Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester 2-0

Det blev en trygg resa mot Uniteds tredje raka seger när man tog emot Leicester på hemmaplan. Även om det dröjde onödigt länge innan matchens första mål kom så kändes det aldrig som att tveksamheten fanns om vi skulle vinna eller ej. United styrde spelet och kunde kontrollerat styra spelet medan Leciesters försvar fick gå på högvarv.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 7

De Gea gjorde inte sitt första ingripande i matchen för än i 23:e minuter. En tämligen enkel insatts krävdes efter ett skott av Okazakhi på distans. Vardy utmanar sedan mot slutet av första halvleken men med ett fint samarbete mellan Jones och De Gea kan chansen avböjas relativt enkelt. Avslutar sedan matchen med en mäktig räddning med foten.

Valencia: 6

Utmana direkt från start på sin kant och drog upp ett tempo som gjorde det svårt för Leicesters förvarare. Från Valencias kant kom det ständigt farliga bollar under första halvlek men han tappar både tempo och kraft i andra.

Bailly: 8

Backlinjen hade en enkel första halvlek. Det var inte många av Leicester chanser som tog sig upp i banan vilket gjorde att man kunde ha ett ganska högt stående försvar som tidigt vände spelet. Som vanligt är Bailly mycket stark en mot en och det är inte mycket, om ens något, som slinker förbi honom.

Jones : 8

Hade en bra dag på jobbet då han både backade hem och säkrade defensiven men också vågade sig upp i banan för att utmana. Inga huvudlösa tacklingar krävdes från hans sida utan han kunde lugnt och kontrollerat jobba sig in i matchen. Ett riktigt bra arbete.

Blind: 6,5

Det har smärtat mig att gång efter annan behöva skriva ner holländarens insatser, som inte sällan varit bleka. Men idag fick han en riktig revansch. Leicester hade stora problem på båda sina kanter, men framförallt på sin vänsterkant. Detta skapade utrymme för Blind att jobba högt upp och han tog sina chanser och servera en rad fina inlägg.

Pogba: 6

Hade en osynlig start men trummade igång, inspirerad av en frejdig Lukaku framför. Om Leicesters kantförsvar var undermåligt så var deras mittförsvar desto bättre. Pogba lämnade därför striden i straffområdet till Lukaku och satsade istället på en rad skott från distans. Inget mål idag och inga direkt utstående insatser men ett godkänt spel.

Matic: 7

Fortsätter att leverera utan större misstag. Han ser till att vara den spelfördelaren som jag hoppats på när han kom in i laget. Han ser till att laget får fart framåt istället för att bollen passas tillbaka hem.

Mata: 6

Ligger och lurar i vassen, och får sina chanser. I 18:e minuten kom den absolut vassaste möjligheten, efter retur från målvakten Schmeichel. Spanjorens mål blir emellertid bortdömt pga ytterst tveksam offside. Upprymd av chansen fortsätter Mata att jobba på och gör en godkänd insatts, även om jag hade kunnat önska än mer.

Mkhitaryan: 6

Mkhitaryan fortsätter att upprätthålla den fina start som han fått på denna säsong. Om än så håller han inte hela matchen igenom i min mening. Men när han får chansen visar han upp stor kreativitet och utmanar försvararna. Han lämnar matchen med ytterligare en assistpoäng, han har nu fem poäng på bara tre matcher.

Martial: 6

Drar också han nytta av Leicesters undermåliga kantförsvar och får sina chanser. Han har visat sig vara en svår nöt att knäcka för många försvarare och så även i denna match.

Lukaku: 6

Stor, stark och farlig i straffområdet, som han ska vara. Leicesters försvar har uppenbara problem med att kontrollera den stora belgaren som ständigt utmanar. Den största möjligheten att skriva in sig i målprotokollet får han i 53:e minuten efter att domaren dömt straff. Men straffen går på rutinmässig slentrian och Lukaku slarvar bort chansen att ge United ledningen i matchen.

Rashford: 7

(Inbytt 67’). Byts in istället för Mata. Med pigga och fräscha ben utmanar han direkt i offensiven och blir tidigt målskytt. Målet kommer på hörna. En hörna slagen av Mkhitaryan som nås av en obevakad Rashford som kyligt kan slå in bollen med en bredsida.

Fellaini: 6,5

(Inbytt 74’). De båda inhopparna Fellaini och Lingard ser tillsammans till att United får en säker tvåmålsledning med mindre än tio minuter kvar att spela. Något turligt får Fellaini skriva in sig som målgörare genom att med låret stöta in bollen.

Lingard: 6,5

(Inbytt 76’). Gör ett fint förarbete som leder fram till 2-0-målet. Han står väl placerad i längs med Leicesters backlinje när passningen från Rashford kommer. Då rundar Lingard Maguire snyggt vilket gör att han får fri gata att jobba sig fram till straffområdet.