Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah aktuell för Palace; Mourinho om supercupen; Borthwick-Jackson till Leeds

Manchester United laddar för Uefa Super Cup. Samtidigt rapporteras försvararna Cameron Borthwick-Jackson och Timothy Fosu-Mensah vara på väg att lämna United på lån. Vidare ska Unitedaktier eventuellt säljas till Kina.

Dessutom får vi ytterligare en rapport om att Gareth Bale inte är aktuell för Manchester United.

Fosu-Mensah aktuell för Palace

Timothy Fosu-Mensah kommer troligen att gå på lån den här säsongen, det rapporterar Jamie Jackson för Guardian. Detta för att försvararen ska få regelbunden speltid.

Fosu-Mensah själv uppges önska en flytt till en Premier League-klubb. En klubb som spelar i Premier League är Crystal Palace, som förmodas vara intresserade. En naturlig koppling finns, då Palaces nya manager Frank de Boer är landsman till Fosu-Mensah. De Boer ska vara ute efter en ny högerback.

Personligen skulle jag hellre se att Fosu-Mensah fick regelbunden speltid i United. Men om det inte är aktuellt är det förstås rätt att skicka honom på lån. Kan han få regelbunden speltid i en Premier League-klubb skulle det förstås vara bra.

Ingen Bale till United

I samma Guardianartikel påstås att Gareth Bale har blivit lovad att hans framtid är i Real Madrid. Den spanska klubben ska inte värva Kylian Mbappé förrän nästa sommar.

Det enda jag läser om Bale – åtminstone från folk som är värda att lyssna på – är att han inte ska flytta till Manchester United.

Mourinho pratar om supercupen

Uefa Super Cup på tisdag. Manchester United mot Real Madrid. Säsongens första tävlingsmatch.

”Det är en fantastisk möjlighet att spela mot ett av de bästa lagen i Europa,” säger José Mourinho till Uefas hemsida.

”Våra spelare har ingen stor erfarenhet av stora europeiska matcher.” Märkligt uttalande.

Märkligheterna fortsätter: ”Vi är nya i [Champions League]. […] Vi jämför inte vår potential med de största klubbarna i Europa just nu. Så vi tar det steg för steg och är ödmjuka. Det första steget är att sluta topp 3 [i gruppspelet]. Om vi lyckas med det ska vi försöka sluta topp 2. Sedan, när du är i lottningen för Champions Leagues åttondelsfinal kan vad som helst hända.”

Borthwick-Jackson på väg till Leeds

Cameron Borthwick-Jackson är nära en flytt till Leeds United på lån, det rapporterar Yorkshire Evening Post. Borthwick-Jackson ska faktiskt redan (sent i fredags kväll) ha genomfört sin läkarundersökning där.

Oklart varför övergången i så fall inte har presenterats. Möjligen vill klubben inte störa uppladdningen inför Championshippremiären. Leeds har bortamatch mot Bolton senare idag.

Varela vänder hem

Guillermo Varela ser ut att lämna Manchester United för att flytta hem till Peñarol, som var klubben han lämnade för United, och spel i den uruguayanska ligan, det rapporterar Manchester Evening News.

Kinesisk investerare vill köpa Unitedaktier

En icke namngiven kinesisk investerare vill köpa aktier i Manchester United. Det rapporterar Sunday Times. Nyheten kommer under rykten om oenighet i Glazerfamiljen. För närvarande äger Glazerfamiljen – de sex syskonen Joel, Avram, Bryan, Edward, Kevin och Darcie – 80 procent av aktierna i United. Det rapporteras att åtta procent av klubben ska säljas.

Joel och Avram delar på ordförandeskapet i United och Bryan ska också vilja behålla sina aktier. Däremot ska Edward, Kevin och Darcie vara intresserade av att sälja.