Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Everton – Manchester United 1-1

Everton och United delade på poängen under lördagsförmiddagen genom att spela 1-1. Largie Ramazini, inhopparen, gjorde Uniteds kvitteringsmål i den andra halvleken.

Ingen lång vila för United som spelade i Ryssland i onsdags och kom hem sent, för att sedan direkt på lördag förmiddag resa till Liverpool för en tuff bortamatch mot Everton. Dessutom utan Angel Gomes, som anslutit till Englands U17-trupp för att spela VM i Indien. Den första halvleken var också trög, med få målchanser. Närmast för United var 15-årige Mason Greenwood (fyller dock 16 imorgon) som fick se sitt friläge räddas av Evertonmålvakten.

Den andra halvleken inleddes intensivt, med ett Everton-mål efter bara några sekunder där ett inlägg nickades in bakom Fojticek i Unitedmålet. Sedan kom Uniteds bästa period i matchen, in kom bland annat Ramazani, och han satte avtryck tämligen omgående. Unge Greenwood drev upp bollen på ett fint sätt och slog en fantastisk passning i djupled till Ramazani som avslutade säkert. Ett mycket vackert mål.

United var det bättre laget i den andra halvleken och hade chanser att nå ett segermål, men matchen slutade 1-1. Det var inget särskilt orättvist resultat med tanke på att Everton var bättre i den första halvleken samt hade bra möjligheter även i den andra halvleken.

Det här Unitedlaget håller dock fortsatt god klass, med massvis med nya spelare. Mason Greenwwod, 15 år i skrivande stund, stod för en briljant assist och skapade ett flertal lägen för sig själv och andra. Puigmal gjorde blott sin andra match i Unitedtröjan men man såg definitivt hans talang medan Ramazani gjorde sitt första mål i U18. Det här laget kommer så småningom att växa ytterligare och min gissning är att det här laget kan vara riktigt, riktigt bra i slutet av säsongen. Offensivt framför allt är alternativen såpass många att man skulle kunna ställa upp med två bra lag, åtminstone vad gäller spelet på offensiv planhalva.

Everton– Manchester United 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Ramazani (61)
United: Fojticek, Ercolani (Laird 57), Dunne, O’Connor, Williams (Ramazani 57); Tanner, Garner, Puigmal, Greenwood; Barlow; Burkart (Mellor 68)