Reserverna: Spurs – Man Utd 3-0

Uniteds reserver, med Luke Shaw och James Wilson i laget, reste till London men fick åka hem med 0-3 i bagaget efter en katastrofal första halvlek där alla målen kom de första 25 minuterna.

United kom till spel med Theo Richardson i mål som debuterade i reservlaget. Kvar från förra matchen var också Luke Shaw men däremot fick vi inte se Ashley Young och inte heller Ro-Shaun Williams som skadade sig i förra matchen. Demetri Mitchell spelade yttermittfältare då Shaw fick ta backplatsen och framåt var James Wilson tillbaka igen.

United fick dock en mardrömsöppning, och efter 25 minuter var man i underläge med 0-3 efter flera tveksamma ingripanden från målvakten Richardson och försvarslinjen, där Shaw var en av syndarna efter ett nonchalant bolltapp. United åt sig sedan in i halvleken och tog i stor utsträckning över spelet men det ledde inte mer än till några halvchanser.

I den andra halvleken backade Spurs hem och tillät United att äga mycket boll. I normalfallet en riskabel taktik, men det här var sannerligen inte Uniteds dag. Trots en betydligt bättre andra halvlek så lyckades man inte spräcka målnollan. James Wilson var nära, Matthew Olosunde var nära, Indy Boonen var nära. Men var inte målvakt så var målramen i vägen och United fick åka hem från London med 0-3 i baken. De 25 minuterna i den första halvleken avgjorde allting och United lyckades inte komma tillbaka från det. På alla tre målen var det tveksamma försvarsinsatser, och målvakten Theo Richardson hade ingen lycklig debut då han stod för flera tveksamma ingripanden, Luke Shaw imponerade inte heller i ärlighetens namn och agerade väldigt nonchalant på ett av målen.

Till det positiva får vi ta med oss att Luke Shaw trots det gjorde 90 minuter och fick ovärderlig speltid i jakten på en plats i a-truppen. I samma veva gjorde James Wilson comeback i tävlingssammanhang och såg, inledningsvis, väldigt rostig ut men växte in mer och mer i matchen och var till slut den som var närmast att spräcka målnollan. Han såg väldigt trött ut när han byttes ut med ungefär kvarten kvar. Annars var Indy Boonens insats positiv, belgaren gjorde det enda målet senast och såg väldigt pigg ut framåt, i synnerhet i den andra halvleken. Boonen behöver fortfarande växa till sig, men var den som såg mest spännande ut framåt.

I övrigt var det rätt så slätstrukna insatser men skillnaden jämfört med förra säsongen är att man nu har riktiga strikers, och det märks då man kan trycka ner motståndarna på ett helt annat sätt. Låt oss hoppas att det visar sig på resultattavlan nästa gång dock.

Tottenham – Manchester United 3-0 (3-0)

United: Richardson; Olosunde, Warren, Tuanzebe, Shaw; Hamilton, McTominay; Bohui, Boonen, Mitchell; Wilson (Buffonge 78)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS