Reserverna: Manchester United – Liverpool 1-3

Uniteds reserver åkte på ännu en förlust när Liverpool på hemmaplan blev för svåra. Siffrorna skrevs till 1-3 och det var den sjunde raka matchen utan vinst för United. Det enda målet, en kvittering i den andra halvleken, gjordes av James Wilson.

Med ett öga på kvällens ligacupmatch mot Swansea var inte spelare som McTominay och Shaw delaktiga mot Liverpool. Det innebar att Mitchell fick spela vänsterback igen och en annan överraskning var att Devonte Redmond spelade med United, han är som bekant utlånad till Scunthorpe men regler tillåter spelare att gå mellan lagen när det gäller spel på ungdomsnivå.

Liverpool, som leder serien, öppnade matchen klart bäst. Det kom inte som någon överraskning när de tog ledningen redan efter 14 minuter. Ro-Shaun Williams halkade och kunde inte täcka skottet som smet in förbi O’Hara i Unitedmålet. Liverpool var det bättre laget i den första halvleken och United hade svårt att äga boll och var samtidigt bleka framåt också.

Kvarten in i den andra halvleken kvitterade United, Joshua Bohui drev framåt på ett fint sätt och spelade ut till James Wilson som i vanlig ordning placerade in bollen i mål.

United lyckades dock inte hålla den ledningen särskilt länge, tio minuter senare satte Grujic ledningsmålet för Liverpool och några minuter senare satte Harry Wilson sitt andra mål och Liverpools tredje mål för kvällen och såg till att avgöra i matchen mellan toppen och botten.

United som lag såg inte bra ut. Försvarsmässigt var det dåligt och något offensivt spel var det egentligen inte tal om. United glänste till några gånger, men det var mest tack vare någon fin individuell prestation och målchanserna var relativt få. Det är på inget sätt en fantastisk grupp med spelare, men känslan är att Sbragia borde göra det bättre med det material han har. Warren Joyce, som var tränare tidigare, hade inte heller mycket bättre material men lyckades ändå skapa ett lag som försvarade sig bra och förvaltade sina målchanser. Nu är det varken bra bakåt eller framåt, och utvecklingen på spelarna ser vi inte mycket av. Det är oroande.

Manchester United – Liverpool 1-3 (0-1)

Uniteds mål: Wilson (61)
United: O’Hara; Riley, Warren, Williams R-S, Mitchell (Dearnley 81); Kehinde, Hamilton, Redmond, Boonen; Bohui (McIntosh-Buffonge 85); Wilson


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS