotbollsskribent på Mirror, hävdar att affären är klar.

Mirror, genom David McDonnell, menar att Lukaku kommer att erbjudas ett fyraårskontrakt med en option på ytterligare ett år. Anfallaren ska få runt 200 000 pund i veckopeng. Övergångssumman sägs landa på 75 miljoner pund, något Guardian håller med om. Båda tidningarna garderar sig dock med att Chelsea fortfarande tror sig ha en chans att värva Lukaku.

Enligt Times räcker inte 75 miljoner pund. Tidningen menar att Lukaku kommer att kosta 100 miljoner pund, vilket skulle göra honom till tidernas dyraste fotbollsspelare. Som en del i övergångssumman ska Everton få Wayne Rooney på fri transfer. Uniteds lagkapten påstås värderas till ungefär tio miljoner pund. Times är förvisso eniga om att 75 miljoner pund betalas direkt men sedan ska det finnas ett tilläggspaket värt 15 miljoner pund. Klausulerna i detta paket uppges vara enkla att uppnå.

Att Rooney ska gå till Everton är de flesta överens om. Telegraph skriver emellertid att affären som ser Rooney flytta till Everton behandlas som en separat affär, även om Evertons intresse av att värva Rooney ”hjälpte till att underlätta värvningen av Lukaku”. Även Guardian och Mirror tycks vara inne på att det är separata övergångar.

Ska vi tro på Telegraph så är agenten Mino Raiola nyckeln till att Lukaku väljer United framför Chelsea.

Över på Sky Sports hävdas att Rooney kommer att acceptera sänkt lön för att flytta till Everton. Andra rapporter har tidigare påstått att United ska betala en del av hans lön.

Men där är vi. De flesta är överens om att Rooney går till Everton och att Lukaku går till United. Vi gör dock klokt i att minnas att inget är klart förrän det är klart. Det var ju inte länge sen som Lukaku till Chelsea bara var en tidsfråga.

Det leder till att rapporter om att José Mourinho är irriterad på uteblivna värvningar ersättas av rapporter om att Antonio Conte är irriterad på uteblivna värvningar. En trevlig utveckling kan den här strikt objektiva skribenten tycka.

En kan ju för övrigt anta att Uniteds (förmodade) värvning av Lukaku kommer att resultera i att Chelsea vägrar sälja Nemanja Matic till United.

Vad med Morata?

Alla rapporter indikerar nu att United har avslutat sitt intresse av att värva Álvaro Morata från Real Madrid. Det kommer på vissa håll målas upp som att United fick sitt andraval som anfallare.

Ska vi tro på rapporterna var United villiga att betala 75 miljoner euro för Morata medan Real krävde 80 miljoner. Så United värvar istället Lukaku för 85 miljoner euro. Den logiska slutsatsen här? Att United föredrog Lukaku.

Ja, om rapporterna nu stämmer. Sånt kan vi ju aldrig veta…

Hough lämnar a-laget för akademin

Manchester Uniteds chefsfysioterapeut Neil Hough har lämnat sin roll med a-laget för att istället ta samma roll i Uniteds akademi, det bekräftas på den officiella hemsidan.

”Neil har varit i klubben sedan augusti 1999, först som assisterande chefsfysioterapeut, för att sedan från 2006 arbeta exklusivt med a-laget,” säger Ed Woodward i ett uttalande.

”Han blev a-lagets chefsfysioterapeut 2014. Han tar med sig en stor mängd erfarenhet till rollen och det är ett riktigt bevis på förtroende i arbetet som Nicky [Butt] och Nick Cox har gjort för att strukturera om akademin att Neil har accepterat att ansluta.”

Vad som sker med platsen i a-laget som Hough lämnar vakant nämns inte. Huruvida något mer ligger bakom detta än vad som rapporteras kanske vi får återkomma kring. Annars är det ju inte direkt ett naturligt steg att gå från en chefsposition i a-laget till akademin.

Nytt kontrakt för Joel Pereira

I Portugal rapporteras att Joel Pereira har signerat ett nytt fyraårskontrakt med United.

Shaw till USA

Över på ESPN menar Mark Ogden att Luke Shaw kommer att följa med på turnén till USA.

Några Premier League-värvningar

Om eller när Lukaku blir Unitedspelare så blir det sommarens (hittills) största värvning. Det epitet kan vi för närvarande annars ge till Arsenals värvning av Alexandre Lacazette.

Stoke City har hämtat Josh Tymon från Hull (Stokecityfc.com).

Huddersfield Town: Jorden snurrar fortfarande, därmed följer enligt naturlagarna att Huddersfield måste värva en spelare för varje jordsnurr. Scott Malone från Fulham var gårdagens värvning (Htafc.com). Idag ansluter Mathias Jorgensen från FC Köpenhamn (Htafc.com). Återstår att se vem nykomlingen plockar in imorgon.

Leicester City har värvat Vicente Iborra från Sevilla (Lcfc.com)

Swansea City har gjort klart med Roque Mesa från Las Palmas. Mittfältaren kostade elva miljoner pund (Swanseacity.com).

Everton: I väntan på officiella besked om Rooney och Lukaku meddelar Everton att Anton Donkor har signerat på ett halvårslångt lån från Wolfsburg (Evertonfc.com).

Saidy Janko: Avslutningsvis noterar vi att den förre Unitedspelaren Saidy Janko har flyttat till Saint-Étienne.