Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Wolverhampton 6-1

Uniteds U18-lag fullständigt demolerade Wolverhampton på hemmaplan under lördagsförmiddagen. Segersiffrorna skrevs till 6-1, med bland annat tre mål från 16-årige Mason Greenwood.

Med lagets kanske två bästa spelare borta, Angel Gomes som är på U17-VM och Tahith Chong som är skadad, men som dock börjat träna igen, borta får andra kliva fram. United inledde med en stenhård press och gav inte Wolves någon chans. Bortalaget backade hem men United hade inte några problem att spräcka målnollan ändå, Dylan Levitt gavs tid med bollen och från distans dundrade han upp den i krysset efter åtta minuters spel. United slarvade sedan i försvaret i ett av få Wolves-anfall men Fojticek kom ut väldigt bra och stod för en magnifik räddning. Bara några minuter senare ökade United på sin ledning till 2-0 när Mason Greenwood, nyligen fyllda 16 år, nickade in ett inlägg från Millen Baars.

När Nishan Burkart stötte in 3-0 efter 29 minuter kändes matchen definitivt avgjord. Brandown Williams tog sig fram på vänsterkanten och hans inspel möttes perfekt av en framrusande Burkart. Aidan Barlow satte sedan 4-0 på straff innan Greenwood satte 5-0 strax innan paus. Ett resultat som var i underkant, United kunde ha gjort tio mål men Wolvesmålvakten stod för flera avgörande räddningar.

Den andra halvleken blev en transportsträcka, men Mason Greenwood var inte helt nöjd och satte sitt tredje mål i matchen till 6-0 för United efter en timmes spel. Greenwood blev därmed den näst yngsta spelaren någonsin att göra ett hattrick för U18, endast 16 år och 13 dagar gammal. Den yngsta är en viss Angel Gomes med 15 år och 361 dagar.

Wolves reducerade i matchens slutminuter men det var det få som brydde sig om.

Det är kul att se de offensiva grunderna som verkligen sitter i det här laget, där alla offensiva spelare är delaktiga när bollen går som på ett snöre gång på gång. En rörlighet och frihet som är underbar att skåda. Oavsett vilka som är borta kommer det in nya spelare som levererar, United kunde dessutom göra relativt tidiga byten och således vila några spelare inför veckans UEFA Youth League-match mot Benfica.

United ligger för tillfället fyra i en haltande tabell. Leder gör Manchester city, som ännu är utan poängtapp. Men United har bra chans att slå sig in i den riktiga toppstriden i norra serien.

Manchester United – Wolverhampton 6-1 (5-0)

Uniteds mål: Levitt (8), Greenwood (16, 40, 64), Burkart (29), Barlow (37 str),
United: Fojticek; Tanner, Dunne, Barrett, B.Williams; Levitt, Garner (Ramazani 72), Baars; Burkart (Galbraith 72), Greenwood, Barlow (Puigmal 65)