Reserverna: Chelsea – Man Utd 2-2

Uniteds reserver tappade en 2-0 ledning borta mot Chelsea men får ändå vara nöjda med att ha tagit en poäng till slut. Kehinde och Wilson gjorde Uniteds mål i matchen.

Med tanke på Uniteds ligacupmatch imorgon (onsdag) saknades en del spelare nu. Scott McTominay, Axel Tuanzebe och Luke Shaw bör vara högaktuella för spel eftersom de saknades helt i denna drabbning borta mot Chelsea. Om de nu inte skadat sig. Däremot var Demetri Mitchell och James Wilson, liksom Joe Riley, i spel och kan därmed nog helt räknas bort från a-lagsmatchen.

Chelsea var stora favoriter inför matchen och matchbilden visade inte något annat heller. Londonlaget var i förarsätet och dominerade matchen, de träffade stolpen och de missade chans på chans, och när ett Unitedmål såg som minst troligt ut kom det, i slutet av halvleken spelade DJ Buffonge fram Tosin Kehinde som drog på från distans, otagbart för Chelseamålvakten och en synnerligen orättvis ledning i paus för United.

United inledde den andra halvleken starkt, och främst James Wilson då. Wilson var först framme med skallen i den 52:a matchminuten men nicken från ett bra läge gick strax utanför. Men Wilson skulle få revansch med skallen; i den 56:e minuten prickade han rätt med skallen när han nickade in en hörna från Buffonge, som alltså stod för sin andra assist för kvällen.

Regnet öste ner vilket gjorde det svårspelat och i takt med det tunga regnet tryckte Chelsea på mer och mer. Med 20 minuter kvar av matchen kom också den synnerligen välförtjänta reduceringen. Planen var vid det laget knappt spelbar på grund av allt regn men Chelsea lyckades ändå hitta en kvitteringen med tio minuter kvar. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Trots två måls ledning får United vara nöjda med en poäng. Främst för att Chelsea ägde matchen men också för att det här förmodligen är säsongens svåraste bortamatch. Det finns ett flertal positiva saker att ta med sig, bland annat att James Wilson äntligen fick utdelning. Han har skapat massvis med chanser för sig själv i inledningen av säsongen men inte haft det rätta flytet. Vi kan även notera att DJ Buffonge stod för två assist i matchen, det är en spelare som kommer växa in mer och mer i laget och som verkligen behövs i det här laget med sin rörlighet, genombrottskraft och kreativitet.

Chelsea – Manchester United 2-2 (0-1)

Uniteds mål: Kehinde (38), Wilson (56)
United: O’Hara, Riley, Mitchell, Warren, Olosunde, Warren, Dearnley, Hamilton, Wilson (Bohui 79), Buffonge (Boonen 79), Kehinde (Kenyon 84)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS