Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Benfica – Manchester United 2-2

United gjorde en stark upphämtning när man till slut knep en poäng i bortamötet med Benfica i UEFA Youth League. Joshua Bohui gjorde båda målen, varav ett på straff.

Benfica inledde matchen klart bäst och United hade svårt att få tag i bollen. När United väl fick tag i den tappade man den lika snabbt. Det var en trebackslinje och ett system som inte riktigt fungerade, och även om Benfica inte hade öst på med målchanser var det tämligen rättvist när de satte 1-0 fem minuter innan pausvilan. Målvakten Fojticek var Uniteds bästa spelare i den första halvleken tillsammans med mittbacken Ro-Shaun Williams som gjorde comeback efter skada i senaste reservlagsmatchen och spelade Youth League för första gången den här säsongen.

Till den andra halvleken gjorde United ett byte, ut gick mittfältaren Sang och in kom anfallaren Burkart. United bytte till en traditionell fyrbackslinje och kunde börja flytta upp positionerna, Ethan Laird som blev vänsterback kom fram bra på sin kant flera gånger och det kändes som att United hade något i görningen. Men istället kunde Benfica göra 2-0 på en hörna, efter att Fojticek missbedömt den helt och en Benficaspelare kunde enkelt nicka in bollen i mål. Innan det hade de även prickat stolpen.

Även fast United flyttade upp positionerna och etablerade mer spel på Benficas planhalva hade man svårt att skapa de riktigt vassa lägena. Men med drygt 20 minuter kvar av matchen fick United en väg in, Bohui dribblade sig in i straffområdet och blev fälld. Det såg ut att kunna vara utanför straffområdet men domaren dömde straff. Bohui tog själv hand om straffen och satte den säkert i mål.

Det kom dock ingen given anstormning från United, och matchen såg ut att sluta till hemmalagets fördel, men Bohui ville annat och i den 89:e minuten slet han sig loss från en drös med motståndare och kunde vända om och avsluta stolpe in. Ett klassmål från Bohui.

Efter fyra minuters tillägg blåste domaren sedan av matchen och United var definitivt nöjdast med poängen. Efter matchen drog Indy Boonen på sig en utvisning trots att han var utbytt. Det utbröt något slags bråk och han blir alltså avstängd i nästa match. Onödigt. Men United har bra täckning där, i synnerhet med tanke på att Gomes snart är tillbaka från U17-VM. United var dock aldrig riktigt inne i matchen och förutom målen skapade man egentligen ingenting av värde. Det kändes tunt framåt och trebackslinjen fungerade inte alls i den första halvleken. Det blev bättre senare men United har tur som fick med sig en poäng. Det är svårt att inte hylla Bohui, då han helt på egen hand fixade båda målen. Annars får vi greppa efter halmstrån för att hitta bra prestationer, Ro-Shaun Williams var bra i den första halvleken och kommer bli nyttig i ett eventuellt slutspel. Ethan Laird var bra som vänsterback i den andra halvleken men utöver det var det genomgående ganska svaga insatser, vilket säger något när man ändå kniper en poäng.

United leder gruppen på sju poäng. Bakom finner vi Benfica på fem poäng och Basel på fyra poäng medan CSKA Moskva står på noll poäng.

Benfica – Manchester United 2-2 (1-0)

Uniteds mål: Bohui (69 str, 89)
United: Fojticek; Warren, R. Williams, O’Connor; Laird, Sang (Burkart 46), Hamilton, Tanner (Garner 70); Boonen (Baars 62), Barlow; Bohui.